|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
globulki i prezerwatywy
nie dawno zaczelam wspozlyc
stosujemy z moim chlopakiem globulki i przezerwatywy jako jedyna metode antykoncepcji.moje pytanie jest takie.czy jezeli oby dwie metody stosowalismy i moj chlopak sie spuscil ale nie pekla prezerwatywa to jest jakies ryzyko ciazy? |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: globulki i prezerwatywy
Nie ma 100% metody anty, ale to połączenie globulka+prezerwatywa (dobrze by było aby prezerwatywa była ze środkiem plemnikobójczym) jest polecana przez ginekologów, jeżeli pacjentka nie może lub niechce stosować antykoncepcji hormonalnej.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
O matko, sorry, ale to "spuścił się" to mnie zniesmaczyło... :/
a co do pytania: jeśli prezerwatywa nię pękła, a do tego stosowaliście globulki to praktycznie nie ma raczej ryzyka zajścia w ciążę. Pamiętaj tylko, ze jedyną stuprocentowo pewna metodą antykoncepcyjną jest szkalanka wody... zamiast. |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
ja swego czasu czytalam gdzies ze stosowanie globulek czy kremu anty z prezerwatywa nie ida w parze poniewaz te srodki zle dzialaja na prezerwatywe to jak w koncu z tym jest?
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
no a kurat nie uzywalam durexow.kupilam z substancja plemnikobojcza unimile-conamore(cos taka nazwa) za 3 zlote. i na ulotce bylo napisane zeby sie skonsultowac z lekarzem wcelu uzywania dodatkowo globulek ale czytam to i owo i tam slysze ze mozna uzywac globulek i gumek.
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wracajac do tematu- skladniki zawarte w globułkach, moga rozpuszczac prezerwatywy, ale nie wszystkie maja takie dzialanie, dlatego warto CZYTAC ULOTKI produktow, ktore sie stosuje. Zawsze podawane sa te informacje na globułkach.
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Verena popieram to co napisalas(zapomnialam dodac a cytowalam:P Edytowane przez agusia_1 Czas edycji: 2006-01-06 o 20:15 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Polecam Durexy na allegro mozna dostac ta niej ![]() ale Trzeba uwazac zeby nie kupic Import z USA / lepiej Import z UK bo te sprzedawane w Usa nie maja znaku CE i nie spełniaja naszych norm sa niby tanisze o 20 /10 gr od tych z importu z usa ale jeden koles sprzedaje z wysylka tanisza o 40 gr... te z importu z uk + darmowa wysylka powyzej 30 sztuk.. wiec sie oplaca kupowac ![]() Przykladowa Cena w sklepie Durex Perofrma 3 sztuki 7,99 a uniego 4,5 Oplaca sie zamawiac 30 sztuk bo ( wsumie 30 sztuk to nie jest tak duzo.... 1/2 miesiace ) roznica jest duza... 79,9 zl a 45 zl ( jak zamowisz 30 to wysyłka darmowa ) nie wiem czy mozna Podac Linka.... ale zaryzkuje w razie czego prosze jedynie usunac linka a nie caly post tych z importu z UK ( aha te z importu z usa sa produkowane w Tailandi i indiach :P ) te z Uk w Uk link do allegro usunięty Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2006-11-28 o 15:02 |
|
|
|
|
#13 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
a odnosnie globulek, czy to zawsze tak obficie sie pieni , ze piana wyplywa jak z gasnicy czy to tylko ja mam takiego pecha???
|
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
ja tam nie czuję, zebym tak strasznie była mokra. Mam pytanie czy jak stosuje się globulki to można być " na gorze". Ona nie wypłynie?? Zawsze kochałam się jak byłam na dole a teraz chcę to zmienić.
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny nie miałyście może takiego wrażenia (po dłuższym stosowaniu globułek) że wysuszyły Wam trochę pochwę w środku a podczas stosunku odczuwałyście pieczenie? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
no to mnie zmartwilas kkaarroollaa tą suchością
( a jak odstawisz globulki, to nadal tak jest ? bo właśnie chcieliśmy z moim chłopakiem rozpocząć współżycie i zastanawialiśmy się nad globulkami, ale ja mam coraz więsze wątpliwości czytając niektore posty (
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
vgirl - samych globulek nie polecam
zreszta ja w ogole nie moglam uzywac globulek, bo mnie uczulaly i zamiast radochy z seksu mialam jazdy z plukaniem pochwybo tak pieklo ze wscieku mozna bylo dostac ![]() guma pewniejsza |
|
|
|
|
#19 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Globułki+ prezerwatywy nie są złe na początek współżycia a moze od razu zdecydujesz się na antykoncepcję hormonalną. Pamiętam jak na początku zaczynaliśmy współżycie to wkładania globułki i zakładanie prezerwatywy nam nie przeszkadzało ale z czasem zaczęło nam to zaburzać gre miłosną- cały czas trzeba było patrzeć na zegarek czy już minęło 10 minut a teraz pieścimy sie ile chcemy i nie jesteśmy uzależnieni od czasu związanego z globułką |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
pomocy
mam nowego chłopaka ktory przedemną miał dziewczyne przez 3 lata. uprawiali seks bez zabezpieczenia, bardzo czesto (tzw. stosunek przerwany) i ona nie zaszła w ciąze. do prezerwatyw nie jest przekonany bo mowi że bardzo czesto mu pekały i wtedy był wiekszy problem niz przy przerwanym bo cała sperma byla w niej i wtedy dopiero mieli stres. a ja sie tak zastanawiam, moze ktores z nich jest bezpłodne i dlatego tej ciązy nie było? tylko nie wiem jak mam mu to powiedzieć ;] ja sie boje i nie chce kochac sie bez zabezpieczenia. on mnie uspakaja, mowi ze jak z tamta tyle czasu nic nie było to ze mna tez bedzie ok, że on ma to opanowane do perfekcji troche za młoda jestem żeby wpasc, mam swoje plany na przyszłosc i dziecko przez najblizsze 5 lat wgl nie wchodzi w rachubę.
|
|
#21 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc jak sama widzisz niekoniecznie chłopak musi kończyć w Tobie żeby zajść w ciążę. Może on nie lubi zwyczajnie kochać się w gumce i dlatego mówił że notorycznie mu pękały? Są jeszcze kremy, globułki anty. ale tej metody jako jedynej formy antykoncepcyjnej bym nie polecała. Ja na Twoim miejscu spróbowałabym kochać się z nim w gomce+globułka na początek albo pomyślała o metodach hormonalnych
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale on jest przeciwny, bo "dupa Ci urośnie" (tak półzartem). ale tak na poważnie jeszcze z nim o tym nie rozmawialam
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
LifeIsSoSad mi tam nic nie rośnie.. no może biust się troszkę zaokrąglił ale to akurat pozytywna sprawa
nie tyje się od samych hormonów, po prostu czasem może się zaostrzyć apetyt, moje koleżanki biorą i nie tyją, więc jest to sprawa bardzo indywidualna zawsze można zwiększyć aktywność fizyczną a pupa wtedy jeszcze ładniejsza ;PJa to już nawet nie wspominam jak to było z globułką i prezerwatywą i globułką |
|
|
|
|
#24 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to Ty mu powiedz, że bez gumek lub tabletek "nie i ch**" stosunek przerywany to nie jest metoda antykoncepcji i masz racje, ze nie chcesz sie kochac bez zabezpieczenia. Z tamta tyle czasu nic nie bylo... i co z tego? a jak Ty byś zaszła w ciążę to co? Pewnie by zaczął gadać, że nie jego... porozmawiaj z nim powaznie i nie daj sie przekonac do jego "argumentow".
|
|
|
#26 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja na to że w takim razie możemy sobie czekac do mojej emerytury no i foch
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak potem bedziesz w ciazy to co? To pewnie sie zacznie wykrecac, że to nie jego bo on przeciez wie co robi... Facet nie jest w stanie wyczuć kiedy się pojawia przed wytryskiem niewielka ilość płynu, który zawiera plemniki. Poza tym stosunek przerywany jest mocno stresujacy i odbiera przyjemnosc bo caly czas sie zastanawiasz "Czy nie wyjmie za poźno?" A pytałaś go czy pomyślał o tym, że tamta dziewczyna może faktycznie ma problem z płodnością a z nim i z jego plemnikami wszystko ok? A co do gumek, to skoro tak czesto mu pekaly to znaczy ze nie umie zakladac... Bądź twarda i nie daj sie zbajerowac
|
|
|
#28 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o tej płodnosci tez z nim rozmawiałam, ale on w to niezbyt wierzy. niby jednak na początku uprawiali seks z gumką, dopiero jakos 1,5 roku temu zaczęli bez. mi sie szczerze mowiąc gumki tez nie uśmiechaja, ale po tabletki jakby sie zgodził to bym gnała do gina juz teraz :P myślałam nawet zeby w tajemnicy brac ale to bez sensu, przeciez jakos sie musimy dogadac. niby głownie chodzi mu o to że ma obawy ze jak bede brala tabletki to potem z dzieckiem bedzie coś nie w porządku.
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to w takim razie proponuje Ci, żebyś znalazła kilka artykułów na temat tabletek, czy nawet pokazała mu wątek na wizażu "Ciąża po odstawieniu tabletek" czy jakoś tak. Przeciez gdyby tabletki powodowały wady u dziecka to tyle kobiet by ich nie brało... Bo widzę, że jego wiedza na ten temat jest znikoma
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
oj tak
i to jest problem. chyba coś wydrukuję na ten temat i mu pokaże bo ja inaczej sobie tego nie wyobrażam. jakis kompromis musi być
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

sa niby tanisze o 20 /10 gr od tych z importu z usa ale jeden koles sprzedaje z wysylka tanisza o 40 gr... te z importu z uk 
( a jak odstawisz globulki, to nadal tak jest ? 
nie tyje się od samych hormonów, po prostu czasem może się zaostrzyć apetyt, moje koleżanki biorą i nie tyją, więc jest to sprawa bardzo indywidualna zawsze można zwiększyć aktywność fizyczną a pupa wtedy jeszcze ładniejsza ;P