|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problem po...
Witam. mam taki problem niedawno (nie cale dwa tygodnie temu) przeżyłam swój pierwszy raz z chłopakiem... nie bolało tak bardzo krwawiła trochę ale nie chodzi mi o to... po wszystkim strasznie boli mnie gdy sikam... bol jest strasznie silny... nie wiem czy to moze miec cos wspolnego z pierwszym razem czytam na forum i nie widzialam takie problemu:/ normalnie nie boli mnie tylko przy wyjsciu do wc:| prosze o pomoc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Problem po...
myśle, że powinnaś się udac do ginekologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
po prostu nastąpiło otarcie naskórka przy cewce moczowej ...hmm....jednak sex uprawiałaś 2 tygodnie temu- więc przez tak długi czas nawet jeśli było to otarcie, dawno by przeszło...to może to coś innego...
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
nie dodałam ze po 3 dniach uprawialismy sex 2 raz ale wiecej nie bylo...wiec moze to to...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Zapalenie pęcherza. Idź do lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem to stan zapalny dolnych dróg moczowych. Ja po pierwszym razie też tak miałam i już niejednokrotnie przechodziłam takie infekcje. Generalnie trzeba się udać do lekarza rodzinnego, zrobią Ci badanie moczu i przypiszą tabletki zakwaszające i inne (sama możesz łykać witaminę C, albo inne tabletki dostępne w aptece bez recepty).
I jeszcze jedno mi kiedyś lekarka powiedziała że niektóre kobiety są bardziej wrażliwe na takie infekcje i muszą szczególnie dbać o higienę po stosunku, czyli jak najszybciej do WC i prysznic. Ale i tak nawracają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-nospę -urosept (łagodne, ziołowe, bez recepty) -żurawinę (może być w tabletkach, kapsułkach - zakwasza mocz). Ponieważ to już długo trwa polecam wykonanie posiewu, nie daj zapisać sobie antybiotyku bez posiewu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Popieram diagnoze -infekcja drog moczowych bardzo bolesna i niestety ze sklonnasci do poworotow,jak juz raz zalapiesz to trzeba uwazac do konca zycia.
z nie na recepte :urosept ok 12 zl i urinal niestety ok 40 wit c. duzo pic na recepte na mnie zawsze dziala :Furagin przed i po stosunku oproznic pecherz i sie umyc. cieplo sie ubierac ,zakrywac dolne czesci ciala,ni wsiadac do zimnego auta -podgrzewane fotele polecam :-D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
a moze to jakas choroba weteryczna?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
nie to na pewno odpada...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paula, a wiesz że na mnie Furagin nie działa. Jestem chyba uczulona. Zwala mnie z nóg, wymiotuję i tyle działania. U mnie się sprawdza nospa, urosept + gynjal (tabletki które barwią mocz na intensywy turkus, genialny widok w toalecie!!!). Zresztą po odstawieniu piguł muszę przyznać, że przeszło jak ręką odjął. Oprócz podgrzewanych siedzeń polecam tremofor i gorącą nasiadówkę w ziołach. A prewencyjnie to co Paula - wysiusiać się, umyć lub choć użyć chusteczek do hig. intymnej. Lekarz urolog mówi też, że przy takiej "urodzie" można smarować ujście cewki Clotrimazolem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie,to zapewne tylko infekcja dróg moczowych.Dostaniesz tabletki lub coś do podmywania i przejdzie,nic się nie martw,tylko leć do lekarza.
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
wybierz się jak najszybciej do lekarza, może to być zapalenie pęcherza moczowego. Ja miałam w wakacje bo mnie 'przewiało' w górach. bolało i bolało kilka dni przy oddawaniu moczu, a potem zaczełam sikać krwią :/ lekarz mi wtedy powiedział, że czasami tak się dzieje przez aktywność seksualną. dał mi antybiotyk i przeszło
![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
tez tak mialam po pierwszym razie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
To ja jeszcze od siebie dodam: pić dużo ciepłych napojów, żeby jak najszybciej przepłukać.
Mi się kiedyś zdarzyło zapalenie pęcherza na Słowacji, z dala od lekarza i dzień przed kilkugodzinnym powrotem do domu (a wiecie jak to jest z sikaniem w czasie zapalenia pęcherza). Wypiłam chyba z 15 zielonych herbat, Tż ze mną solidarnie pił i biegaliśmy na zmianę do łazienki ![]() I radzę nie lekceważyć pęcherza, lubi się powtarzać - ja miałam kilka razy i w końcu trafiłam do szpitala.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
ważne jest żeby nie czekać tylko szybko iść do lekarza jak boli a urosepty, urinale nie pomagają. Ja głupia myślałam, że samo przejdzie i przeczekałam cały piątek i weekend i miałam przykre doświadczenie oddawania krwi zamiast moczu
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
To chyba wiadome było po poprzednich postach, że należy się udać do lekarza?
![]() Jak ktoś już raz przeszedł zapalenie pęcherza, to da się później rozpoznać to charakterystyczne uczucie, brak komfortu czy tam to delikatne.. pieczenie? Nie wiem jak to nazwać, ja w każdym razie czuję początek zapalenia, jak trochę przemarznę czy coś. I wtedy herbatka daje radę, wygrzewam się, dużo piję, na następny dzień jest ok i nie trzeba się szprycować antybiotykami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Urinale i urosepty pomagają o ile nie jest to wyjątkowo ciężkie zapalenie bakteryjne. Wiem bo miałam jedno i drugie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Dzieki dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.