|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
problem z paznokciami... prosze o pomoc
Jakiś tydzień temu zauważyłam za na moich dosyć długich paznokciach pojawiły się żółte plamy. Chodzi o trzy paznokcie u prawej ręki i dotyczy to tylko końcówek tj. białych paseczków paznokcia. Nie wiem czy plamki pojawiły się to powoli czy nagle. Plamki na pewno są od zewnątrz(od spodu paznokcia) myślałam, że może to brud, ale nie schodził myciem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: problem z paznokciami... prosze o pomoc
to jest oznaka grzybicy paznokcia,(to sa takie jakby polkola) jak najszybciej idz do dermatologa przypisze ci lakier przeciwgrzybiczny stosuje sie okolo pol roku, to ze takie cos sie pojawilo nie oznacza ze nie dbasz o higiene czy cos ale np przejechalas krawedzia paznokcia po czyms brudnym albo jakis przedmiot ktory byl wczsniej przyprudzony ale nie bylo widac tego niestety tak juz z tym jest/ jesli mozesz to zrob zdj tych paznokci
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
jejku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
przenosi sie na paznokcie wrzuci ten pilnik nie urzywaj go do zdrowych paznokci!!!!!!!!!!!!!!! bo na nim sa te bakterie ktore powoduje grzybice, to sie rozchodzi na caly paznokciec niestety za zaczyna wlasnie od koncowki czyli tego bialego gonca,idz do lekarza pokaz mu to, bedziesz musiala sciac b krotko paznokcie i przynajmniej przez 2 miesiace takie miec i uzywazc leku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
polecam BATRAFEN to jest na recepte ok 60zl buteleczka b malutka ale skuteczne sTosujesz okolo 5miesiecy i nie wolna malowac ich lakierami odzywkami itd TYLKO LEKARSTWO!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Re: problem z paznokciami... prosze o pomoc - Do Pani Beaty
Dziękuje Ci Kassilullku za szybką odpowiedź, jestem jeszcze ciekawa co pani Beata powie, czytałam artykuł o chorobach paznokci i wiem, że pani Beata jest bardzo zorientowana w takich sprawach
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.