|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informacjê jak zmieniæ swój wygl±d, styl, makija¿, fryzurê oraz sposób ubierania siê. Poddaj siê metamorfozie i zaskocz sam± siebie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 122
|
![]() No to moja kolej... Metamorfoza?
Witajcie, Wiza¿anki
![]() Po wielu tematach w tym dziale, jak widaæ, przyszed³ czas i na mój... Mam 14 lat, 160cm wzrostu, zielone oczy, w³osy o kolorze, który podoba mi siê i raczej nie chcia³abym (nie mog³abym ; p) go zmieniæ... ciemny blond, chocia¿ na niektórych zdjêciach wygl±da na br±z.. Generalnie mój problem polega na tym, ¿e dobrze wygl±dam tylko rano, a pó¼niej... Katastrofa... W³osy siê pusz±, za nic nie chc± wygl±daæ tak, jak ja chcê, skóra reaguje na najmniejsze niedogodno¶ci w postaci wiatru czy zimna wysuszeniem, zaczerwienieniem... Wygl±da na zaniedban± i zmêczon±... Jakby by³o czym... G³ownie chcia³abym jako¶ zmieniæ fryzurkê, ¿eby wygl±da³a bardziej cywilizowanie (bo w chwili obecnej czêsto wygl±dam jak jaskiniowiec, zw³aszcza kiedy w³osy s± trochê d³u¿sze), chociaz nie chcia³abym jej za mocno ¶cinaæ, o farbowaniu wspomnia³am ju¿ wy¿ej... Przyda³aby siê tez jaka¶ rada dotycz±ca kolorów czy lekkiego(!) makijazu... Najlepiej czujê sie w ciemnych, zgaszonych fioletach, zieleni, br±zach, lubiê te¿ czerñ, ale musi byæ czym¶ z³amana, bo inaczej wygl±dam strasznie blado( tego z kolei zmieniaæ nie chcê, nie lubiê opalenizny)... Mam nadziejê, ¿e mi pomozecie ![]() Pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 548
|
Dot.: No to moja kolej... Metamorfoza?
Masz ¶liczne w³osy. To co na pierwszym miejscu musisz zrobiæ, to brwi. Przyciemnij je b±d¼ henn±, b±d¼ palet± lub kretk± do brwi (ja polecam paletê Sephory ch³odn±, Tobie te¿ by pasowa³a). S± ja¶niutkie i nie zapewniaj± dobrej oprawy oka. Henna na brwi + rzêsy i ju¿ bêdziesz wygl±daæ super. Lubiê taki typ urody.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 693
|
no to tak :
masz racje - kolor w³osów jest bardzo ³adny i nie widze potrzeby by go zmieniaæ ![]() popieram przedmówczynie - przyciemnij brwi . Na zaczerwienia pasowa³by jaki¶ puder , a na such± skóre - krem nawil¿aj±cy . oczy pomalowa³abym na ciemny br±z , do tego do³o¿y³abym kreske czarn± pod oczy , a tusz chyba nie jest konieczny ( na fotkach niedok³adnie widac , ale s±dze ¿e masz czarne i podkrêcone rzêsy ) - to wszystko podkre¶li³o by Twoje oczy i odwróci³o uwage od zaczerwienieñ . Na koniec doda³abym b³yszczyk z po³yskiem ![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 040
|
A ja od siebie mogê zaproponowaæ jak±¶ grzywkê. My¶lê, ¿e prosta wygl±da³aby ciekawie...
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Dziêki za wszystkie rady (mimo wszystko mam nadziejê na wiêcej ![]() A przy okazji chcia³am spytaæ, czy pasowa³aby mi która¶ z tych fryzurek: http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1208018416 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1208018421 Pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
o tak pasowa³yby idealnie ! ( tylko , ¿e nigdy nie wychodzi tak jak na zdiêciach
![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 548
|
Czy ja wiem... Taka fryzurka raczej ujmuje lat, ponadto nie ka¿dy musi wygl±daæ "s³odko". My¶lê, ¿e Twoja uroda jest fajna i nie potrzebuje grzywki, któr± teraz ma ka¿dy... Ale je¿eli lubisz, pewnie bêdziesz wygl±daæ nie¼le.
Mi siê podobasz taka, jak± jeste¶ teraz. Kojarzysz mi siê z modelkami a'la Daria Werbovy w jaki¶ sposób... Ja jestem przeciwna grzywce akurat w Twoim przypadku. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Up... Up...
Mo¿e kto¶ mi powie cos na temat tej fryzurki? (w za³±czniku). Cos podobnego do jednej z tamtych..Je¶li nie to samo : P.. Strasznie mi siê podoba, ale ju¿ chyba sama nie wiem co bêdzie dla mnie najlepsze... Eh.. Czy to? czy tamta grzywka.. Czy co¶ innego.. Z ta pierwsz± fryzurk±, którym¶ po¶cie wy¿ej jest taki problem, ¿e moje w³osy mog³y by siê zbuntowaæ przeciwko niej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 680
|
Moim zdaniem fryzurka bardzo fajna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ladna
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 784
|
Moim zdaniem powinna¶ zaryzykowaæ jak±kolwiek grzywke i przyciemniæ brwi tak jak ju¿ dziewczyny pisa³y i bêdzie super, po co siê ju¿ malowaæ, co najwy¿ej korektor na przebarwienia i blyszczyk na usta
![]() No i koniecznie jaki¶ dobry krem przed wyj¶ciem z domu ![]() W za³±czniku zupe³nie amatorska symulacja jakby¶ wygl±da³a z grzywk±, ciemniejszymi brwiami i potraktowana korektorem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Mia³am taka grzywkê, w zasadzie ca³kiem niedawno... Do tego mocno wycieniowane w³osy, z czego najd³u¿sze by³y do ³opatek... Niestety nie mam zdjêæ z tamtego okresu... Có¿, ³adnie to wygl±da³o, nie powiem, ale nie za dobrze siê w tym czu³am, chocia¿ chyba nie potrafiê do koñca wyja¶niæ dlaczego... Najgorsze w tym wszystkim by³o chyba to, ¿e w³osy zawsze krêci³y siê inaczej - raz grzywka by³a za krótka, raz wpada³a mi na oczy... Potrzebujê raczej czego¶ bardziej asymetrycznego, ¿eby to nie by³o tak zauwa¿alne...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
O, zapomnia³am dodaæ... - oczywi¶cie mogê prostowaæ, ale mam jak±¶ tak± niewyja¶nion± niechêæ do tego... No i nie zawsze jest na to czas...
![]() P.S Sory za posta pod postem, ale nie mo¿na edytowaæ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 784
|
Nie wiem czy warto Ci cieniowaæ w³osy, ¶licznie Ci siê krêc± na koñcach, mo¿e jako¶ to podkre¶l? Ma³y artystyczny ba³agan?
a asymetria? hm, mia³am co¶ takiego http://www.wizaz.pl/gallery/showimage.php?i=2759&c=6 i zdecydowanie nie polecam, bo wiêcej czasu spêdzisz na uk³adaniu sko¶nej grzywki pod linijke ni¿ nad jak±kolwiek inn± czynno¶ci± rano ![]() http://www.wizaz.pl/gallery/showimag...original=1&c=6 tego nie musia³am wcale uk³adaæ, ale jak siê nie odsunê³o grzywki na bok (a chcemy zas³oniæ Ci czo³o, tak? bo u mnie grzywka ma takie w³a¶nie zadanie) to siê nic nie widzia³o. teraz mam http://www.wizaz.pl/gallery/showimag...original=1&c=6 to i znowu - bez modelowania ani rusz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.