|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Zgubiony indeks - odpis ocen, odzyskanie dokumentów z archiwum uczelni
Słuchajcie, składam papiery na mgr uzupełniające, potrzebny jest indeks ze studiów licencjackich, którego nie mam - nie liczę już na odnalezienie. Wiecie może, jak wygląda procedura uzyskania odpisu ocen? Ile to trwa, ile kosztuje?
I druga sprawa - jak wygląda sprawa odzyskania dokumentów wrzuconych w uczelniane archiwa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zgubiony indeks - odpis ocen, odzyskanie dokumentów z archiwum uczelni
Radziłabym skontaktować się z dziekanatem - oni się tym zajmują i powinni Ci powiedzieć co zrobić. Z tego co mi się kojarzy, to wszystkie oceny są wpisywane w specjalne protokoły i na tej podstawie można je 'odzyskać'.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Koszt, tyle, co koszt indexu, mysle, ze ok 10zl.
Z ocenami to tak jest, ze wszytskie oceny wpisywane sa w protokoly "zbiorowe". Czyli dajmy na to przedmiot matematyka i tam wszytskie po kolei oceny (koncowe) wszystkich osob, oraz w indywidualne protokoly kazdego ze studentow, kazdy ma swoja teczke, stad oceny powinni Ci przepisac. Poza tym powinni miec karty egzaminacyjne jeszcze z kazdego semestru.. Dokladnie jak to jest na pewno od uczleni zalezy i cena indexu i ta cala papierkowa robota. U nas z tego, co sie oreintuje jest tak, ze wpisuje oceny/zal pani z dziekanatu, a potwierdza dziekan. Ile trwa?- zalezy od obrotnosci pan w dziekanacie.. Poza tym, wydaje mi sie, ze na wiekszosci uczelni jest to skomputeryzowane juz, wiec powinno jeszcze szybciej "pojsc".
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Powodzenia!
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Moja kuzynka z tego co pamiętam 'odzyskiwała oceny'.
Musiała napisać krótkie podanie (indeks np. zgubiony, chęć kontynuacji nauki, wyjaśnienie okoliczności) do dziekana, a po kilku dniach miała już odpis ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
No i już jestem mądra
![]() Jako, zę papiery składam na tę samą uczelnie, na której robiłam licencjat, nie muszę robić odpisu ani nic, tylko do dokumentów wsadzą mi adnotację o przedmiotach, a w razie konieczności przepisania jakiejś oceny - dostanę ich wykaz z archiwum. Natomiast nie wiem nic jeszcze o odzyskaniu z archiwum dokumentów. Walczę jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.