Problem po... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-10, 15:38   #1
bleee18
Przyczajenie

Problem po...

Witam. mam taki problem niedawno (nie cale dwa tygodnie temu) przeżyłam swój pierwszy raz z chłopakiem... nie bolało tak bardzo krwawiła trochę ale nie chodzi mi o to... po wszystkim strasznie boli mnie gdy sikam... bol jest strasznie silny... nie wiem czy to moze miec cos wspolnego z pierwszym razem czytam na forum i nie widzialam takie problemu:/ normalnie nie boli mnie tylko przy wyjsciu do wc:| prosze o pomoc
bleee18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-10, 15:46   #2
serduszkowa
Rozeznanie

Dot.: Problem po...

myśle, że powinnaś się udac do ginekologa.
serduszkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-10, 15:56   #3
cappala
Raczkowanie

po prostu nastąpiło otarcie naskórka przy cewce moczowej ...hmm....jednak sex uprawiałaś 2 tygodnie temu- więc przez tak długi czas nawet jeśli było to otarcie, dawno by przeszło...to może to coś innego...

...Raz łapię chwile te słodziutkie, choć krótkie. Innym razem te bezpowrotne, ulotne...
cappala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-10, 15:59   #4
bleee18
Przyczajenie

nie dodałam ze po 3 dniach uprawialismy sex 2 raz ale wiecej nie bylo...wiec moze to to...
Stary 2008-12-10, 16:17   #5
ukrycior
Zakorzenienie

Zapalenie pęcherza. Idź do lekarza.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-10, 16:32   #6
ooraclontkoc
Przyczajenie

Moim zdaniem to stan zapalny dolnych dróg moczowych. Ja po pierwszym razie też tak miałam i już niejednokrotnie przechodziłam takie infekcje. Generalnie trzeba się udać do lekarza rodzinnego, zrobią Ci badanie moczu i przypiszą tabletki zakwaszające i inne (sama możesz łykać witaminę C, albo inne tabletki dostępne w aptece bez recepty).

I jeszcze jedno mi kiedyś lekarka powiedziała że niektóre kobiety są bardziej wrażliwe na takie infekcje i muszą szczególnie dbać o higienę po stosunku, czyli jak najszybciej do WC i prysznic. Ale i tak nawracają.
ooraclontkoc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-10, 16:36   #7
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooraclontkoc Pokaż wiadomość
Moim zdaniem to stan zapalny dolnych dróg moczowych. Ja po pierwszym razie też tak miałam i już niejednokrotnie przechodziłam takie infekcje. Generalnie trzeba się udać do lekarza rodzinnego, zrobią Ci badanie moczu i przypiszą tabletki zakwaszające i inne (sama możesz łykać witaminę C, albo inne tabletki dostępne w aptece bez recepty).

I jeszcze jedno mi kiedyś lekarka powiedziała że niektóre kobiety są bardziej wrażliwe na takie infekcje i muszą szczególnie dbać o higienę po stosunku, czyli jak najszybciej do WC i prysznic. Ale i tak nawracają.
Dokładnie. Na złagodzenie objawów polecam:
-nospę
-urosept (łagodne, ziołowe, bez recepty)
-żurawinę (może być w tabletkach, kapsułkach - zakwasza mocz).

Ponieważ to już długo trwa polecam wykonanie posiewu, nie daj zapisać sobie antybiotyku bez posiewu.
Stary 2008-12-10, 17:43   #8
paula78
Zakorzenienie

Popieram diagnoze -infekcja drog moczowych bardzo bolesna i niestety ze sklonnasci do poworotow,jak juz raz zalapiesz to trzeba uwazac do konca zycia.

z nie na recepte :urosept ok 12 zl i urinal niestety ok 40
wit c.
duzo pic

na recepte na mnie zawsze dziala :Furagin

przed i po stosunku oproznic pecherz i sie umyc.
cieplo sie ubierac ,zakrywac dolne czesci ciala,ni wsiadac do zimnego auta -podgrzewane fotele polecam :-D

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-10, 20:20   #9
Lolisiaa
Raczkowanie

a moze to jakas choroba weteryczna?
Lolisiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-10, 21:05   #10
bleee18
Przyczajenie

nie to na pewno odpada...
Stary 2008-12-10, 22:26   #11
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Popieram diagnoze -infekcja drog moczowych bardzo bolesna i niestety ze sklonnasci do poworotow,jak juz raz zalapiesz to trzeba uwazac do konca zycia.

z nie na recepte :urosept ok 12 zl i urinal niestety ok 40
wit c.
duzo pic

na recepte na mnie zawsze dziala :Furagin

przed i po stosunku oproznic pecherz i sie umyc.
cieplo sie ubierac ,zakrywac dolne czesci ciala,ni wsiadac do zimnego auta -podgrzewane fotele polecam :-D

Paula, a wiesz że na mnie Furagin nie działa. Jestem chyba uczulona. Zwala mnie z nóg, wymiotuję i tyle działania. U mnie się sprawdza nospa, urosept + gynjal (tabletki które barwią mocz na intensywy turkus, genialny widok w toalecie!!!). Zresztą po odstawieniu piguł muszę przyznać, że przeszło jak ręką odjął. Oprócz podgrzewanych siedzeń polecam tremofor i gorącą nasiadówkę w ziołach.

A prewencyjnie to co Paula - wysiusiać się, umyć lub choć użyć chusteczek do hig. intymnej. Lekarz urolog mówi też, że przy takiej "urodzie" można smarować ujście cewki Clotrimazolem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-11, 13:37   #12
Serendipity
Zakorzenienie

Spokojnie,to zapewne tylko infekcja dróg moczowych.Dostaniesz tabletki lub coś do podmywania i przejdzie,nic się nie martw,tylko leć do lekarza.
Stary 2008-12-11, 13:43   #13
chomicura
Raczkowanie

wybierz się jak najszybciej do lekarza, może to być zapalenie pęcherza moczowego. Ja miałam w wakacje bo mnie 'przewiało' w górach. bolało i bolało kilka dni przy oddawaniu moczu, a potem zaczełam sikać krwią :/ lekarz mi wtedy powiedział, że czasami tak się dzieje przez aktywność seksualną. dał mi antybiotyk i przeszło nie ma na co czekać !

mam najwspanialszego Mężczyznę na świecie !
chomicura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 16:54   #14
karuska88
Raczkowanie

tez tak mialam po pierwszym raziejednak szybko poszłam z tym do lekarza i okazał sie ze to tylko zapalenie pecherza moczowego wiec nie martw sie tylko szybko pojdz do lekarza
karuska88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 20:56   #15
v-x-n
Wtajemniczenie

To ja jeszcze od siebie dodam: pić dużo ciepłych napojów, żeby jak najszybciej przepłukać.
Mi się kiedyś zdarzyło zapalenie pęcherza na Słowacji, z dala od lekarza i dzień przed kilkugodzinnym powrotem do domu (a wiecie jak to jest z sikaniem w czasie zapalenia pęcherza). Wypiłam chyba z 15 zielonych herbat, Tż ze mną solidarnie pił i biegaliśmy na zmianę do łazienki . Ale pomogło, myślę, że przy początkowym i lekkim zapaleniu może pomóc.
I radzę nie lekceważyć pęcherza, lubi się powtarzać - ja miałam kilka razy i w końcu trafiłam do szpitala..
v-x-n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 21:09   #16
chomicura
Raczkowanie

ważne jest żeby nie czekać tylko szybko iść do lekarza jak boli a urosepty, urinale nie pomagają. Ja głupia myślałam, że samo przejdzie i przeczekałam cały piątek i weekend i miałam przykre doświadczenie oddawania krwi zamiast moczu ale dobry antybiotyk robi swoje !

mam najwspanialszego Mężczyznę na świecie !
chomicura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 21:19   #17
v-x-n
Wtajemniczenie

To chyba wiadome było po poprzednich postach, że należy się udać do lekarza?
Jak ktoś już raz przeszedł zapalenie pęcherza, to da się później rozpoznać to charakterystyczne uczucie, brak komfortu czy tam to delikatne.. pieczenie? Nie wiem jak to nazwać, ja w każdym razie czuję początek zapalenia, jak trochę przemarznę czy coś. I wtedy herbatka daje radę, wygrzewam się, dużo piję, na następny dzień jest ok i nie trzeba się szprycować antybiotykami chyba specjalna herbatka jest, żurowinowa bodajże..?
v-x-n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 21:29   #18
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chomicura Pokaż wiadomość
ważne jest żeby nie czekać tylko szybko iść do lekarza jak boli a urosepty, urinale nie pomagają. Ja głupia myślałam, że samo przejdzie i przeczekałam cały piątek i weekend i miałam przykre doświadczenie oddawania krwi zamiast moczu ale dobry antybiotyk robi swoje !
Urinale i urosepty pomagają o ile nie jest to wyjątkowo ciężkie zapalenie bakteryjne. Wiem bo miałam jedno i drugie.
Stary 2009-02-03, 11:02   #19
bleee18
Przyczajenie

Dzieki dziewczyny Ciepła herbatka pomogła i przeszło samo .Całe szczęście lekarz nei był potrzebny po nastpenych razach juztego problemu nie bylo...Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje;*
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości