|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() włóczkowe zabawki
Chociaż nie potrafię robić na drutach ale mam prosty sposob na włóczkowe zwierzątka . Potrzebne materiały :
- włóczka lub kolorowa mulina - dwa koła o średnicy 6 cm ( w środku kół wyciąć malutkie kólko wielkości monety) - dobre nożyczki - koraliki, cekiny , guziki , karton , klej i różne ozdóbki wykonanie : wyciąć dwa koła w środku każdego wyciąć mniejsze kółeczka.Potem złożyć na siebie koła, mulinę lub włóczkę ( polączyć np żóltą i zieloną , gdy już kończą się włóczki dowiązujemy np na końcu żóltej dalej żóltą a na końcu zielonej niebieską, przewlekać dwoma nitkami , można łączyć rożne kolory, przelekać tak by zapełnić środek koła. Po skonczeniu przewlekania przeciąć nożycami włóczkę na granicy ułożenia kół . Uwaga : w trakcie cięcia koła siedzą cały czas, potem krótszym sznureczkiem obwiązujemy miejsce w ktorym są połączone koła ( dobrze związać ) , koła rozcinamy i zdejmujemy , ozdabiamy nasze zwierzątko i gotowe !!! Myślałam , że to trudne ale nic podobnego, Szkoda , że nie potrafię wstawić zdjęcia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: włóczkowe zabawki
Alicja6, brzmi ciekawie, ale chciałabym zobaczyć jak wygląda.
Żeby dołączyć zdjęcie musisz z dodatkowych opcji wybrać zarządzaj załącznikami. Następnie wybierasz zdjęcie np. z komputera i klikasz Załaduj. Powodzenia. Czekam na zdjęcia. Z niecierpliwością ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: włóczkowe zabawki
Alicjo to co opisujesz kojarzy mi się z robieniem pomponików do czapek.Ja tak właśnie robię.A do czego mają służyć cekinki,czy guziki lub koralik.Domyślam się że na oczka ale jak je mocujesz wtedy na klej?bo przyszyć to nijak do pmopona ,chyba ze jest jakaś metoda?
A najlepiej jakbyś zdjęcia wstawiła twoich zwierzątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.