|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pomóżcie mi dobrać odpowiedni krem do twarzy
Ja juz nie wiem co mam robic Stosowalam juz chyba wszystkie kremy jakie sa na swiecie i kazdy mi nie pasuje. Otoz mam suchą skóre, zawsze jest śćiągnięta, wysuszona i często schodzi mi z twarzy. Nie da sie jej nawilzyc bo nie wiadomo ile bym nalozyla kremu to i tak on nie wsiaknie Poprostu moja skóra to tak jakby to byla skorupa i nałozony krem poprostu nie wsiaka tylko musze go zetrzec Do tego moja skora jest bardzo wrazliwa, wiekszosc kosmetykow mnie uczula, jest zaczerwieniona i mam rozne wypryski i zaskorniki. I jak chce cos zastosowac na te zaskorniki to nie moge bo mnie skora strasznie pali i jest jeszcze bardziej wysuszona. I tak w kolko. Nie wiem co ja mam juz robic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomóżcie mi dobrać odpowiedni krem do twarzy
Podłączam się pod wątek bo mam podobny problem, choć już ostatnio troszkę widzę poprawę... Ze swojej strony powiem, że nawilżanie skóry w dzień nic nie daje!! Nakładałam tony kremu a efektu zero;/ Mama powiedziała mi abym to właśnie na noc przed snem oczyściła buzię i wtedy dopiero nałożyła krem ( ja stosuje od dłuższego już czasu krem na noc AA- jest dobry ale szukam teraz czegoś innego). Zauważyłam poprawę ale to jeszcze nie to co chciałabym osiągnąć. Teraz walczę z suchymi skórkami, które jeszcze bardziej widać gdy nałoży się podkład
![]() _________________________ __________________ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Mi te z AA nie odpowiadaja sa za tluste, na noc jeszce moge stosowac ale na dzien potrzebuje takiego co szybko sie wchlania i mocno nawilza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Skoro jest taka sucha to ja bym ją natłuściła właśnie, trudno przemęczysz się, ale przynajmniej nie będzie twardej skorupy, trzeba ja jakoś zmiękczyć. Prawdopodobnie brak ci też witamin. Kup sobie jakieś preparaty na skórę w tabletkach, może też być capivit a+e, obawiam się, że sam kremik nie pomoże, a najlepiej wybierz się do kosmetyczki lub dermatologa
a propos, ja też miałam kiedyś skorupę od źle dobranych kosmetyków, a dokładnie tomiku
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka ![]() Wspólnie zamawiamy buty ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2008-11-11 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
A może, jeśli skóra nie utrzymuje wilgoci pomimo stosowania kremów, spróbować nawilżyć ją „od środka” np. kapsułkami Capivit Hydrocontrol? Albo wypróbować jakieś serum nawilżające (mnie dermatolog zalecił serum z Vichy do skóry odwodnionej, ale nie pamiętam jak się dokładnie nazywało). Na dzień mogę polecić żele nawilżające Happyderm L’Oréala i Aqua Sensation Nivea Visage. Natomiast sama zmagam się z wyborem podkładu do cery suchej…
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
No wlasnie jutro ide kupic Capivit Hydrocontrol a co do kremu happyderm to nie moge stosowac bo mam uczulenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przymierzam się też do zakupu lotionu nawilżającego Dramatically Different Clinique. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.