W których w³osach najlepiej... ? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Metamorfozy

Notka

Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informacjê jak zmieniæ swój wygl±d, styl, makija¿, fryzurê oraz sposób ubierania siê. Poddaj siê metamorfozie i zaskocz sam± siebie.

Narzêdzia
Stary 2011-10-14, 23:48   #1
aaadusia
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 9

W których w³osach najlepiej... ?

Witam dziewczyny.
Postanowi³am za³o¿yæ w±tek, gdy¿ wiem, ¿e ocenicie mnie obiektywnie - w przeciwieñstwie do 'przyjació³ek', które nie przemilcz± w sobie wszystko, zamiast dobrze doradziæ.

A wiêc...
Moje w³osy z natury s± cienkie, bardzo szybko siê wysuszaj±, s± ³±mliwe, krêc± siê jak g³upie(szczególnie po wycieniowaniu), a po rozszczesaniu przypominaj± siano. Moja rodzina nie znosi mnie w krêconych w³osach - doprowadzi³o to do tego, ¿e prostowa³am przez kilka lat, modelowa³am, ale moje w³osy strasznie siê zniszczy³y od tego, po jakim¶ czasie zaczê³y wypadaæ, zrobi³y siê suche. Nigdy nie mia³am d³u¿szych w³osów, bo zawsze by³o ta suszarka czy tam prostownica, czasem farba.

Co mogê dodaæ od siebie? Najlepiej chyba czujê siê w kasztanowym kolorze i wydaje mi siê, ¿e dobrze to kontrastuje z moimi zielonymi oczami.

Oto moje metamorfozy w przeci±gu kilku lat ;-)
(patrz za³±cznik)

Szczerze to mam ju¿ do¶æ modelowania w³osów, nigdy nie wytrzyma³am z zapuszczeniem w³osów do d³ugo¶ci, która by wygl±da³a fajnie w lokach.
Za³±czone zdjêcie z lokami - to s± moje naturalne w³osy, zero dyfuzora, jedynie co pianka i ugniatanie ich co jaki¶ czas - ot ca³e moje ich uk³adanie. Obecnie mam trochê d³u¿sz± wersjê loków, bo schodzi³am przez rok z fryzury a'la Ko¿uchowska (co jest pokazane na zdjêciach).

Porad¼cie mi dziewczyny w jakich w³osach mi najlepiej. Bo ja mam wra¿enie, ¿e w ¿adnych :/Zapuszczaæ czy ¶cinaæ? Czy podci±æ i dalej modelowaæ? Ech...
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 2985898.jpg (31,9 KB, 241 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg molo.jpg (120,3 KB, 152 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg me1.jpg (135,1 KB, 163 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg legitymacyjne.jpg (97,0 KB, 220 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 251055_2135564352792_1356574216_32582363_1348489_n.jpg (61,3 KB, 282 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg PC194561.jpg (77,3 KB, 225 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg DSCF5528.jpg (112,6 KB, 191 za³adowañ)
aaadusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-15, 00:58   #2
szminka2010
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 35
Dot.: W których w³osach najlepiej... ?

proponujê odwiedziæ wirtualnego stylistê. W ostatnim "Fleszu" pokazano metamorfozê Ma³gosi Sochy. Zajrza³am do tej aplikacji i jestwm zachwycona. Super zabawa i du¿o fryzur. Ja mam krEcone siano na g³owie po trwa³ej i te¿ zastanawiam siê nad zmian± fryzury. Naturalny mój kolor to ciemny br±z, a zakocha³am siê w miedzi z grzywk±)
g³ówna strona: https://polki.pl/zycie_gwiazd_plotki...,10026012.html
aplikacja:
http://fleszstyle.pl/wirtualny-stylista/

wystarczy siê zarejestrowaæ i bawiæ siê

Osobi¶cie podobasz mi siê w krêconych z grzywk±. bardzo ³adne zdjêcie. W krótkich te¿ uroczo
szminka2010 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-15, 02:15   #3
3be020e1638e56070af0544f5de5b7e1ebae7a0d_66453eabeaad3
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 311

ale ci ladnie i uroczo w tych krotkich wloskach

mnie sie najbardziej podoba zdjecie legitymacyjne
3be020e1638e56070af0544f5de5b7e1ebae7a0d_66453eabeaad3 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-15, 02:47   #4
rozwa¿na_i_romantyczna
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 651

W kasztanowym kolorze wygl±dasz moim zdaniem naj³adniej, tak wyrazi¶cie. Zdecydowanie lepiej Ci z grzywk± (wysokie i wypuk³e czo³o). Co do fryzury, to mnie siê widzisz raczej z w³osami krêconymi. Jednak te obciêcia, które prezentujesz s± trochê nijakie. Takie typu "zapuszczam, ¶cinam i znowu zapuszczam".
Oto propozycja ciêcia dla Ciebie (pierwsza fryzura od góry):
http://hairstylesarea.com/tag/asian-women-hairstyles
Ale przede wszystkim warto skupiæ siê na pielêgnacji i nawil¿eniu.
rozwa¿na_i_romantyczna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-15, 08:13   #5
_jasmin_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 115

Loczki! Zdecydowanie.
_jasmin_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-15, 11:29   #6
beatak15beatak15
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 17

Kolor pasuje Ci ten co na 1 zdj,a co do fryzury loki,tylko ze zapusc je ,bo te sadze,ze za krotkie.Jesli chcesz zapuscic nie susz w³osow uzywaj odzywki to pomoze
beatak15beatak15 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-15, 15:46   #7
aaadusia
Przyczajenie

Bardzo mi siê podoba propozycja rozwa¿nej i romantycznej Ciekawa jestem jakby siê wtedy uk³ada³y moje 'loczki', ale jak widzê, to w³osy nie s± a¿ tak pocieniowane, wiec my¶lê, ¿e nie krêci³y by siê nie wiadomo jak, a po rozczesaniu da³y podobne ale.

Dziewczyny, macie jeszcze jakie¶ propozycje?
Stary 2011-10-18, 20:40   #8
blackcherryx94
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 926

Zapuszczaj w³osy i u¿ywaj du¿o od¿ywek . D³ugie loki piêknie wygl±daj± naprawdê . Dobra jest te¿ maseczka do w³osów z waxa dostêpna w aptece. Maja ró¿ne rodzaje. Pozdrawiam
blackcherryx94 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-24, 17:45   #9
Lady_Mosquito
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 583

Piêknie wygl±dasz na zdj 5! Kolor i to jak w³osy s± u³o¿one dodaje Ci charakteru, ale jednocze¶nie wygl±dasz kobieco i przykuwasz uwagê, dodatkowo ten odcieñ podkre¶la twoje oczy ;3

Mój paznokciowy instagram
lubimy czytaæ
Lady_Mosquito jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-22, 22:18   #10
aaadusia
Przyczajenie

Podbijam w±tek, gdy¿ jestem strasznie zdesperowana (nadal) i nie wiem co robiæ. Od kilku miesiêcy przerzuci³am siê na bezsilikonow± pielêgnacjê, nie katowa³am w³osów suszark±, prostownic±, w³osy troszkê uros³y. Niby mia³am zapuszczaæ, - wyrównywaæ warstwy, schodziæ z cieniowania, ale u mnie jest niestety zawsze to 'niby' - poddajê siê na etapie podkrêcania w³osów na karku. Mam cienkie w³osy, w³osy z lewej strony s± prawie jednej d³ugo¶ci, z prawej bardzo wycieniowane. Generalnie nie krêc± siê tak bardzo, ewentualnie na koñcach(te, które rosn± od góry s± ju¿ w miarê proste), kto by pomy¶la³, ¿e przy wycieniowaniu wiêkszym mam takiego baranka na g³owie.

Zamówi³am na allegro hennê Khadi - jedn± ciemny br±z, drug± naturaln± hennê - czyli powinien wyj¶æ wtedy rudy. Nie wiem w którym i¶æ kierunku, zarówno co do koloru jak i fryzury, czy zapuszczaæ dalej, czy ¶ci±æ pióra, które nigdy nie bêd± dobrze wygl±daæ. Nigdy nie mia³am d³ugich w³osów. Dobrze czu³am siê w krótkich (a'la Ko¿uchowska, ale nie po to nie ¶cina³am przez 1,5 roku, ¿eby teraz znów zdecydowaæ siê na diametralne ciêcie) + rudy kolor na w³osach. Nie chcê wracaæ do krêconych w³osów. Nie chcê rezygnowaæ z dbania o zdrowe w³osy, a wiem, ¿e wybieraj±c cieniowan± fryzurê, bêdê musia³a modelowaæ. CHOÆ - Najlepiej mi jest(ponoæ)w wymodelowanych w³osach na okr±g³ej szczotce, uniesionych. Bez prostowania. Ostatnio moje w³osy siê strasznie przerzedzi³y - stresy podczas sesji, pomimo zrezygnowania z suszarki i prostownicy i ³ykania suplementów. Pozosta³o mi zak³adanie smutnych str±ków za ucho. Bo jak s± normalnie u³o¿one to s± tak rzadkie, ¿e zarys ucha jest widoczny przez w³osy. Za³±czam kilka zdjêæ ( ró¿ne fryzury z przesz³o¶ci. ) + te o których my¶la³am teraz, ¿eby siê ¶ci±æ, i nie upieraæ przy hodowaniu piór - nigdy nie bêdê mieæ w³osów po pas, taka genetyka. mam ma³± g³owê w porównaniu do cia³a i my¶lê, ¿e fajnie wygl±dam z ods³oniêtym karkiem ( krócej z ty³u).

Proszê o opiniê, w którym kierunku i¶æ dalej.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg ja.jpg (90,9 KB, 84 za³adowañ)
Stary 2012-03-22, 22:26   #11
aaadusia
Przyczajenie

Zdjêcie 6532 - w miare aktualne, grzywka lekko wyprostowana, 'lewa strona' w³osów g³adka. Zdjêcie 'ja' z ostatniego sylwka.

:P

Zdjêcie 6591 w miarê aktualne grzywka lekko wyprostowana.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg img13355.fryzury-srednie.194165.jpg (30,3 KB, 4 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg img72357.fryzury-srednie.500975.jpg (16,1 KB, 9 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg img119695.fryzury-krotkie.666128.jpg (19,2 KB, 2 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg img125358.fryzury-srednie.1344762.jpg (27,4 KB, 7 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg photo 023hh.jpg (77,7 KB, 32 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6591.jpg (113,6 KB, 27 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg Heidi.jpg (22,9 KB, 3 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg k,MzcyMTI1NjcsNDE0MjA0,f,klklljk.jpg (44,0 KB, 11 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg Heidi.jpg (22,9 KB, 2 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg k,MzcyMTI1NjcsNDE0MjA0,f,klklljk.jpg (44,0 KB, 7 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg img1.fryzury-srednie.86.jpg (13,1 KB, 5 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg img13355.fryzury-srednie.194165.jpg (30,3 KB, 7 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg img119695.fryzury-krotkie.666128.jpg (19,2 KB, 5 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg img125358.fryzury-srednie.1344762.jpg (27,4 KB, 5 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6591.jpg (113,6 KB, 29 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg photo 023hh.jpg (77,7 KB, 32 za³adowañ)

Edytowane przez kaska222
Czas edycji: 2012-04-21 o 17:39 Powód: post pod postem
Stary 2012-04-19, 18:05   #12
aaadusia
Przyczajenie

Podbijam w±tek, porad¼cie dziewczyny Ju¿ nie wytrzymuje z tymi w³osami. ;(
Stary 2012-04-20, 17:18   #13
ziomaska
Recenzentka Miesi±ca - Listopad 2016

Wiadomo¶ci: 269

Moim zdaniem w pierwszych
Wygl±dasz w nich ¶wie¿o i dziewczêco, pozosta³e fryzury niepotrzebnie dodaj± Ci lat
Stary 2012-04-21, 14:57   #14
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 773

Mnie najbardziej sie podobasz na 5 zdjeciu. Nie powinnas prostowac wlosow, bo w loczkach Ci slicznie!! Do tego ten kasztanowy kolor Jak najbardziej zapuszczaj!!!! I koniecznie wez sie za pielegnacje: nakladaj maski i olejuj

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Kamila_Blondi Poka¿ wiadomo¶æ
Mnie najbardziej sie podobasz na 5 zdjeciu. Nie powinnas prostowac wlosow, bo w loczkach Ci slicznie!! Do tego ten kasztanowy kolor Jak najbardziej zapuszczaj!!!! I koniecznie wez sie za pielegnacje: nakladaj maski i olejuj
Pi±te zdjêcie z pierwszego postu

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579956
¦mieræ jest spokojna...£atwa. ¯ycie jest trudniejsze...
Kamila_Blondi jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-04-22, 22:35   #15
engiee
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 47

Masz teraz bardzo ³adne w³osy. Nie zniechêcej siê i nie poddawaj, tylko dbaj o nie dalej i daj im rosn±æ . ¦licznie wygl±dasz na 1. i 2. zdjêciu z tych nowych, bardzo Ci pasuje taka fryzura, a na zdjêciu 2. masz te¿ ¶wietny, bardzo pasuj±cy kolor. Ja na Twoim miejscu nie bawi³abym siê w wymy¶lne fryzury i ciêcia wymagaj±ce ci±g³ej stylizacji, tylko postawi³a na zapuszczanie. My¶lê, ¿e w d³u¿szych w³osach bêdzie Ci równie dobrze .
Stary 2012-04-23, 19:47   #16
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 057

jak dla mnie najlepiej wygladasz w kreconych wlosach. poczytalabym sobie na twoim miejscu o pielegnacji lokow i dalej je zapuszczala, bez prostowania!

skazana_na_bluesa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-04-29, 03:47   #17
uca
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 716

Popieram! Daj szanse loczkom . Tutaj masz forum o pielegnacji https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=126
Naprawde chyba lepiej jakbys zapuscila loki w ktorych zreszta jest ci najladniej, niz uzerala ze szczotka i suszarka do konca zycia.
uca jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-04-30, 18:15   #18
Ragoo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 55

Zdjêcie w loczkach ¶wietne! Genialny kolor i super skrêt. Stawia³abym na krêcone ale d³u¿sze
Stary 2012-05-02, 21:05   #19
Carminn
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 16

Masz delikatn± urodê i my¶lê, ¿e ¿adne ostre ciêcia nie bêd± na Tobie ³adnie wygl±daæ. Radzi³abym zapuszczaæ (wiem wiem to wymaga cierpliwo¶ci - sama zapuszczam) i co do koloru to do tak jasnej karnacji poleca³abym s³oneczny blond, jasny, nienachalny, z ³adnymi refleksami.

Co do pielêgnacji to podzielê siê moim sposobem na super od¿ywkê, utrwalacz i jedwab w jednym w dodatku 100% naturalny, czyli - siemie lniane Nie znam nic lepszego do w³osów naprawdê, no chyba, ¿e kto¶ poka¿e mi od¿ywiaj±cy jedwab czy ¿el (po podgotowaniu), który utrzyma takie loki jak mia³a¶ na którym¶ zdjêciu przez ca³y dzieñ, ca³± noc i pó³ dnia nastêpnego No i w dodatku o 100% naturalnym sk³adzie, bez ¿adnej chemii Naprawdê mogê z czystym sercem poleciæ ka¿demu(zak³adam, ¿e nie istniej± alergicy na len?).
Carminn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-05-03, 15:00   #20
aaadusia
Przyczajenie

Dziêkujê ¶licznie za rady ;-) Moje w³osy ju¿ siê praktycznie nie krêc±... ewentualnie od spodu, a z góry rosn± proste. S± takie pofalowane. Uros³y trochê, wiêc my¶lê, ¿e to przez to, ¿e sta³y siê ciê¿sze. Zaczynam kuracjê dro¿d¿ow±, wiêc mam nadziejê, ¿e w nied³ugim czasie jeszcze urosn± ;-) Zapuszczê je, a przynajmniej postaram siê, choæ wiem, ¿e to ciê¿kie :P Za³±czam zdj w³osów bez ¿adnej stylizacji.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1048.jpg (94,3 KB, 35 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1053.jpg (89,6 KB, 33 za³adowañ)

Nowe w±tki na forum Metamorfozy

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.