|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Zemsta, psycholog czy....?
Witam. To mój pierwszy post, ale bierną uczestniczką Wizażu jestem już od kilku lat.
Potrzebuję rady. Mam męża, niedługo, bo dopiero od miesiąca, kochamy się (tak sądzę), dogadujemy się, mamy podobne pasje i podobnie lubimy spędzać wolny czas. Jestem w ciąży, można powiedzieć, że ślub był spowodowany właśnie zaistnieniem tego faktu, chociaż planowalismy się pobrać za rok może dwa. Przymusu z żadnej ze stron nie było. Wszytsko byłoby dobrze, ale... odbył sie wieczór kawalerski mojego męża, na którym (o czym dowiedzialam się po kilku dniach i to nie od niego) była striptizerka, wymachiwała gołym tyłkiem przed jego oczyma i gładzila go po wlosach (czy coś jeszcze...tego pewnie nigdy się nie dowiem). Nie chciałam ślubu, gdy sie o tym dowiedziałam, ale pod presja rodziny zgodziłam się... I teraz zaczął się problem...głównie w mojej psychice. Myslę o tym incydencie w dzień i w nocy, nie sypiam, denerwuje się. Gdy mam czym zająć myśli jest ok, ale gdy jestem sama wyobrażam sobie jak sie ślinił na jej widok, jaki był podniecony, że na pewno dotykała go gdzieś indziej, a on ją. Przez ciążę straciłam wiarę w siebie, a konkretnie we własne ciało (wiadomo kilogramy). Nie kochamy się już tak często niż przed ciążą, wmawiam sobie że już go nie podniecam, a gdy się kochamy myślę, że myśli wtedy o tej gołej lasce. Czasem wręcz nie mogę na niego patrzeć, brzydzę się. On wie, że mnie to gryzie i sie stara żeby było dobrze, ale mi to nie wystarcza. Wymyśliłam, że po porodzie (już niedługo), szybko wrócę do formy, zrobię się na bóstwo i wyimprezuję się za te całe 9 miesięcy...i myślę o zemście, to zabrzmi strasznie, ale o zdradzie. Czuję, że dopiero wtedy odzyskam spokój ducha.... Czy myślicie, że jest jakieś inne wyjście, abym mogła na niego patrzeć jak kiedyś? Czuje sie zdradzona. Wiem, że jeszcze jest jedna opcja...psycholog, ale póki co, wiem, że się nie przełamię. |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zemsta, psycholog czy....?
Cytat:
Jeśli sama nie możesz sobie z tym poradzić, to idź do psychologa i to nie po porodzie, ale jak najszybciej.
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Takie są efekty, jak się bierze ślub z pwoodu ciązy.
Byłaś wystarczająco dorosła na uprawianie seksu, więc teraz, kiedy na świecie ma sie pojawić dziecko, masz obowiązek zachowywać się jak na odpowiedzialną osobe przystało. Chcesz zdradzić męża? gratuluję, niech sie dziecko wychowuje bez ojca. Rozumiem, e w przyszłości powiesz mu, dlaczego wychowuje się bez taty? Opiszesz mu cała sytuację tak, jak nam? Przestań nabijac sobie głowe głupotami - mąż się stara, sama o tym piszesz, więc może sama zaczniesz coś robić w tym kierunku? Jeśli chodzisz ciągle obrazona i naburmuszona, to mąż naprawde się od Ciebie odsunie. Striptizerka - czy mąż zamknął się z nią w pokoju na kilka godzin? Jesli tańczyła przed nim i kolegami, to pewnie któryś z kolegów zrobił mu taka niespodziankę. Może Ci się to nie podobać, ale ja osobiście nie uważam tego za wielkiej tragedii. Piszesz, że do psychologa nie pójdziesz. Powiem brutalnie - to męćz się sama z sobą. Zapewne dla Ciebie psycholog to lekarz od wariatów, a Ty czujesz się normalna, więc absolutnie do niego nie pójdziesz. Mając na uwadze dobro Waszego małżeńśtwa i przede wszystkim dziecka, powinnaś pomyślec własnie o swojej rodzinie - męzu i dziecku. Bo wybacz, planowanie, że po proodzie odstrzleisz sie i pójdziesz złapac sobie jakiegoś faceta do zdrady dowodzi tego, że naprawdę cos jest z Twoja psychika nie w porządku. Zrobisz piekło męzowi i w przyszłości również dziecku, bo z takim charakterem i podejściem nie wróżę Ci lątwegfo życia. A tym bardziej ludziom, z którymi przyjdzie Ci żyć.
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Ale czemu to ja mam myśleć tylko o rodzinie, jak przysłowiowa Matka Polka? Facet może robic co mu sie podoba, a kobieta ma tworzyć ognisko rodzinne? I nie powiedzialam, że mąż ma sie dowiedziec o zdradzie. On tez mi nie powiedział o "tym" incydencie.
Jednakże dziekuję za słowa krytyki, jest to poniekąd budujące. |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Bez wątpienia zdrada nie ukoi Twoich wątpliwości, które pojawiły się w stosunku do męża, i jak napisałaś nie odzyskasz spokoju ducha. Owszem może na krótką metę poczujesz się lepiej, ale to nie jest rozwiązanie, raz nadszaepnięte (w Twoim odczuciu) zaufanie, nie powróci jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, nie tędy droga.
|
|
|
|
|
#6 |
|
in love with life
|
Dziewczyno, idz do psychologa!! Facet cie nie zdradzil i naprawde dziwie ci sie. Gdybym byla na Twoim miejscu to nie robilabym z tego zadnej afery. To tylko striptizerka, a ty jestes jego zona, ktora on kocha.
Jak nie przestaniesz zachowywac sie normalnie to zobaczysz, ze faktycznie cie rzuci, ale nie ze wzgledu na twoje cialo i zbedne kilogramy, lecz przez twoja zazdrosc i brak zaufania. Zapomnij o tej striptizerce, nawet jesli wymachiwala mu tylkiem przed oczami to co z tego. Ona byla nikim. A ty jestes jego zona. I lepiej go nie zdradzaj, bo jak on sie o tym dowie to moze nie byc milo i bedzie mial powody, zeby wziac z toba rozwod.
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#8 | |
|
in love with life
|
Cytat:
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Nie, zdrada nie pozwoli Ci zapomniec o tym incydencie.
Będzie jeszcze gorzej, bo z jednej strony nadal będziesz się zamartwiac tym, że jakaś laska machała przed nim tyłkiem, a z drugiej zamęczą Cię wyrzuty sumienia. Jeśli nie poradzisz sobie sama, to idź do psychologa, inaczej możesz wpaśc w jakąś paranoję. Jaki był Wasz związek przed ślubem? |
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
zemsta nie jest dobrym sposobem na rozwiazanie tej na pewno przykrej dla ciebie sytuacji, wrecz przeciwnie poglebi tylko problem. Udaj sie do psychologa.
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Dorabiasz sobie własne rozwiązanie do tego, co tam zaszło, mimo, że nie wiesz, co się tam działo.
Kochasz faceta i planujesz zdradę? Miłość tak nie wygląda. Prawdziwa miłość. |
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
jak się o tym dowiedziałaś to ślubu nie chciałaś ale wzięłaś bo rodzina wywarła presję ?!
trzeba było ślubu nie brac jak masz nszczyć życie sobie, dziecku i temu facetowi.... cóż ja mojemu TZ z góry powiedziałam, że ja go bym za coś takiego zostawiła ale na pewno nie miałobym do niego pretensji np. za to, że kumpel to zamówił bo jaki ktoś ma na to wpływ.. Zresztą w ciąży jesteś, humory się wtedy ma... więc wiesz wyolbrzymiasz sprawę. Dorosła jesteś wzięłaś ślub a teraz numery chcesz odwalać ? Jak dziecko coś zrobi kiedyś nie po Twojej myśli to co zrobisz ? Naucz się radzić sobie z życiem i jasno wypowiadać swoje cozekiwania a nie potem mieć prtensje
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
po raz kolejny dzisiaj, na wizażu, użyje słowa 'toksyczny'. Takie są Twoje uczucia, i Twoja chęć zemsty. przemyśl sobie jak będziesz się czuła kiedy już to zrobisz. nie będziesz miała wyrzutów sumienia? na pewno. jak TŻ się dowie to raczej ci tego nie wybaczy ( zdrady z premedytacją). Pamiętaj, że to Ty jestes żoną a ona tylko tyłeczkiem pomachała i, że związek szczęśliwy to taki gdzie partnerzy potrafią sobie wybaczyć.
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może nie była wcale za ciekawa? Może patrzył no bo musiał patrzeć Ktoś mu "to" "kupil" tak jak załatwia się striptizera na wieczory panieńskie Widziałam takich kilku i zapewniam... nie byli tacy ach i och. To tylko taniec. One nie dają się dotykać a tym bardziej coś więcej. To nie jest prostytutka tylko tancerka (a że specyficzna to już inna sprawa) Za dotykanie można wręcz po gębie oberwać To taka niepisana umowa.Gdyby każda striptizerka miała dawać się macać każdemu potencjalnemu facetowi dla którewgo tańczy to w końcu by albo zwariowała albo należało by jej zawód "podpiąć" pod prostytucję. On mógł w ogóle tego nie chcieć, w ogóle mu to mogło być obojętne, a nawet jeśli patrzył z chęciami to faceci są wzrokowcami Patrzą na ładne dziewczyny tak jak my- kobiety, na ładne ciuchy za witryną ![]() Nie musiał jej zaraz pożądać czy ślinić się Serio. Ja jestem wstanie zrozumieć co czujesz. Miałam jakby podobną sytuację, cierpiałam przestrasznie, napłakałam się jak głupia a on... też się nacierpiał, zapewniał mnie o swojej miłości przy każdym moim płaczu, też się męczł bo nie potrafił zrozumieć dlaczego mnie to tak męczy a nie miał nic na sumieniu. Porozmawiaj może z mężem. Powiedz mu szczerze to co tu napisałaś, oprócz swoich przemyśleń o zdradzie (tak myślę). Powiedz mu, że Cię to obrzydza jak Ci się przypomni, że Cię boli. Może jakoś znajdziesz ukojenenir? Może on Cię jednak uspokoi? Jeśli nie- polecam psychologa- WE DWOJE. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Autorce wątku chyba hormony dają się we znaki
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
A ja nie rozumiem tego chorego zwyczaju z zamawianiem striptizerki...po co?.
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak również tego, że niektóre kobiety uważają, że zemsta w postaci zdrady będzie lekiem na całe zło wyrządzone przez partnera. No nie rozumiem!
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie rozumiem tych chorych jazd ze ojojoj, patrzyl na striptizerkę i ją dotknął, i się podniecił, jakie to obrzydliwe
![]() Tyklo kobiety potrafią sobie takie rzeczy wkręcić, najchętniej zamknęłyby facetów w złotej klatce i wydłubały oczy, by na nikogo innego nie patrzyl. Masakra. |
|
|
|
|
#21 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#22 |
|
Podróżniczka
|
Ja tam w ogole nie widze jakiegos powazniejszego problemu i wiekszej tragedii....moim zdaniem dramatyzujesz
Dobra juz dalej nie bede pisac bo bana dostane! Jak to napisalam kolezanka ponizej....zamknac faceta w zlotej klatce i karmic raz dziennie...wtedy na pewno nie bedzie mial z nikim stycznosci. Widac, ze w zyciu nie mialas powazniejszych problemow. Jak sie urodzi dziecko to zapewne o tej zdradziej juz nie bedziesz myslec
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
A on sam tę striptizerkę ściągnął, czy to był taki "prezent" od kolegów? Cóż, nie byłabym zachwycona gdyby na wieczorze kawalerskim mojego faceta była jakaś pani, ale bez przesady - przecież to była tylko striptizerka, a nie prostytutka z którą się przespał. Nie zdradził Cię, a Ty teraz siedzisz i planujesz zdradę? Jesteś na prostej drodze do rozwalenia własnego małżeństwa. Z powodu raczej błahego... Ja rozumiem, że w ciąży hormony buzują, ale bez przesady. Zastanów się nad sobą i swoimi reakcjami w tej chwili. Są kobiety, które podczas ciąży zmieniają się w jędze, które na wszystko reagują źle. Nie wiem czy tak jest z Tobą, może tak a może nie... Weź pod uwagę. I skoro mąż się stara jakoś zbudować coś pozytywnego między Wami, to może jednak też się zacznij starać zamiast planować zdradę. Mam nadzieję, że to jednak hormony i że kiedy opadną będzie Ci bardzo wstyd za siebie i za ten pomysł... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
matko jedyna, a ja widzę, że jesteście coraz bardziej koszmarne wszystkie
Zgraja niemiłych kobiet co to komuś muszą dowalić. Jestem na Wizażu pewnie dłużej niż większość z was i dopiero w tym momencie stwierdziłam, że to przekracza ludzkie pojęcie. Nie znacie innego sposobu doradzenia niż skrytykowanie kogoś z góry na dół. Nie - to że ktoś ma problem to nie jest wyłącznie wina jego głupoty i bezmyślności. Generalizacja świadoma. Wiadomo, że nie wszystkie. Co do ciebie Wojenko, to skoro dałaś się namówić rodzinie i przełknęłaś tą sytuację to teraz musisz nauczyć się z tym żyć. Najlepiej zapomnieć jak najszybciej. Może faktycznie psycholog by ci pomógł. Natomiast to, że jak się uprawiało seks to trzeba być z ojcem dziecka za wszelką cenę, to jakiś horror rodem ze Średniowiecza
Edytowane przez margitta Czas edycji: 2009-07-03 o 16:34 |
|
|
|
|
#25 |
|
Wtajemniczenie
|
Tylko pogorszysz sytuacje
tej mysli i tak z glowy nie wymarzesz dzieki temu, a dodatkowo Twoje sumienie Cię zagryzie
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
Wystarczy pojsc na byle dyskoteke. Tam pelno polnagich wymachujacych tylkami dziewczyn.
Poza tym, tak jak ktoras z dziewczyn tu napisala, striptizerka, to nie prostytutka i nie daje sie obmacywac. Poza tym, na wieczorach panienskich tez sie zdarzaja striptizerzy. Dzoewczyny chodza na wystepy rozbierajacych sie facetow. Wiec chyab nie tylko mezczyzni sa wzrokowcami. Wg mnie zadna tragedia. Kazdy facet lubi popatrzec na atrakcyjna babke, a babki ogladaja sie tak samo za facetami. Zaden powod do rozpaczy. A gdzie tu zdrada? Ja jej nie widze. |
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Autorka nie ma problemu. Autorka sama sobie ten problem wymyslila, rozdmuchala i napompowala do granic mozliwosci. W ramach sadomasochizmu najwyraźniej. Jej małżonek nie zrobił nic źle. Im szybciej Wojenka sobie uswiadomi, ze to tylko jej umysl, tym lepiej. Dla niej i dla jej rodziny.
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)a na tym wieczorku to się pewnie nic nie działo i wszystkie twoje problemy to dzieło twojej wyobraźni
|
|
|
#29 | |
|
in love with life
|
Cytat:
|
|
|
#30 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Mnie się wydaje bez sensu niszczyć związek z takiego powodu, skoro wcześniej i tak planowali, że się pobiorą to chyba nie był to zły związek? Z jakichś powodów autorka tego faceta kocha? Jej zachowanie jest nieracjonalne, dlatego trochę "zwalam winę" na hormony w ciąży, różnie wpływają na zachowanie kobiet więc to by nie było nic niezwykłego. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

Może nie była wcale za ciekawa? Może patrzył no bo musiał patrzeć

tej mysli i tak z glowy nie wymarzesz dzieki temu, a dodatkowo Twoje sumienie Cię zagryzie