Co się dzieje z forum? (Yassou- Madame_Volae) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-06-06, 08:18   #1
yassou
Gość

Co się dzieje z forum? (Yassou- Madame_Volae)

Kiedyś tak nie było. Albo było, a ja byłam nowa i nie zwracałam szczególnej uwagi. Tzn właściwie to nadal jestem nowa, ale w mniejszym stopniu. Zadomowiłam się tutaj, ale widzę, że to nie ma sensu.
Popełnisz drobną pomyłkę, naprawdę niechcący, a możesz zostać zmieszany z błotem. Ale to już chyba znana kwestia.
Wczoraj dodałam komentarza do tematu złośliwca o logach. Pełny optymizmu, serdeczny, wychwalający wręcz użytkowników, którzy wzięli udział w konkursie wyrażony żartem. I co? Złośliwiec zażyczył sobie, żebym więcej na tym forum nie żartowała ;/ [img]icons/icon11.gif[/img] Pytam CZEMU? Obraziłam kogoś? Nie. To był jakiś głupi żart typu /ostatnimi czasy/ Kasiarzynki? Nie. Matko, zatem co złego zrobiłam? Co znowu komuś nie pasuje? Czy wam ciągle coś nie pasuje? Ludzie! A.. przepraszam. Kolejny humor ważnej na tym forum osoby, z którą trzeba się liczyć. Cóż mogę powiedzieć- przepraszam, nie chciałam, nie zrobiłam nic złego, a bynajmniej nie świadomie. Także ja już sama nie wiem, co można tu pisać a co nie, żeby ktoś na mnie nie nawrzeszczał lub negatywnym tonem nie skarcił [img]icons/icon9.gif[/img] Bosze, jak wam można dogodzić?! Chryste, nie rozumiem czasem was.
A chciałam dobrze, przecież chciałam dobrze [img]icons/icon21.gif[/img] Heh.
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-06, 08:42   #2
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Re: Co się dzieje z forum? AgaZ

Witaj Madame
Zapewniam Cię, że z forum wszystko jest w porządku. Natomiast co do żartów, zwłaszcza grubego kalibru, to istnieje zawsze to ryzyko, że zostaną opatrznie zrozumiane.

Dla przypomnienia cytuję:
>Chciałam właśnie napisać na jakie 3 loga głosowałam, ale zdałam sobie sprawę z tego, że mogłabym dostać wirusa na maila , a nie daj Boże spaliliby mi dom
>Miałam brać udział w konkursie, ale jak zwykle zabrakło mi czasu, poza tym dobrze, że nie startowałam, tylko bym się ośmieszyła.. bo gdy zobaczyłam te wszystkie loga..

>A tak na marginesie.. zmieniam wizażo-login na 'yassou' because taki mam blogin

pzdr 4 all
>>

Dla Ciebie to żart, dla mnie również, ale dla Zło to był jak dzwonek alarmowy i spędził wczoraj mnóstwo czasu sprawdzając bezpieczeństwo systemu.

Nikt Cię absolutnie nie gnębi, ani nie miesza z błotem, jak napisałaś. Czy prośba, żebyś więcej nie żartowła w ten sposób jest mieszaniem z błotem??

Pozdrawiam serdecznie [img]icons/icon7.gif[/img]

AgaZ
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-06, 08:53   #3
systematica
Wtajemniczenie

Re: Co się dzieje z forum? (Yassou- Madame_Volae)

Cześć, Madame Yassou
Kto to powiedział "nie takimi jesteśmy, za jakich się uważamy, tylko takimi jak widzą nas inni" ?
Hmm, przyznam że w młodzieżowych moich latach często miałam ochotę się z tym nie zgodzić .. może dla niektórych zrozumienie tej prawdy przychodzi z czasem ..

Chciałam tylko powiedzieć, że nie wyczułam żartu w twoim poście (o ten chodzi, czy tak ?)
http://www.wizaz.pl/w-agora/view.php...ast=1054826592

Dla mnie zabrzmiał on jak pomówienie pod adresem redakcji i administratora, nie dziwię się więc reakcji Złośliwca, a nawet podziwiam ze była tak opanowana.

Powiem Ci, że jak użytkowniczka tego serwisu od półtora roku, a od ponad roku zarejestrowana, poczułam się Twoim postem osobiście dotknięta.

Czasami warto zastanowić się, jak "żart" może być odebrany przez kogoś, kto tyle prywatego czasu i zaangażowania wkłada w utrzymanie miejsca, gdzie tak miło się spotykać ..

W ciągu tego czasu gdy odwiedzam wizaż rózne były przypadki prób zepsucia atmosfery na forum albo robienia "żartów" użytkowniczkom przez przypadkowe osoby. Dlatego wiem, że zawsze moge liczyć na natychmiastową reakcję, pomoc i ochronę ze strony Złośliwca. Ponieważ bardzo cenię swoją prywatność, tym bardziej doceniam jego prace jak administratora i bardzo go za to szanuję.

Dlatego nie rozśmieszył mnie Twój żart, Madame-Yassou.

pozdrawiam
Stary 2003-06-06, 09:08   #4
sarenka
Zakorzenienie

Madame!

Myślę, że łatwiej wytłumaczyć to na przykładzie.

Ja zajrzałam do Twojego posta, przeczytałam, zapomniałam. Tak samo jak usłyszę, że podłożyli bombę w jakiejś szkole -jedyne co pomyślę to: kolejny żart! [i mam do tego prawo!]

Ale co w takiej sytuacji myśli policja i brygada antyterrorystyczna? muszą potraktować taką sytuację całkiem na serio [nawet kiedy mniemają, że to żart - nie wolno im ignorować tej sprawy].

Teraz przełóż to na sytuację Admina w obliczu informacji o wirusie.

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-06, 09:08   #5
xanka
Zadomowienie

GG do xanka

Yassou chyba troszke nadinterpretujesz [img]icons/icon12.gif[/img]

> Popełnisz drobną pomyłkę, naprawdę niechcący, a możesz zostać zmieszany z błotem. Ale to już chyba znana kwestia.

Przeciez nikt nikogo nie miesza z blotem! i to wcale nie jest "znana kwestia". To jest chyba jedno z niewielu miejsc w necie, gdzie nikt nikogo nie wyzywa i panuje generalnie pokojowa atmosfera.

> Wczoraj dodałam komentarza do tematu złośliwca o logach. Pełny optymizmu, serdeczny, wychwalający wręcz użytkowników, którzy wzięli udział w konkursie wyrażony żartem.

Wybacz Yassou, ale ja jakos nie odebralam twojego posta jako pelnego chwaly i optymizmu. Sama nie bardzo moglam zrozumiec, o jakim wirusie Ty piszesz (?!) Wiec wcale sie nie dziwie, ze Zlo tak zareagowal.
Piszesz, ze to byl tylko zart.. ale on wcale nie byl taki jednoznaczny, bo niby skad ten wirus, i kto mialby Ci spalic dom (?!)

>Bosze, jak wam można dogodzić?! Chryste, nie rozumiem czasem was.

Yassou tu nie chodzi o dogadzanie [img]icons/icon7.gif[/img] Wystarczy, ze napiszesz to tak, zeby nikt nie musial sie domyslac co to znaczy, albo zeby nikt nie interpretowal Twoich slow w inny (dowolny) sposob.

no i rozchmurz sie, bo dzisiaj Sloneczko od rana swieci [img]icons/icon12.gif[/img]
[img]icons/icon40.gif[/img]
xanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-06, 09:44   #6
DominikaS
Zadomowienie

A mnie się wydaje że nieporozumienie wyniknęło z bardzo prostej przyczyny: w Internecie nie jesteśmy w stanie ocenić niektórych wypowiedzi z braku mozliwości ich werbalizacji. Dlatego pisząc coś takiego trzeba pamietać o powklejaniu odpowiedniej liczby emoticon Nie widzimy ani twarzy ani nie slyszymy tonu jakim wypowadane jest zdanie - dlatego stosujemy uśmieszki, mruganie oczkiem itd...[img]icons/icon7.gif[/img]
Rozumiem Złośliwca - każdemu adminowi na słowo 'wirus' skacze ciśnienie ale rozumiem też rozżalenie Yassou - nie chciała przecież zrobić takiego zamieszania.
DominikaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-06, 10:07   #7
aguniaw
Raczkowanie

A ja już sama nie wiem.Broniłam Madamki w poprzednim nieporozumieniu,przy okazji zganiłam Bunię(za co pózniej było mi strasznie przykro),ale widzę ,że Madamka lubi robić zamieszanie wokół siebie.Jej wypowiedzi emanują (dla mnie) niezby pozytywnymi fluidami.Ten żart wcale nie miał w sobie pogody i optymizmu.Nie chcę nikogo oceniać ,piszę to co czuję.Nikt nikogo nie chce tu absolutnie mieszać z błotem i nie zgadzam się z tobą Madamko,że nam ciągle coś nie pasuje.Nie zauważyłaś ile osób wstawiło się za tobą w poprzedniej wizażowej scysji?Nie widzę tu osób które są negatywnie nastawione,czy uprzedzone,a wręcz przeciwnie:dziewczyny ,które swój drogocenny czas spędzają by pomóc i doradzić innym.
aguniaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2003-06-06, 10:35   #8
bociek
Raczkowanie

No cóż, nie chciałam się angażować i stawać po niczyjej stronie, jestem zazwyczaj biernym obserwatorem, ale tym razem muszę wtrącić swoje trzy grosze.
1. Sugestia o spaleniu domu, moja droga, jest poniżej krytyki, nawet jeśli to jest żart to bardzo niskich lotów
2. Na wizażu panuje nadzwyczaj ciepła i serdeczna atmosfera i sama doznałam wiele serdeczności od wizażanek w trudnej dla mnie chwili nie tak wcale dawno temu, a znana to jest atmosfera na forum uroda GW i to tam, kochanie, obrzucają się błotem nie tutaj! Zweryfikuj swoją opinię, bo jest bardzo krzywdząca dla nas wszystkich, w tym dla Zło i Szefowej
3. Nie życzę Ci, żeby wirus wyczyścił Ci komputer, a Zło zareagował tylko i wyłącznie dlatego, że
a) podważyłaś jego dobre imię i sposób pracy
b) było to bardzo nieśmieszne, a wręcz niegrzeczne
c) takie pseudo żarty powodują tylko niepotrzebne zamieszanie
4. Nikt Cię nie zmusza ani nie przywiązuje do komputera, jeżeli uważasz, że nie można nam dogodzić, no cóż Twój wybór, Twoja decyzja, Twój czas, nie odpowiada Ci nasze towarzystwo i panująca tu serdeczność, trudno, na forum GW jest znacznie "milej"
5. popatrz na to troszkę z boku, zapanuj nad emocjami a mam nadzieję, że dojdziesz do właściwych wniosków

Pozdrawiam i życzę więcej zwyczajnej pogody ducha i samych radosnych dni
bociek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-06, 10:53   #9
Iwonalodz
Zakorzenienie

A może spójrzmy na to z innej strony, każdy z nas ma inne poczucie homoru i co innego nas śmieszy i dobrze przynajmniej jest różnorodnie [img]icons/icon7.gif[/img] I nie ma o co sie obrażać Yassou [img]icons/icon7.gif[/img] Ciebie to śmieszyło, a Złośliwka nie i tyle [img]icons/icon7.gif[/img] Albo aż tyle [img]icons/icon7.gif[/img] I stąd całe to nieporozumienie a nie "napad" na Twoją osobę [img]icons/icon7.gif[/img]
Miłego dnia [img]icons/icon7.gif[/img]

[img]icons/icon40.gif[/img]

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-06, 12:11   #10
Agentka
Wtajemniczenie

Ze tak powiem jako polonistka, wiec odrobine zboczeniowo-zawodowo [img]icons/icon12.gif[/img] ILE LUDZI TYLE MOZLIWOSCI INTERPRETACJI [img]icons/icon7.gif[/img] Zło miał prawo tak zareagowac, Ola miała prawo w ogole nie zrozumiec zartu Madame o wirusie i domu- co z własciwym sobie wdziekiem uczyniła [img]icons/icon12.gif[/img]inne dziewczyny mogły go uznac za swietny lub denny [img]icons/icon7.gif[/img] i juz [img]icons/icon7.gif[/img] ja mam tylko prośbę Madame - nie odbieraj osobiscie przerazenia Zło - on miał do tego prawo, z racji pozycji [img]icons/icon7.gif[/img] w dodatku grzecznie poprosił o zarty w innym stylu [img]icons/icon7.gif[/img]

Xanka [img]icons/1cmok.gif[/img] napisała, ze nadinterpretujesz [img]icons/icon7.gif[/img] a ja powiem, ze wyolbrzymiasz [img]icons/icon7.gif[/img] i wcale nie mam o to do Ciebie pretensji, bo ja czesto tez tak robie, w dodatku odbieram bardzo osobiscie i zaraz panikuje [img]icons/icon7.gif[/img] a potem fiksuje od nadmiaru mysli [img]icons/icon7.gif[/img]

Ciągle sie ucze powściągać moją nadwrazliwosć [img]icons/icon7.gif[/img]

na szybko z pracy , przed Referendum unijnym dla Panstwa pisała Agencja [img]icons/icon12.gif[/img]

buzka [img]icons/1cmok.gif[/img]
Stary 2003-06-06, 12:28   #11
superka
Rozeznanie

Żart Madame był w złym stylu. Łatwo się połapać, że to wszystko nieprawda po dodanym grinie, ale choć ani trochę w to nie wierzyłam, to ani trochę mnie to nie rozśmieszyło (bo z czego się tu śmiać?). W interesie tego serwisu leży, by przypadkowy gość nie trafiał tu na fałszywe alarmy o wirusach. Nie dziwię się więc ostrej reakcji.
superka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2003-06-06, 14:59   #12
yassou
Gość

A mi się mago wydaje, że jak niektórzy bronisz osoby za to, że ją lubisz, a nie za to, że ma rację. Przecież były minki " [img]icons/icon10.gif[/img] " Heh
Stary 2003-06-06, 15:07   #13
sarenka
Zakorzenienie

Yassou - nie żartuj przy strażakach o potencjalnym pożarze, przy policjantach o napadzie a przy adminach o podsyłaniu wirusów.

poza tym, jeśli na forum pojawiłby się ktoś nowy i przeczytał Twój post to mógłby zrezygnowac z "zabawy" mniemając, że takie 'praktyki wirusowe' mają miejsce na naszym forum.

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-06, 15:31   #14
yassou
Gość

Podsumowując

jeżeli chodzi o złośliwca i jego niepotrzebną pracę nad sprawdzeniem bezpieczeństwa systemu: po co? przecież chodziło o to, że ten kto się wściekłby, że nie zagłosowało się na jego logo by wysłał wirusa, takze wirus dotarł by z jego maila na mój. więc o co chodzi? :|
Rozumiem gdyby skargi o pomówienia składali Ci, ktorzy zrobili loga, ale czemu administrator i redakcja mago? przecież to nie oni wysłaliby mi tego wirusa, nie daj Boże spalili dom :|

jeżeli chodzi o żart: hm.. to nie był żart w stylu 'hahaha, zabawne, naprawdę, hahaha' :| tylko wpis- żart, czyli komentarz wyrażony żartobliwe, o czym zresztą świadczyły miny " [img]icons/icon10.gif[/img] ".

xanka: ja jednak pozostanę przy tym, że to znana kwestia. znana kwestia nie znaczy często spotykany przypadek itd, ale znany. I tu na tym forum spotkałam się z takimi nie raz. żadko- owszem- i Bogu dzięki- ale jednak.

Dominikas: no masz absolutną rację. z tym, że w moim poście minki były.

iggy: chyba jesteś przykładem zmieszania uczuć i myśli. zrobiło Ci się przykro, że broniłaś wcześniej mnie krytykując kogoś, to teraz zrobiłaś na odwórt, by poprzednio 'skrzywdzonej' przez Ciebie osobie wszystko wynagrodzić. pewnie, że widziałam ile wtedy osób wstawiło się za mną i byłam niezmiernie wszystkim wdzięczna.

bociek: sama też sobie nie życzę, żeby wirus wyczyścił mi komputerek i wcale nie uważałam że tak się stanie :| to nie było serio powiedziane. i tyle.

superka: bo wcale głównym celem tego postu nie było rozśmieszanie. to nie był jak napisałam wyżej żart typu 'hahaha...' :|

Faktycznie. Wpis narobić mógł zamieszania, ale nie był stworzony właśnie po to. Pisałam go z jak najlepszymi intencjami, szczerze wychwalając wszystkich uczestników konkursu. Widocznie nie umiem wyrażać swoich pozytywnych emocji, skoro każdy źle je odebrał.
Chciałam się pożegnać. Miłego wizażowania. Oby jak najmniej sprzeczek i przede wszystkim nieporozumiem, które często są przyczyną ogromnych kłótni.
Troche bez sensu /bociek/:'..Twój czas, nie odpowiada Ci nasze towarzystwo i panująca tu serdeczność..'. No jak może mi przeszkadzać czyjaś serdeczność? Jak zawsze serdecznie byłam tu traktowana tak częściej tu przebywałam i dawałam linka znajomym polecając tą właśnie stronę.
Naprawdę nie robiłam niczego złego celowo. Chciałam dobrze. Nie wyszło i zostałam za to skarcona. No cóż, widocznie takie prawa na tym świecie. Mi nie odpowiadają i bardzo zabolały mnie, także nie czułabym się już tutaj dobrze. Mniejmy jednak nadzieję, że chociaż moi znajomi poczują się tu dobrze.
Stary 2003-06-06, 17:22   #15
Anita
Raczkowanie

Re: Podsumowując od innej strony

Bogiem a prawdą nie wiem dlaczego, ale Twoje wątki prędzej czy później robią się niemiłe. Ja strasznie lubię Wizaż bo tu jest strasznie miło. Zawsze można liczyć na pomoc, czy wsparcie. A zastanawiam jaki jest twój cel bycia tutaj? [img]icons/icon21.gif[/img] Lubisz po prostu mieszać, czy brak Ci klasy, żeby utrzymać swoje wypowiedzi na dobrym, wizażowym poziomie?
Anita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2003-06-06, 17:43   #16
yassou
Gość

nitka zanim coś takiego powiesz, przeczytaj wcześniejszy wątek, gdzie pewne osoby 'weszły na mnie' za to, że powtórzyłam temat, albo jak kiedyś, dałam wątek nie na tym forum. myślę, że się zamkniesz i nie będziesz wypisywała głupot nie znając całej sytuacji i powodów dla których to napisałam. jakoś nie przypominam sobie, żeby wszystkie moje wątki kończyły się tak. pisałam tu często i zawsze z wielką chęcią, a zaczęło się ostatnio od mojego niezauważonego powtórzenia tematu. więc napdaruj sobie.
nitka napisał(a):
A zastanawiam jaki jest twój cel bycia tutaj?
Jakoś do tej pory było wszystko wporządku i cacy. I gdyby nie krytyka i karcenie 'dojrzałych na tym forum' osób byłoby nadal OK.
Ale uważaj skarbie. Ty też się kiedyś przejedziesz. Jak każdy.
Stary 2003-06-06, 18:53   #17
Agentka
Wtajemniczenie

[img]icons/icon9.gif[/img] madame.. załamka .. [img]icons/icon9.gif[/img] zarzucasz innym ze po Ciebie jadą, a jaka byłas uprzejma w poscie dla nitki ? he ? pamiętaj kochanie : to co dajesz innym wraca do Ciebie ze zdwojoną mocą.. a zresztą...juz mi sie nawet gadac nie chce..

załamałas mnie.. niewazne

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości