|
|||||||
| Notka |
|
| Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Filmy - nasze refleksje, odczucia i inne (opisy)
witam,ja zaczne od filmu nie najnowszego bo z roku 2006 : oglądałyście może film wszyscy jesteśmy Chrystusami??
jaka scenke byście opisały?? jak wam sie film podobał?? jakie w was refleksje ,uczucia sie wzbudziły?? Ja ogladajac ten film nie ukrywam ze mialam lzy w oczach. Uwazam,ze mimo wielu samych przykrych scen ten film jest optymistyczny, bo bohater nie daje za wygraną,pomimo ,ze jest mu bardzo trudno.Ten film jest terapia, odslania wszysktie maski i slabości alkoholika. Film tez pokazuje alkoholizm jako chorobę, a nie patologie. Pokazuje jak czlowiek chory , uzalezniony rani najblizsza mu osobe. Jednak z wyborem i opisem okreslonej sceny mam problem:P |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: filmy - nasze refleksje, odczucia i inne (opisy)
założyłaś już wątek o tym filmie.
no i- czemu nie na Kulturze?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
upss.:/... przepraszam
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
w wątku "ostatnio obejrzane filmy" opisywane i oceniane są filmy, refleksje na ich temat, odczucia, wiec właściwie jest to powielenie tamtego wątku
![]() a co do "wszyscy jesteśmy Chrystusami" to oglądałam - film wstrząsający, poruszający, dający do myślenia, zwłąszcza dla osoby która w najbliższym otoczeniu ma kontakt z alkoholizmem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.