![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
mała dłubaninka by lolgirl.
Witam dziewczyny ^^
Długo siedzę już tutaj i przeglądam. Zresztą nie tylko tutaj. Mogłabym przesiedzieć całe dnie na szukaniu nowych inspiracji. Na początku ciężko mi się było zebrać i stworzyć coś naprawdę ładnego. Bo jestem wyjątkową perfekcjonistką więc.. I tak w lutym powstała pierwsza kartka. Nadarzyła się okazja więc trzeba było wykorzystać. Urodziny koleżanki. Potem za kilka tyg były urodziny kolejnej koleżanki. Ale jako ambitna bestia postanowiłam wziąć się za coś ambitniejszego. I tak powstała kartka-składaczek. Fakt. Nie jest tak dopracowana jakbym chciała, ale robiona była w jeden wieczór. Teraz niedawno stworzyłam jeszcze albumik, który był prezentem 18stkowym. Zdjęcia wstawię troszkę później. Lubię się grzebać w tym wszystkim, ale... Czasu jak na lekarstwo, a szkoła dobija mnie totalnie. - kartka na 16. urodzinki koleżanki, trochę papieru do pakowania i wstążka ;D - kartka-składaczek na urodziny kolejnej koleżanki: znowu wstążki (kocham je), jakaś koronka, guziczki, i inne papierki. ;D ale wg mnie jest bardzo niedopracowana, po prostu zabrakło mi już na nią czasu, ale najważniejsze, że i tak się podobała Czekam więc na ocenę i krytykę.. A i zapomniałabym.. Na tym forum działa też bardzo utalentowana wg mnie moja imienniczka, jak skomentuje tutaj to powiem kto to. ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: mała dłubaninka by lolgirl.
lolgirl podoba mi się bardzo
![]() Czekam na kolejne twoje prace!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
witam wśród nas...do do pierwszej karteczki to rzeczywiście papier troszkę ci się pofalował, proponuję do papieru ozdobnego używaj klej w sztyfcie lub taśmę przeźroczysta dwustronna, co do składaczka jest oki...wydaje mi sie ze do wydruku używasz cienkiego papieru...mylę się?
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Macie rację. Papier naprawdę mi się strasznie falował na pierwszej kartce i baardzo długo z nim walczyłam. Wyszło ogólnie ok. Choć teraz wiem, że żeby nie ryzykować papieru lepiej używać taśmy dwustronnej. Co do składaczka to wszytko to, co jest bezowe/na beżowym to papier wizytówkowy. Reszta na zwykłym kolorowym technicznym, który do drukowania czegokolwiek na nim jest beznadziejny. Ale korzystałam z tego co miałam. Póki co uczę się i dopracowuję to, co jeszcze średnio mi wychodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
bardzo ładniutkie karteczki
![]() ![]() No i oczywiście czekam z niecierpliwością na 18stkowy albumik ![]() Pozdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
cuudaaa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja mam nadzieje ze nie masz żalu że się mądruje, blok techniczny ogólnie jest oki...prawie każda z nas uczyła się wszystkiego na własnej skórze więc tylko wytrwałości mogę ci życzyć
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
fajowy składaczek
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
bardzo fajnie ze załozyłas wateczke!
ładny składaczek!! czekam na nastepne prace.. widze ze bedzie co ogladac ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
no dobra girls. wyrobiłam się już ze sprzątaniem to czas na upload reszty. jak robiłam ten albumik to pierwszy raz miałam do czynienia z postarzaniem papieru i ogólnie bawieniem się kawą.. cieniowaniem brzegów. średnio mi to wychodzi, ale na następny raz już będę wiedziała co i jak. oczywiście jak zawsze wszystko było na szybko więc..
mini albumik 18stkowy formatu ok 13x15 cm. zrobiony na zlecenie mojej kochanej są sąsiadki na urodziny jej przyjaciółki - okładka. tak, tak. wiem, napis wyszedł mi strasznie.. nie mogłam sobie poradzić, z ładnym wycięciem tego - strona 1 i 2. miejsce na życzenia - strona 3 i 4. wiem, wstążeczka mi się odkleiła delikatnie, poprawiłam to potem ;P - strona 5 i 6. na zielono, kopertka z postarzanego papieru i tagi na drugiej stronie, wstążeczki tam są minimalnie krzywo. ;/ - 7 i 8 znowu miejsce na pisanie - 9 i 10 znaczenie imienia solenizantki i tam kieszoneczka ze zdjęciem na małe tagi z sentencjami - okładki tylnej nie chce mi się już ładować w nowym poście. analogiczna do okładki przedniej ;D Edytowane przez lolgirl Czas edycji: 2008-04-19 o 11:44 Powód: pomylały mi się numerki stron w opisie. ;) już teraz poprawione dobrze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
ciekawy albumik! bardzo fajny!
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
no no ale ladne prace bedzie co dalej ogladac
![]()
Przyjaźń jest najdelikatniejszym kwiatem, który rozwija się z wzajemnych kontaktów międzyludzkich. Zapraszam do siebie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=213640 i na papierniczy https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...=1#post7247929 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
nie no albumik super fajoski
![]() Jak na pierwszy raz wyszło ci genialnie ![]() pozdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
bardzo ładne początki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
super pracki..bede zagladac do ciebie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
fajniutkie karteczki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
bardzo fajny pomysł z tym albumikiem
![]() ![]()
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Świetny składaczek i bardzo fajny albumik- myślę, że obdarowani będą zachwyceni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Fajne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Przyszedł weekend majowy.. Ja mam wolne od sql ale zamówie i okazji masa. Wczoraj powstało więc skrapuszko (moje pierwsze w życiu) - część prezentu dla przyjaciółki. Do kompletu ma być jeszcze kartka, digi scrap w małej antyramce i ciemno chabrowy pokrowiec na telefon.. wszystko u3mane w tonacjach niebieskich ;D
Poza tym w czasie tego weekendu muszę zrobić mini album. Tym razem ma być męski. Coś trzeba będzie wykombinować. Pokazuję więc skrapuszko. Oczywiście jak siadałam do pracy miałam na myśli co innego, wyszło jak wyszło. Nawet mi siem podoba. Tonacja niebieska, coś w stylu 'urban girl' czyli swobodnie, miejsko, with lot of fun. ;DD, zdjęcie dziewczyny wycięte z gazety. W środku tag. Mam zamiar jeszcze coś tam napisać. I małe białe kwiatuszki. Choć i tak nie mogę w tym wszystkim znieść tego, że mi czasem nie wychodzą niektóre rzeczy, że jest pełno niedociągnięć itd. ;/ A Wy co o tym sądzicie dziewczyny? Nadaje się to ogólnie na prezent? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
alee piękne skrapuszko. zrob dla mnie takie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ten album na 18-te urodziny jest super
![]() Bardzo mi się podoba czekam na kolejne twoje dzieła ![]()
![]() |
#23 |
CraftMod
|
Ileż samokrytyki
![]() Dobrze ze widzisz swoje błędy, to już nie bedę powtarzac co nie tak. Po prostu pracuj nd dokładnością ![]() Album 18-stkowy jest świetny, bardzo podoba mi sie papier w kwiatki i ten na okłądce i w środku, ogólnie bardzo fajnie wyszedł ![]() ![]() Scrapuszko też jest fajne, fajnei wygląda świecidełko w srodku kwiatka. Pracuj dalej! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Na początku dziękuję za wszystkie pochwały i słowa krytyki. Bardzo się cieszę, że podoba się to co udaje mi się od czasu do czasu stworzyć. Dziewczyny.. Bardzo mobilizujecie do pracy i doskonalenia wszelkich nowych tworów. ;* Mam więc zamiar dalej tworzyć i jeszcze bardziej się starać.
Jak mówiłam wcześniej, prezentuję albumik zrobiony w ciągu kilku ostatnich dni. Robiony może na szybko, ale dużo staranniej mi to szło niż wcześniej, więc z efektów jestem naprawdę zadowolona. Album robiony był na zamówienie. Wyzwaniem było to, że miał on być dla chłopaka. Zrezygnowałam więc z dużej ilości ozdób. Jest on taki dość osobisty, bo jest to prezent od przyjaciółki adresata tego prezentu. Poza tym miałam z góry narzuconą kolorystykę zieloną i to, że mają być paski. Robione na drukowanych papierach Shabby Princess Urban Kiwi, drukowane na papierze wizytówkowym. Dodatkowo do albumu oprawa - pudełko. Wyszło całkiem ładnie, nie za słodko. Naprawdę jestem zadowolona. ;D Tak więc oglądajcie i komentujcie. ;D 1 pudełko, a właściwie jego wierzch 2 pudełko z albumem w środku 3 okładka albumu 4 strony pierwsza i druga. zawijaski mi nie wyszły, ale musiałam coś dodać bo strasznie pusto było na tym zielonym. cekinki wstążeczki. ot żeby pusto nie było i wszystko współgrało jakoś razem 5 strony trzecia i czwarta. ;D zestawienie moich postaci ;D 6 strony piata i szósta. moje dwie ulubione. wg mnie 'nic dodać nic ująć' jakoś tak wyjątkowo kompozycja mi się udała. zdjęcie w formie a'la tag. wierszyk podobnie reszta w następnym poście. ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
7 strony siódma i ósma. pocięte zdjęcie. wstążeczka w rogu głupio się ułożyła na zdjęciu. w realu trochę inaczej się układa. po lewej tag i koperta. bo miałam zostawić też troszkę miejsca na pisanie
8 okładka tylna. analogiczna do przedniej. wszystko przewiązane zielonym sznurkiem Edytowane przez lolgirl Czas edycji: 2008-05-08 o 15:22 Powód: gapa ze mnie. ;] nie załączyłam fotek. ;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
CraftMod
|
Fajna pracka!
Taka męska, z sporą ilością miejsca na zapiski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Kolejny albumik który mi sie podoba
![]() ![]()
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
jak to wszystko ładnie się prezentuje!
kolejna rocznicowa pamiątka z seriu scrapowych albumów ![]() fajniusko ![]()
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Ahh.. A u mnie coraz więcej nowych rzeczy powstaje. Choć to pewnie okres przejściowy kiedy mam luźniej w sql. ;P Póki co pokazuję. ;D W komplecie do niebieskiego skrapuszka na prezent dla koleżanki.
1 coś a'la ramka. ot takie coś do postawienia. na wzór jednej ze stron wcześniejszego albumu ;] 2 kartka ;D na zdjęciu wyszła jakby trochę brudna. ale to tylko na zdjęciu 3 misio-breloczek.. mógł być niebieski, ale tak jakoś wyszło. wielkości pudełka zapałek. ;D to już nie papierowy twór, ale co taam. pokazuję i tak. ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
ładnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.