![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Kilka drobiazgów - Shiseido, Guerlain, Oriflame
NIEAKTUALNE
Nie chcę się ich jednak pozbywać kosmetyków na siłę, więc z góry przepraszam za wybrzydzanie; za coś mi przydatnego chętnie oddam więcej rzeczy. Dodatkowo jeszcze mam książki - link w podpisie. Zapraszam, rozpatrzę wszystkie sensowne propozycje. Najpilniej szukam: Meteorów (Mythic/Beige Chic), bibułek matujących, bazy pod cienie, odżywek do włosów (m.in. Kallos mleczna oraz inne tej firmy, Matrix płyn zwiększający objętość włosów, coś z Kerastase i in.; dziękuję za marketowe), puder Lucidity (nr 01 bądź 06), dobrych kremów nawilżających, peelingów enzymatycznych Za Meteory mogę zapropownować również Angela (25 ml, ubytek kilka psików, kupowany w Sephorze) - nieaktualny 8.03 minidokładka - Diroseal Avene - kupiony w okolicach października-listopada, w aptece. Użyty ok. 5 razy, ubytek niewielki. Nie mam do niego kartonika. Wybita na tubie data ważności 09.08 - niestety nie wiem, co jest miesiącem, a co rokiem. - pędzel do podkładu Sephora, używany kilkakrotnie, oczywiście wyprany - wystawiam, choć nie do końca z przekonaniem - podkład Repeirwear Clinique - najjaśniejszy, świeży, kupiony 21 lutego w katowickiej Spehorze - tylko i wyłacznie na inny podkład (ewentualnie krem pod oczy Antygravity) - dość mocno kryjący, nie podkreślający porów, do cery mieszanej. Ubytek niewielki jednak cały czas go używam (nieszczególnie sprawdza się na mojej cerze, może ktoś ma podobnie nieudany zakup i będzie miał ochotę na wymianę). Chętnie na Guerlain Teint de fleur, Diora matujący, ale również inne. Najjaśniejsze kolory, absolutnie nie wpadające w róż - na razie wycofuję, przekonałam się do niego - Sephora - wody waniliowe w perfumetkach z atomizerami. Wyjściowa pojemność każdej 10 ml: Vanille&chocolat (zostało ciut ponad 8 ml), Vanille fleur d'oranger (9 ml), Vanille mangue (ciut mniej niż 9 ml) - tu będę bardzo wybredna, bo w sumie nie jestem pewna, czy chcę się ich pozbywać. Najchętniej wymieniłabym cały komplet w zamian za inny zapach, choć wszystkie propozycje rozpatrzę - chętnie na miniaturę bądź odlewkę - komplet 3 pędzli L'Oreal - nieużywane, w welurowym pokrowcu, zafoliowane - największy ścięty (chyba z przeznaczeniem do różu), do oczu (podobny do nr 9 z Sephory) i najcieńszy chyba do ust Do wymiany: - automatyczna kredka do ust Shiseido - z najnowszej zimowej kolekcji - kolor LC2 (naturalny brązo-beż z domieszką ciemnego pomarańczu - inaczej tego koloru nie potrafie opisać, b. neutralny, ja jestem jesienią i pasuje mi idealnie. Praktycznie nowy - w użyłam go ok. 3-krotnie w ramach testów. Wolę jednak błyszczyki. Wishlista Ostatnio dopadł mnie ostry atak alergii, więc proszę o wyrozumiałość, muszę ostrożnie dobierać kosmetyki. - bardzo chętnie przyjmę zapachy - zainteresowana też jestem miniaturami bądź odlewkami - m.in. Tendre Poison, In love again, Samsara, L'instant magic, J'adore, L'eau par Kenzo, Opium Fleur Imperiale (bądź inne kwiatowe wersje Opium) marzenie ściętej głowy zapewne,ale szukam choćby próbek Messe de Minuit, Miel de Bois Lutensa, Avingon - pielęgnacja apteczna - Avene Soin apais pod oczy, płyn micelarny Rosaliac, preparat do demakijażu oczu (oprócz aptecznej może być niebieski L'Oreal lub Nivea) - tylko pełnowymiarowe opakowania - żel do biustu z Sephory - oliwka do ciała z Sephory - z kolorówki: mocno kryjący jasny (nawet bardzo jasny podkład),cień sypki Helena Rubinstein nr 13 madonna (szukam choć niewielkiej odsypki na wypróbowanie), khol czarny Guerlain, bezbarwny, bezdrobinkowy błyszczyk Edytowane przez bieta Czas edycji: 2008-04-20 o 10:09 Powód: aktualizacja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilka drobiazgów - Shiseido, Guerlain, Oriflame
znajdziesz coś za:
- Oriflame Clam Down Face Cream - krem łagodzący zaczerwienienia, b. dobre opinie na KWC. Nowy, nieużywany, w kartoniku (cena katalogowa ponad 50 zł) - Zen Shiseido (nowość 2007) miniatura w kartoniku
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Mad - u Ciebie bardzo mnie zainteresowała ta odlewka Hot Couture (z tym, że objętość mojej miniatury jest mniejsza
![]() Titino- niestety nic evelinek_r - u Ciebie jedynie podkład Vichy, ale taka wymiana nie opłacałaby się z kolei Tobie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
bieto, a może masz jakąś ciekawa próbkę na dokładkę, bo z Twojego wątku w oko wpadła mi jeszcze mini pomadka Lancome, ale to już by było znowu za dużo w drugą stronę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
bieto zatem rezerwuję dla Ciebie HC, jutro badam kolor Lancome w perfumerii i jesli odcień czerwieni mój, dam znać na PW z adresem do wysyłki, ok. 16 powinnam być już po testach :ehem :
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
znajdziesz cos za Rykiel?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Wagi nie ma (a przynajmniej nie potrafię jej dostrzec), zrobiłam zdjęcia (nie sugeruj się kolorami - robione teraz, w sztucznym świetle, za jakość przepraszam, ale mam nadzieję, że coś dojrzysz). Dla porównania obok pełowymiarowa EL.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Bardzo mnie interesuje Oriflame Clam Down. Oddam wiele!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
Przekupka: 68 pkt / 100% pozyt.
|
Hej
![]() L'instant magic z kartonikiem ok 0,8ml Kenzo Kashaya de kenzo ok 1,8ml kosmetyki apteczne iwostinu jakby cie interesowaly emulsja matujaca, peeling delikatny moze cos z mojego watku by cie zainteresowala jeszcze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
moze jakies mini u mnie za wody sephory?
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Hm wybacz, ale jakoś nie zbyt pasowałaby mi taka wymiana ;(. Miniatura jest w zestawie i wolałabym go nie rozdzielać. Pozdrawiam serdecznie.
Szukam Zara Woman Special Edition 2013 (fioletowo-złota) Edytowane przez figg Czas edycji: 2007-12-29 o 12:04 Powód: dopisek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.