|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Co upichcić z takich ingrediencji....
W lodówce mam:
- zielona papryka, 1 szt - czerwona papryka, połowa - pomidor, 1 szt. - puszka kasztanów wodnych - marchewka, 2 szt. - por, 1 szt - seler, połowa - cukinia, 1 szt., mała - pierś kurczaka, 1 szt. - sos sojowy - ziemniaki, z pół kg. Oprócz tego znajdzie się ryż, jakiś makron chiński ryżowy & przyprawy (standardowe domowe ![]() ![]() Mam dziś lenia, nie chce mi się po pracy zasuwać na zakupy kulinarne. Czy możecie doradzić, co można z ww. składników zmajstrować? Tylko warunek taki, że kasztany muszą być jakoś wkomponowane w potrawę, bo już im się termin przydatności kończy, a szkoda mi wyrzucić.
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Co upichcić z takich ingrediencji....
Ja bym zrobiła z tego chińczyznę, ale kasztanów nigdy nie jadłam więc zielonego pojecia nie ma jak smakują i jak wkomponować je w potrawę. Może do chińszczyzny też pasują?
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.