|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
wyniki badań laboratoryjnych
Witam. Dostałam skierowanie od lekarza na badania o to wynik : HBC 7,66 Neute 4,78 limf.2,17 mono 0,57 EO 0,10 BASO 0,05 RBC 4,53 HGB 13,9 HCC 40,3 MCV 89,0 MCH 30,5 MCHC 34,2 RWD-SD-39,4 RDW-CV-13,2 PLT-181 PDW-17,9MPV-13,1 P/LCL 49,2 co o tym myslicie??wyniki moje sa odbre a jak nie to co mi dolega bo ogolnie choruje juz 2 miechy to zapelenei oskrzeli to pluc teraz gardlo....mam umowiona wizyte do lekarza na 18 dzsiaj i jakos tak niemoge znalesc miejsca sobie i pomyslam ze moze jest ktos kto na tym zna tutaji mi cos powie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wyniki badań laboratoryjnych
a nie masz na wyniku napisanych przedziałów w których powinny się mieścic wyniki?
ja zawsze mam i dzięki temu można łatwo określić czy dany wynik jest dobry czy nie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ja otrzymałam wyniki przez telefon oryginal jest u lekarza a wyniki nie sa dobre mysle bo ciagle chora tylko wlasnie myslam ze ktos umie je zinterpretowac ....rdw jest 3 razy wieksze z tego co zauwazylam w intrenecie ale co to oznacza??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
jak tylko znajdę mój wynik to Ci napisze jakie są normy tylko narazie musze poczekać na mame bo nie wiem gdzie ona schowała ten wynik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dodam jeszcze ze lekarka podejrzewała u mnie mononukleoze i chcialbym wiedziec czy potwierdzily sie jej obawy mono odpowida jak by za ta chorobe mam rzeczywscie podniesiony wynik do 0,57 i mieszcze ie w normie ale ten rdw dlaczego taki wysoki moze byc to przez antybiotyk?? no i niskie jest tez PLT
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.