|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Zachowanie ludzi - świadome czy nie. Czyli jak nie dać się wrobić.
Ostatnio w szkole przerabiałam temat "Taktyki negocjacyjne" czyli po mojemu jak zrobić aby wyjść na czymś lepiej
![]() ![]() Zdarta płyta przybiera postć wypowiedzi "Ja tylko chciałam/chciałem. Ile razy słucha się tłumaczenia osób tego typu ![]() Nagroda w raju polega na obiecywaniu oponentowi, że jeśli spełni nasze żądnia zostnie nagrodzony w bliższej ale nie określonej przyszłości. Przykład :"Bóg Ci to wynagrodzi" Często starsi ludzie tak robią ![]() Rosyjski front polega na przedstawieniu dwóch rozwiązań złego lub bardzo złego. A szefowie w pracy zdarza się że mówią że albo dokończymy teraz albo będziemy musieli zabrać pracę do domu ![]() Wilk w owczej skórze - negocjator zachowuje się jak człowiek niezorganizowany, zapomina o szczegółach które są istotne, gubie wszystko. Jest tak godny pożałowania że oponent z litości idzie na ustępstwa. Jak byłam mała to tak robiłam żeby siostra mi pomoga lub zrobiła coś za mnie ![]() Dobry i zły policjnt "zła" osoba rozpoczyna negocjacje odprzedstwienia twardej oferty połączonej z groźbami i agresją, natomiast ta "dobra" usiłuje podczas nieobecności pierwszej dojść z 2 stroną do porozumienia. Dobra deklaruje pomoc w uzyskaniu kompromisu w zamian za szybkie ustępstwa. Też mi kompromis ![]() Oczywiście nie wszyscy są świadomi swoich czynów. Ale nawet jak niektórzy nieświadomie tak robią osoby któe o tym wiedzą mogą przewidzieć ich zachowanie. Są ludzie którzy robią tak świadomie ale nie zawsze więdzą że ktoś inny z góry może przewidzieć ich zchowanie i się nie dać wrobić ![]() Takich taktyk jest ponad 100 ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zachowanie ludzi - świadome czy nie. Czyli jak nie dać się wrobić.
Wielkie dzieki za taktyki
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ha
![]() Znam jeszcze jedną ![]() Trochę podobna do "wilka w owczej skórze" ale to nie to samo. Na nieudacznika/ślimaka-> tą taktyke z powodzeniem stosuje mój brat ![]() Robi wszystko tak niepoprawnie,niedokładnie i powoli,że jeszcze trzeba za nim sprzątać(nie mówiąc już o wyręczaniu). ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Dorzucić jeszcze mogę próbny balon - jak ktoś chce wycignąc od nas dodatkowe inforamcje najcześciej zadawając pytania "Co by było gdyby?"
![]() Swoją drogą te nazwy są trochę śmieszne bo jest jeszcze np. taktyka która się nazywa "Zdechła ryba" ![]()
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Windykatorko czy My nie mamy przypadkiem tego samego brata?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Warszawianko jak chcesz to możesz mieć podwójny zestaw
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
He He. Mojego brata też mozna do tego zaliczyć.
![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
mój znajomy stosuje taka "taktykę":
ON: czy mogłabyś zrobić mi <przykładowo> pranie ONA: Nie teraz nie dam rady zrób sam ON:kurde nie mam czasu musze to i tamto a potrzebuję czystego prania ONA:trudno , zpomogę ci ale poźniej ON" dobra nie to nie, pie... sam se poradze widze ze na nikogo nie można liczyć ONA:No powiedziałam, że zrobię ale poźniej teraz nie mogę ON: sam se zrobię, powiedziałem nie potrzebuję ciebie/twojej pomocy ONA: dobra dobra już idę ON: nie ONA idzie i robi... Nie wiem jak taka taktyka się nazywa, wiem tylko, że jest niestety skuteczna i baardzo świaadoooma
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
dureksis mój kolega dokładnie tak samo robi
![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak w ogóle - to ja się bardzo rzadko daję manipulować ludziom ![]() Za to sama bardzo chętnie to robię ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Skąd ja to znam! hahaha A najgorsze, że to naprawde działa i sama świetnie daje sie na to nabierać. ech...
Mój mąz ma mistrza w manipulowaniu. Poprostu poezja smaku. I oczywiście zupełnie nie jest tego świadomy. Przyłapany na ewidentnym ruchu twierzi, ze to wszystko dla mojego dobra i w trosce o mnie. Wzbudzanie winy to w jego wykonaniu mistrzostwo świata.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja lubie sie dzielic wiec moge obdarowac Cie moim zestawem ![]() On robi za podwojny a nawet czasem i za potrojny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.