|
|||||||
| Notka |
|
| Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informacjê jak zmieniæ swój wygl±d, styl, makija¿, fryzurê oraz sposób ubierania siê. Poddaj siê metamorfozie i zaskocz sam± siebie. |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
W których w³osach najlepiej... ?
Witam dziewczyny.
Postanowi³am za³o¿yæ w±tek, gdy¿ wiem, ¿e ocenicie mnie obiektywnie - w przeciwieñstwie do 'przyjació³ek', które nie przemilcz± w sobie wszystko, zamiast dobrze doradziæ. A wiêc... Moje w³osy z natury s± cienkie, bardzo szybko siê wysuszaj±, s± ³±mliwe, krêc± siê jak g³upie(szczególnie po wycieniowaniu), a po rozszczesaniu przypominaj± siano. Moja rodzina nie znosi mnie w krêconych w³osach - doprowadzi³o to do tego, ¿e prostowa³am przez kilka lat, modelowa³am, ale moje w³osy strasznie siê zniszczy³y od tego, po jakim¶ czasie zaczê³y wypadaæ, zrobi³y siê suche. Nigdy nie mia³am d³u¿szych w³osów, bo zawsze by³o ta suszarka czy tam prostownica, czasem farba. Co mogê dodaæ od siebie? Najlepiej chyba czujê siê w kasztanowym kolorze i wydaje mi siê, ¿e dobrze to kontrastuje z moimi zielonymi oczami. Oto moje metamorfozy w przeci±gu kilku lat ;-) (patrz za³±cznik) Szczerze to mam ju¿ do¶æ modelowania w³osów, nigdy nie wytrzyma³am z zapuszczeniem w³osów do d³ugo¶ci, która by wygl±da³a fajnie w lokach. Za³±czone zdjêcie z lokami - to s± moje naturalne w³osy, zero dyfuzora, jedynie co pianka i ugniatanie ich co jaki¶ czas - ot ca³e moje ich uk³adanie. Obecnie mam trochê d³u¿sz± wersjê loków, bo schodzi³am przez rok z fryzury a'la Ko¿uchowska (co jest pokazane na zdjêciach). Porad¼cie mi dziewczyny w jakich w³osach mi najlepiej. Bo ja mam wra¿enie, ¿e w ¿adnych :/Zapuszczaæ czy ¶cinaæ? Czy podci±æ i dalej modelowaæ? Ech... |
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 35
|
Dot.: W których w³osach najlepiej... ?
proponujê odwiedziæ wirtualnego stylistê. W ostatnim "Fleszu" pokazano metamorfozê Ma³gosi Sochy. Zajrza³am do tej aplikacji i jestwm zachwycona. Super zabawa i du¿o fryzur. Ja mam krEcone siano na g³owie po trwa³ej i te¿ zastanawiam siê nad zmian± fryzury. Naturalny mój kolor to ciemny br±z, a zakocha³am siê w miedzi z grzywk±
) g³ówna strona: https://polki.pl/zycie_gwiazd_plotki...,10026012.html aplikacja: http://fleszstyle.pl/wirtualny-stylista/ wystarczy siê zarejestrowaæ i bawiæ siê ![]() Osobi¶cie podobasz mi siê w krêconych z grzywk±. bardzo ³adne zdjêcie. W krótkich te¿ uroczo
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 311
|
ale ci ladnie i uroczo w tych krotkich wloskach
mnie sie najbardziej podoba zdjecie legitymacyjne |
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 651
|
W kasztanowym kolorze wygl±dasz moim zdaniem naj³adniej, tak wyrazi¶cie. Zdecydowanie lepiej Ci z grzywk± (wysokie i wypuk³e czo³o). Co do fryzury, to mnie siê widzisz raczej z w³osami krêconymi. Jednak te obciêcia, które prezentujesz s± trochê nijakie. Takie typu "zapuszczam, ¶cinam i znowu zapuszczam".
Oto propozycja ciêcia dla Ciebie (pierwsza fryzura od góry): http://hairstylesarea.com/tag/asian-women-hairstyles Ale przede wszystkim warto skupiæ siê na pielêgnacji i nawil¿eniu. |
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 115
|
Loczki! Zdecydowanie.
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
Kolor pasuje Ci ten co na 1 zdj,a co do fryzury loki,tylko ze zapusc je ,bo te sadze,ze za krotkie.Jesli chcesz zapuscic nie susz w³osow uzywaj odzywki to pomoze
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo mi siê podoba propozycja rozwa¿nej i romantycznej
Ciekawa jestem jakby siê wtedy uk³ada³y moje 'loczki', ale jak widzê, to w³osy nie s± a¿ tak pocieniowane, wiec my¶lê, ¿e nie krêci³y by siê nie wiadomo jak, a po rozczesaniu da³y podobne ale. Dziewczyny, macie jeszcze jakie¶ propozycje?
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 926
|
Zapuszczaj w³osy i u¿ywaj du¿o od¿ywek . D³ugie loki piêknie wygl±daj± naprawdê
. Dobra jest te¿ maseczka do w³osów z waxa dostêpna w aptece. Maja ró¿ne rodzaje. Pozdrawiam
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 583
|
Piêknie wygl±dasz na zdj 5! Kolor i to jak w³osy s± u³o¿one dodaje Ci charakteru, ale jednocze¶nie wygl±dasz kobieco i przykuwasz uwagê, dodatkowo ten odcieñ podkre¶la twoje oczy ;3
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Podbijam w±tek, gdy¿ jestem strasznie zdesperowana (nadal) i nie wiem co robiæ. Od kilku miesiêcy przerzuci³am siê na bezsilikonow± pielêgnacjê, nie katowa³am w³osów suszark±, prostownic±, w³osy troszkê uros³y. Niby mia³am zapuszczaæ, - wyrównywaæ warstwy, schodziæ z cieniowania, ale u mnie jest niestety zawsze to 'niby' - poddajê siê na etapie podkrêcania w³osów na karku. Mam cienkie w³osy, w³osy z lewej strony s± prawie jednej d³ugo¶ci, z prawej bardzo wycieniowane. Generalnie nie krêc± siê tak bardzo, ewentualnie na koñcach(te, które rosn± od góry s± ju¿ w miarê proste), kto by pomy¶la³, ¿e przy wycieniowaniu wiêkszym mam takiego baranka na g³owie.
Zamówi³am na allegro hennê Khadi - jedn± ciemny br±z, drug± naturaln± hennê - czyli powinien wyj¶æ wtedy rudy. Nie wiem w którym i¶æ kierunku, zarówno co do koloru jak i fryzury, czy zapuszczaæ dalej, czy ¶ci±æ pióra, które nigdy nie bêd± dobrze wygl±daæ. Nigdy nie mia³am d³ugich w³osów. Dobrze czu³am siê w krótkich (a'la Ko¿uchowska, ale nie po to nie ¶cina³am przez 1,5 roku, ¿eby teraz znów zdecydowaæ siê na diametralne ciêcie) + rudy kolor na w³osach. Nie chcê wracaæ do krêconych w³osów. Nie chcê rezygnowaæ z dbania o zdrowe w³osy, a wiem, ¿e wybieraj±c cieniowan± fryzurê, bêdê musia³a modelowaæ. CHOÆ - Najlepiej mi jest(ponoæ)w wymodelowanych w³osach na okr±g³ej szczotce, uniesionych. Bez prostowania. Ostatnio moje w³osy siê strasznie przerzedzi³y - stresy podczas sesji, pomimo zrezygnowania z suszarki i prostownicy i ³ykania suplementów. Pozosta³o mi zak³adanie smutnych str±ków za ucho. Bo jak s± normalnie u³o¿one to s± tak rzadkie, ¿e zarys ucha jest widoczny przez w³osy. Za³±czam kilka zdjêæ ( ró¿ne fryzury z przesz³o¶ci. ) + te o których my¶la³am teraz, ¿eby siê ¶ci±æ, i nie upieraæ przy hodowaniu piór - nigdy nie bêdê mieæ w³osów po pas, taka genetyka. mam ma³± g³owê w porównaniu do cia³a i my¶lê, ¿e fajnie wygl±dam z ods³oniêtym karkiem ( krócej z ty³u). Proszê o opiniê, w którym kierunku i¶æ dalej. |
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Zdjêcie 6532 - w miare aktualne, grzywka lekko wyprostowana, 'lewa strona' w³osów g³adka. Zdjêcie 'ja' z ostatniego sylwka.
:P Zdjêcie 6591 w miarê aktualne grzywka lekko wyprostowana.
Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2012-04-21 o 17:39 Powód: post pod postem |
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Podbijam w±tek, porad¼cie dziewczyny
Ju¿ nie wytrzymuje z tymi w³osami. ;(
|
|
|
|
#13 |
|
Recenzentka Miesi±ca - Listopad 2016
Wiadomo¶ci: 269
|
Moim zdaniem w pierwszych
![]() Wygl±dasz w nich ¶wie¿o i dziewczêco, pozosta³e fryzury niepotrzebnie dodaj± Ci lat
|
#14 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 773
|
Mnie najbardziej sie podobasz na 5 zdjeciu. Nie powinnas prostowac wlosow, bo w loczkach Ci slicznie!! Do tego ten kasztanowy kolor
![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 47
|
Masz teraz bardzo ³adne w³osy. Nie zniechêcej siê i nie poddawaj, tylko dbaj o nie dalej i daj im rosn±æ
. ¦licznie wygl±dasz na 1. i 2. zdjêciu z tych nowych, bardzo Ci pasuje taka fryzura, a na zdjêciu 2. masz te¿ ¶wietny, bardzo pasuj±cy kolor. Ja na Twoim miejscu nie bawi³abym siê w wymy¶lne fryzury i ciêcia wymagaj±ce ci±g³ej stylizacji, tylko postawi³a na zapuszczanie. My¶lê, ¿e w d³u¿szych w³osach bêdzie Ci równie dobrze .
|
#16 |
|
.
Wiadomo¶ci: 28 057
|
jak dla mnie najlepiej wygladasz w kreconych wlosach. poczytalabym sobie na twoim miejscu o pielegnacji lokow i dalej je zapuszczala, bez prostowania!
|
#17 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 716
|
Popieram! Daj szanse loczkom
. Tutaj masz forum o pielegnacji https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=126Naprawde chyba lepiej jakbys zapuscila loki w ktorych zreszta jest ci najladniej, niz uzerala ze szczotka i suszarka do konca zycia.
|
#18 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 55
|
Zdjêcie w loczkach ¶wietne! Genialny kolor i super skrêt. Stawia³abym na krêcone ale d³u¿sze
|
#19 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 16
|
Masz delikatn± urodê i my¶lê, ¿e ¿adne ostre ciêcia nie bêd± na Tobie ³adnie wygl±daæ. Radzi³abym zapuszczaæ (wiem wiem to wymaga cierpliwo¶ci - sama zapuszczam) i co do koloru to do tak jasnej karnacji poleca³abym s³oneczny blond, jasny, nienachalny, z ³adnymi refleksami.
Co do pielêgnacji to podzielê siê moim sposobem na super od¿ywkê, utrwalacz i jedwab w jednym w dodatku 100% naturalny, czyli - siemie lniane Nie znam nic lepszego do w³osów naprawdê, no chyba, ¿e kto¶ poka¿e mi od¿ywiaj±cy jedwab czy ¿el (po podgotowaniu), który utrzyma takie loki jak mia³a¶ na którym¶ zdjêciu przez ca³y dzieñ, ca³± noc i pó³ dnia nastêpnego No i w dodatku o 100% naturalnym sk³adzie, bez ¿adnej chemii Naprawdê mogê z czystym sercem poleciæ ka¿demu(zak³adam, ¿e nie istniej± alergicy na len?).
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Dziêkujê ¶licznie za rady ;-) Moje w³osy ju¿ siê praktycznie nie krêc±... ewentualnie od spodu, a z góry rosn± proste. S± takie pofalowane. Uros³y trochê, wiêc my¶lê, ¿e to przez to, ¿e sta³y siê ciê¿sze. Zaczynam kuracjê dro¿d¿ow±, wiêc mam nadziejê, ¿e w nied³ugim czasie jeszcze urosn± ;-) Zapuszczê je, a przynajmniej postaram siê, choæ wiem, ¿e to ciê¿kie :P Za³±czam zdj w³osów bez ¿adnej stylizacji.
|
|
Nowe w±tki na forum Metamorfozy
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.

)

mam ma³± g³owê w porównaniu do cia³a i my¶lê, ¿e fajnie wygl±dam z ods³oniêtym karkiem ( krócej z ty³u). 
Ju¿ nie wytrzymuje z tymi w³osami. ;(

. Tutaj masz forum o pielegnacji
Nie znam nic lepszego do w³osów naprawdê, no chyba, ¿e kto¶ poka¿e mi od¿ywiaj±cy jedwab czy ¿el (po podgotowaniu), który utrzyma takie loki jak mia³a¶ na którym¶ zdjêciu przez ca³y dzieñ, ca³± noc i pó³ dnia nastêpnego