|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
potliwość dłoni-warto robić paznokcie?
Czesc dziewczyny! mam problem z potliwoscia dloni i dla tego nie wiem czy warto na mioch paznokciach robic tipsy?ponoc moze to sprzyjac szybszemu odpadaniu? Druga sprawa-troche wstydze sie pokazac stylistce takie wilgotne rece
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Przyczajenie
|
Dot.: potliwość dłoni-warto robić paznokcie?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]()
Nadpotliwość dłoni,zwykle nie ma wpływu na trzymanie się masy żelowej/akrylowej.
Może być jedynie przyczyną Waszego dyskomfortu .Poczytajcie na Wizażu o antidralu np.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja mam to samo, ale jakoś nigdy nie przeszkadzało mi to w robieniu tipsów i osóbce ktora mi robiła też nie(zawsze pod ta poduszeczke na ktora kładzie się dłonie dawałam chusteczke higieniczną, jakoś się lepiej z tym czułam) a to że dłonie się pocą nie sprzyja odpadaniu (nie zauważyłam żeby mi jakoś szybciej odpadały)
Mi niestety na nadpotliwość nic nie pomaga, ani antigral ani etiaxil nic ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
a pomyslala ktoras z was kiedys zeby sie przebadac na nadczynnosc lub niedoczynnosc tarczycy????tarczyca powoduje nadmierne pocenie sie dloni.......ja kiedys mialam tak i mama mi kazala isc sie przebadac z tego wzgledu ze ona tez ja ma no i strzal w dziesiatke przy lekach ta nadpotliwosc ustapila.tak na marginesie niedoczynnosc powoduje rowniez tycie bez powodu i wypadanie wlosow....
ja robie sobie pazurki i nic mi nie odpada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
dobrej stylistce- nic nie będzie przeszkadzać
![]() ręce są różne, paznokcie też, aidzesz do stylistki aby poprawić wygląd pazurków. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dziekuje o odpowiedzi,chodzilo mi tylko o to czy tipsy nie beda szybciej "odchodzic"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
od prawidłowo przygotowanej płytki. mimo potliwości,żadna masa nie będzie odchodzić. mnie pocą się ręce,a pazury trzymają mi się tak długo, póki ich nie zdejme
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
dziewczyny a czy próbowałyście moczyć dłonie w wywarze z kory dęby, naparze z pokrzywy i szałwii? a kiedy ta potliwość bardzo wam dokucza spróbujcie pić napar z pokrzywy i szałwii 1-2 szklanki dziennie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Ja jednak potwierdzam - za każdym razem gdy zakładano mi żel, odchodził on potem szybko przy krawędziach. Kilka manikiurzystek mi już robiło tipsy i w każdym przypadku było podobnie. Dodam, że dłonie pocą mi się bardzo mocno. Herbatki nie pomogają, tarczyca w porządku a antidral na dłonie nie pomaga, jedynie na pachy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.