|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Scarlet- ciąg dalszy-prosze o pomoc:)
witam ponownie
)im bliżej slubu, tym bardziej sie stresuję!!!!Juz całkiem zgłupiałam przeglądając setki dodatków do mojej sukni...oto ona: http://www.madonna.pl/pl/manuelmota.php?s=14.scarlet Prosiłabym o poradę dotyczącą chyba wszystkiego...co pasuje do takiej sukni? dodam, że będzie ona w kolorze przełamanej bieli i będzie welon.. jestem blondynką- kolor raczej ciemniejszy, włosy falowane do łopatek, twarz okrągława, mam 160cm wzrostu, więc nie chcę by dodatki mnie przytłaczały, a jednocześnie chc wyglądać pięknie jak każda z nas w tym dniu we wczesniejszym temacie załozonym przeze mnie, polecono mi przecudną biżuterię- chyba wybiorę coś podobnego- pólprzezroczyste kamienie biało-żółte w wiszących kolczykach i bransoletkę...wydaje mi się, że szyje zostawię gołą..chociaż marzyła mi się jakąś kolia...sama juz nie wiem.. dodam, że obrączki i zaręczynowy są z mieszanego złota ![]() z niecierpliwościa czekam na porady )
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Scarlet- ciąg dalszy-prosze o pomoc:)
Ja bym też juz na szyje nic nie zakładała, kolia to chyba będzie za dużo a ładne kolczyki przy upięciu będą wyglądać lepiej
z racji tej aplikacji przy dekolcie wybrałabym róże. Welon napewno nie taki jak ma modelka na zdjęciu- krótszy typu "mgiełka" bez lamówek.---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- A jak jesteś niewysoka i drobna, to ta "kulka" z róż też nie za duża. Kolor raczej kazdy by pasował, nie mieszałabym kilku kolorów. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Kumkura nie zauważyłam Twojej wypowiedzi w poprzednim wątku i dlatego nie odpowiedziałam
Przepraszam![]() Jeżeli chodzi o szyję to rzeczywiście kolia może Cię przytłoczyć - szczególnie, że jesteś nie za wysoka. Te róże przy dekolcie są już dosyć sporą ozdobą. Chociaż jeżeli chcesz koniecznie coś mieć na szyi to polecam wisiorek na łańcuszku A ten komplet który poleciłam Ci w poprzednim wątku nie jest żółty tylko tak mocno odbija światło - to przezroczyste kryształki Swarovskiego z powłoką AB - to dzięki niej tak się mienią
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
![]() dzięki za podpowiedzi ![]() juz zrezygnowałam z kolii ![]() biore pod uwagę jedynie cos bardzo cieniutkiego na szyję (albo nic) do tego długie kolczyki z kryształkami+bransoletka( szersza) do tego czasu koniecznie chciałam welon..ale rozważam opcje "bez" widziałam super fryzurkę- włosy kręcono-falowane, upięte na jeden bok- podpiete jakims ładnym emblematem- bardzoo ładnie to wyglądało- niestety nie mam tego zdjęcia na kompie, więc nie wkleję...tylko zastanawiam się, czy taka fryzua "wytrzyma" weselne wygibasy..( mam bardzo taneczna rodzinę...).. najbardziej martwi mnie bukiet...nigdy nie chciałam róż..wolałabym jaskry lub goździki...jak myslicie, jak to sie będzie komponować? a kolorystycznie?wolałabym kwiaty o mocniejszym kolorze.. |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi Ci o coś podobnego?:
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
A jeśli chodzi o bukiet to róże by chyba pasowały najbardziej ale skoro ty za nimi nie przepadasz to myślę, ze jaskry byłyby lepsze niż goździki
- choć goździki są przepiękne
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
azakowana!!!Ta pierwsza fryzura to prawie taka, jaką widziałam
) a jaki kolor bukietu proponujecie??? |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
A kiedy jest Twój ślub? Może coś w intensywnych pomarańczach z dodatkiem beżu
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Po długiej przerwie witam ponownie
![]() I dalej nic sie nie zmieniło... Mam tylko buty - śmietankowe, z odkrytym palcem, atłasowe..miały byc ze skórki, ale urzekły mnie te z atłasu- mimo, że zarzekałam sie, że NIGDY nie będzie nieczego poza skórką![]() ALe tak to jest... A ślub jest w październiku, więc stawiam na pomarańczowy bukiet ![]() Bedzie jesiennie ![]() Może jakies propozycje co do rodzaju kwiatów? Chodzi mi raczej o intensywny kolor ![]() I pytanie ważne- welon?????czy bez?? Teściowa upiera się do pierwszej opcji..przymierzałąm welon w stylu hiszpańskim oczywiście, taki za pośaldki i było całkiem, całkiem ![]() Tylko jak tu przetrwać do północy z welonem???Ślub mamy juz o 15.30. A jutro jadę na pierwsza przymiarkę ![]() Strach sie bać!!!!Tym bardziej, że suknia będzie szyta przez krawcową- niestety wizja wydania 5400pln na oryginalną w Madonnie przerosła mnie..więc teraz będę się stresować, czy aby wyjdzie tak jak w oryginale...ehhh Kochane, jesli macie jakieś propozycje i ogólne wizje jak pnajlepiej skomponowac dodatki, aby całościowo wyglądać bosko w ten jedyny dzień, prosze piszcie- wszelkie sugestie mile widziane )
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Z pomarańczami tylko to miałam na dysku - jak coś znajdę innego to dam znać
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak obiecałam wrzucam jeszcze kilka "jesiennych" bukietów
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
...i jeszcze kilka
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
i już ostatnie
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
azakowana -jestes genialna!!prawdziwa skarbnica wiedzy śłubnej!!!
zakochałam sie w drugiej fotografii z Twojej drugirj wypowiedzi ![]() I pewnie tak zostanie ![]() dziekuje ślicznie |
|
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
Więc tak będzie
Pasuje do siebie?
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Według mnie pasuje idealnie
- są róże - motyw powtórzony z sukni ale nie same (mówiłaś że wolałabyś nie mieć bukietu z samych róż ) - i te typowo jesienne dodatki - super według mnie
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
oki
![]() teraz tylko cala reszta i bede spac spokojnie... ![]() myslalam na d bizu i chyba najrozsadniej bedzie zalozyc lancuszek z wisiorkiem, tylko co na tym wisiorku??? perly jak juz pisalam odpadaja, bo jestem przesadna.. moze emblemat z kolczyków? tylko jakie kolczyki? acha- bedzie welon..po rozmowach z rodzina i sama soba - bedzie i to dluugasny- dwuwarstwowy- tak zebym mogla po kosciele go odpiac i miec taki krotszy do zabawy..chyba chcialabym tez jakas szeroka blyszczaca bransoletke..tylko czy to dobry pomysł?? a kolczyki moze nie takie dlugasne wiszace? sama nuie wiem i jak zwykle prosze o rade
|
|
|
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
Ciąg dlaszy:fryzura odpowiednia do welonu..
doradzcie kochane bo juz Dodam, że mam włosy koloru mieszanego blondu, kręcone, prawie do łopatek- cieniowane.. może jakieś propozycje? Azakowana- te fryzurki, które mi pokazałas wcześniej są takie, jakie planowałam, ale pies pogrzebany- kuzynka na weselu, na którym bylam niedawno, miała fryz. właśnie w takim stylu- pokręcone włosy, upięte na bok..ehhh..czyli musi byc inna, nie ma nic gorszego jak powielanie wyglądu panny młodej z tymi samymi gośćmi... Edytowane przez kumkura Czas edycji: 2009-08-14 o 03:18 |
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Kumkura jeżeli chciałabyś tylko wisiorek, to rzeczywiście najlepiej jeśli motyw powtórzony był z kolczyków - wtedy tworzy to dopasowany komplet. Niżej masz kilka przykładów biżuterii - kolczyki, naszyjniki - takie delikatniejsze, i bransoletki, które są trochę szersze niż standardowo ale nie bardzo szerokie (wydaje mi się ,że będą pasowały). Nie pokazuję CI w kompletach tego bo nie mam takich zdjęć, ale do każdego elementu można dorobić resztę biżuterii pasującą wzorniczo
Materiał oczywiście do wyboru - bo każdy fason, można zrobić z różnych materiałów Mam nadzieje, że coś trochę pomogłam
nie ma mnie Edytowane przez azakowana Czas edycji: 2009-08-14 o 09:10 Powód: zapomniałam dodać zdjęcia |
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze dwa.
A co do fryzury to może coś takiego?
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

)

- bedzie i to dluugasny- dwuwarstwowy- tak zebym mogla po kosciele go odpiac i miec taki krotszy do zabawy..