|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
może nie tu?
Nie wiem, gdzie się podłączyć, więc piszę tu. Proszę Was o pomoc. Otóż od wielu lat biorę pigułki antykoncepcyjne i ostatnio pojawiły mi się na pysku przebarwienia. Wiem, że to ostuda i zamierzam z nią walczyć, ale muszę odstawić pigułki. I myślałam o spirali, ale nie wiem, czy to dobra rzecz. Może któraś z Was wie coś na ten temat - skuteczność, skutki uboczne i takie tam. Proszę, pomóżcie mi się zdecydować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: może nie tu?
![]() ![]() ![]() Odstawiłam pigułki i teraz od 4 lat już mam wkładkę hormonalną Mirena (za rok będę musiała wymienić na nową). Możesz o niej poczytać na www.schering.pl ![]() Ja mogę dodać od siebie tylko tyle, że czuję się z nią fantastycznie!!! Oczywiście to sprawa indywidualna, ale spiral z wkładem z miedzi nie polecam (np. Gyno-T, bo taką też miałam, ale ją wyjęłam przed czasem, bo miałam bardzo bardzo silne i bolesne krwawienia miesiaczkowe, które mnie poprostu wykańczały ![]() A przy Mirenie nie mam w ogóle miesiączek i jest mi z tym cudownie, żadnych podpasek etc. etc. ![]() ![]() Zależy też ile masz lat, czy już rodziłaś itd. Ale Mirenę szczerze i gorąco polecam, jest super!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
dzięki Ci kochana za odpowiedź! Mam 30 lat, jednego synka i nie chcę więcej. A powiedz mi, czy po odstawieniu pigułek zniknęły Ci plamiska ???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Bardzo przepraszam za pytanie, ale co to jest ostuda? Nie spotkalam sie z tym pojeciem, wiec pytam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
jest to takie paskudztwo, brązowe plamy na twarzy ( u mnie na czole i po obu stronach nosa ) dosyć duże, mające brudne zabarwienie . Może sie pojawić też nad górną wargą i powstaje najczęściej ( nie wiem, czy nie tylko ) podczas stosowania terapii hormonalnej i łączeniu tego ze słoneczkiem. Obrzydliwość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Ja mam właśnie nad górną wargą, takie szarawo-brązowe plamisko ![]() ![]() I dokładnie tak powstaje: hormonki+słoneczko = ostuda ![]() Kasiulku (moja imienniczko) NIESTETY po odstawieniu pigułek ostuda nie znika ![]() Pytałam na forum medycyny est. p.dr Jankowiaka, jak to usunąć. Można jedynie używać blokerów, żeby się nie pogłębiało, no i trzeba to usunąć jak każde przebarwienie u kosmetyczki-dermatologa (peelingi,złuszczanie ogólnie te klimaty ...)najlepiej jesienią ![]() Ja mam zamiar to zrobić właśnie tej jesieni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.