|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zdrowo przytyć - co jeść.
Mam ogromny problem, mianowicie - 10 kg niedowagi. Mam 160 cm wzrostu i ważę około 40, 5 kg. Schudłam drastycznie przez ćwiczenia fizyczne (basen, aerobik), i zanikł mi okres. Chciałabym przytyć, ale nie wiem co jeść, żeby nadrobić stracone kg. Czy jeść dużo białka spowodu częstego wysiłku fizycznego? Czy może jakieś zdrowe tłuszcze, np. masło orzechowe bądź same orzechy, bo są prawdziwą bombą kaloryczną, na szczęście po części zdrową?
Wiem, że jestem wręcz wychudzona, niestety, im bardziej chcę przytyć, tym bardziej chudnę i nie wiem co mam zrobić... A nie chcę rezygnować z aktywności fizycznej, żeby zacząć tyć. ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zdrowo przytyć - co jeść.
a ile jesz?? bo wiesz mowisz ze nie tyjesz, ale mzoesz byc ciagle na ujemnym bilansie. Ile cwiczysz dziennie? Moze ogrnaicz troche ruch?
Co jesc; owsianke, platki, duuuuuużo orzechow, migdałow, ogółem bakalii, warzyw, owoców. W sumie podobnie jak przy dieci eodchudzajacej, 5 posilkow dziennie, tylko okolo 2500-3500 tyś kcal.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
sądze.. poprost jeść?
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
pamiętaj też aby zjeść coś wartościowego, ale niezbyt zapychającego przed snem
zastanów się też jaką część wagi chcesz przybrać tłuszczykiem, a jaką mięśniami, bo jeśli teraz wykonujesz jakieś ćwiczenia siłowe na przyrost tkanki mięśniowej to pamiętaj o tym jak ona potrzebuje dużo energii możesz też trochę ograniczyć wysiłek, ale całkowite rezygnowanie też jest bezsensu, bo jak wrócisz do ćwiczeń to waga znów poleci w dół |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dietetyce jest podwieszony watek z przykladowymi jadlospiasmi R/U/P, zajrzyj tam ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.