|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wygrałam z trądzikiem!!!!
Kocham mój obecny stan cery i mam nadzieję, że już zawsze taka zostanie!!!! Obecnie mam malutkie 4 pryszcze!! Nie używam już nawet korektora, bo nie mam na co!!! Rozumiecie to!????!!!!! Trądzik MOżNA wyleczyć!!! Walczyłam od ponad 10 lat, ale się udało!! Od około czterech miesięcy mam spokój. Dodam że miałam baaaardzo trudny trądzik, miałam na buzi dosłownie wszystko, zaskóniki, guzy, ropne, białe, czarne, czerowne krpki, blizny i wszystko co można mieć.
Przez 10 lat wypróbowałam 25 maści i przeszłam dwie terapie antybiotykowe plus krioterapia=> największy niewypał To co mi pomogło to:- zacznę od antybiotyku, stosowałam Tetralysal, ale średnio mi pomagał, chociaż troszkę złagodził mi objawy, szybciej się goiły pryszcze, zażywałąm 3 miesiące, - maść Differin (na początku jest gorzej, później się stan popraiwa), troszkę wysuszał pryszcza, nkłądałam więcej niż kazał lekarz:P, teraz też co drugi dzień samruje, - oraz objawienie w mojej karierze leczenia!!! (mój doktor nie uwierzył, jak zobaczył jakie są efekty po TYM ) tonik (na któy przepis znalazłam tutaj) petroleum d5 plus olejek pichtowy, ja mam mocny bo 25 ml petroleum i cały olejek=> tonik zwalcza wszytsko co jest na buzi, łagodzi moje stany zapalne, zmniejsza pryszcze, wyciąga zaskórniki, jest to najcudowniejszy lek jaki spotkałam, używam 4 miesiace i mój problem się skończył (oczywiście pomógł także tetralysal i differin o czym wspominałam , przemywam buzie 2 razy w tygodniu, bliższe informacje o nim tutaj w watku "czym wyleczyc zaskórnik, taki baaardzo długi wątek,- twarz oczyszczam TYLKO Iwostinem Purritin lub Acnex Farminy(mydło w płynie z drzewka herbacianego, dostępne w aptece, cudowne efekty) - pod podkłąd TYLKO emulsję matującą Iwostinu purritin, - podkłądy TYLKO takie, w których w składzie nie ma parafinum liquidum czy mineral oil_ bo to powoduje wyspy prysczy, obecnie mam max factor lasting performance, - 2 razy w tygodniu peeling i maseczka Dermaglinu przeciwtrądzikowa lub odżywcza, - teraz mam pójść do kontroli to dostane coś na blizny- bo zostało mi kilka, ale je kocham, każdy wojownik, któy wygrał wojne, posiada jakieś blizny, więc ja tez chce Nie są jakieś wielkie, max factor doskonale je zakrywa, nawet nie muszę używać korektora,- co do diety, to staram sie nie jeść tłusto, pizze jem raz na miesiąc, mam możliwość sama sobe gotować, wieć jem wszystko light - pije tylko herbate zieloną lub welness tea odVitaxu- herbatka sekret piękna. Życzę Wam tego samego Spróbujcie, może i wam pomoże?????
|
|
|
|
|
#2 |
|
BAN stały
|
Dot.: A ja wygrałam z trądzikiem!!!!
ale tez to troche musialo kosztowac i zbey dostac antybiotyk trzeba isc indywidualnie do dermatologa i niekoniecznie on moze go przepisac no ale chce sprawdzic ten tonik pichtowy ponoc sam dziala cuda
pozdrrwaiam i gratuluje
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde szkoda że mi ten tonik nie pomógł
Spróbuję jeszcze z tetrysalem bo bardzo poważnych problemów z cerą nie mam (tylko dużo zaskórników niestety i troche przebarwień) Cieszę się że ktoś zwalczył trądzik czyli jednak można go pokonać |
|
|
|
|
#4 | |
|
Raróg
|
Co do podkładu to się zgodzę; jedyny, który nie powoduje u mnie różnych dziwnych niespodzianek
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Gratuluje Ci bardzo !!
Chciałabym sie tylko zapytać czy lekarz dermatolog doradził Ci używać jednocześnie Tetralysalu i Differinu oraz kosmatykow przeciwtrądzikowych ? Bo na ulotce wewnatrz opakowania kremu Differin jest napisane, że w czasie kuracji tymi lekami nie można używać żadnych kosmetyków przeciwtrądzikowych ... już zgłupiałam Nie żebym sie czepiała, chciałabym tylko wiedzieć czy przepisał Ci to lekarz.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kazał mi używać kosmetyków,ale z apteki. Polecam mydło w płynie Acnex, daje cudowne efekty, skóra czysta, pryszcze podsuszone!! Cały czas kazał (podczas właściwie to 4 miesiecy zażywania Tetralysalu) codziennie używać Differinu. Ja miałam naparwdę straszną cerę (żadne tam kilka pryszczy) i musiałam ją dobrze oczyszczać. Po skończeniu antybotyku, smarowałam tylko Differienem,ale nie było super efektów, coś tam łagodził, ale dopiero "współpraca" z miskturą z olejkiem spowodowała cuda!!! |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Gratuluję z całego serca
Cieszę się, że znalazłaś swój sposób. Czytałam wątek o 'miksturce pichtowej' ale boje się znowu eksperymentować, tym bardziej, że u mnie też zdecydowana poprawa!
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Łee ja się zastrzelę po maseczce z aspiryny moja twarz wygląda ładnie ale już po dwóch dniach znowu mam zaskórniki i wągry na czole i policzkach. Gdzie ta sprawiedliwość?
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję Seonka
) Mysle pozytywnie i mam nadzieję, że będzie dobrze
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Buu ja też mam problemy z cerą
Cieszę się że Tobię się udało to zwalczyć Byłam juz chyba u 3 dermatologów i nic nie pomaga A najwiekszy problem to świecący nos wrrr nie cierpię tego... Skóra na mojej twarzy jest sucha tylko nos mi sie błyszczy ciągle I nie wiem dlaczego tak jest... Mógłby ktoś coś poradzić? Aha i jeszcze coś: ten tonik jest na receptę? I czy to jakaś robiona mikstura czy gotowa do kupienia?
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Issunka_html: nie słyszałam o tym Lubexylu,spróbuje,to jest żel jakiś,czy mleczko?(bo nie lubie myć twarzy mleczkami) Dobry jest? Bo ja zmeiniam- raz Iwostin raz Acnex,żeby mi się skóra nie przyzwyczaiła i spróbuje chętnie czegoś nowego
Ja też miałam początkowo 4 tabletki Tetralysalu i stopniowo zmniejszałam Kwasy dostane też prawdopodnie bo mam kilka blizn i też przez to że czasem wyduszałam pryszcze Mili15. A ten tonik to samemu się robi, składniki kosztują w sumie 10 zł Wszystko w aptece do kupienia. Skóra się mniej po nim mniej błyszczy i mniej przetłuscza bo ten tonik "wypędza" zaskórniki i cera jest lepiej oczyszczona Jest długi wątek o tym toniku tutaj![]() Powodzenia, zebyście były tak obrzydliwie szczęśliwe jak ja
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez z tym wygrałam
w miesiąc wyleczyłam swoją twarz aknemycinem plus, a teraz profilaktycznie stosuje aknemycin
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Gartulacje
Mi Aknemycin Plus ani normany nic nie pomagał Zużyłąm w sumie 4 opakowania i żadnego efektu:/ Ostatnia terapia trwała ok.5 miesięcy,ale się udało, bo przez 10 lat leczenia nic nie działało
|
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki Seona
Poszukam zaraz. Teraz lekarz przepisal mi żel ISOTREX ale jak narazie to bardziej pogorszyl stan mojej skóry niż pomógł Mam pełno plamek czerwonych;/ Yhh myślę że ten tonik mi przynajmniej jakoś pomoże Pozdrawiam
|
|
|
#15 |
|
♥
|
ja tez ywleczyłam tradzik miałam bardzo silny bo ma wrazliwa bardzo wrazliwa skóre ino w inny sposób i tanszy
)
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
"twarz oczyszczam TYLKO Iwostinem Purritin lub Acnex Farminy(mydło w płynie z drzewka herbacianego, dostępne w aptece, cudowne efekty)"
ale do jakiej cery dokładnie jest to mydło w płynie i jakie zastosowanie? Bo szukam własnie czegoś dobrego do mycia twarzy i nie mogę znaleźć.. mam cerę mieszaną. |
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak gdy miałam wysyp pryszczy było niezawodne, gdyż wtedy wszystkie przysychały w przeciągu dwóch dni!! (a wtedy żelik nie nie miał czego wysuszyć, bo nie miałam miejsca bez pryszcza więc wysuszał wszystko na swojej drodze a oto mi chodziło Żelik- mydło jest w butelce z dozownikie- bardzo higienicznie jest go tylko 100ml a kosztuje ok.17zł. Załączam stronkę gdzie pisze o tym mydle: http://www.farmina.pl/items.php?cat=6&id=3 |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pomógł wogóle, nic mi nie znikało a tylko pogorszył stan mojej cery i nawet lekarka kazała mi go odstawić Mam nadzieję, że Tobie pomoże bo ludzie już tutaj pisali, że im Isotrex pomagał!! W wielu lekach na trądzik jest tak, że najpierw ma być pogorszenie i później poprawa W Differinie tak jest, ale on mi naprawdę pomaga!
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie wiem ile to jeszcze potrwa ale mam nadzieje ze beda efekty... A jak sie nie mylę to Isotrex jest odpowiednikiem leku Differinie? Tak mi przynajmniej powiedziala pani w aptece Pozdrawiam i dzięki za odpowiedz
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Sprobuje tego olejku...lecze trądzik od 4lat>tetracykliny nie pomogly,chwilowo pomaga Davercin i Benzacne( stosuje je na zmiane bo bardzo uzalezniaja).Benzacne szybko wysusza i likwiduje stan zapalny ale w moim przypadku dziala tylko "chwilowo".Davercin(n a receptę)pomaga ale tylko wtedy gdy wysmaruje sie na cala noc a w ciagu dnia kiedy mam podkład( pracuje w handlu imusze sie maskowac
)stan zapalny sie nasila..i tak w kółko.Gratuluje wygranej wojny wojowniku!!!BuzkaBądż gotów przegrać bitwę ,aby wygrać wojne!! |
|
|
|
|
#21 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o prosze. a mi Isotrexin bardzo pomogl i bede go bronic rekami i nogami a differin sie sprawdzil razem z antybiotykiem ale sam to juz slabiej od Isotrexinu wypadl. ale w tych problemach to trzeba wszystko testowac samemu na sobie bo reaguje sie bardzo indywidualnie a z tym tonikiem to mnie zaciekawilyscie
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nio ja tez widzę już jakieś poprawy... Tylko bardzo szczypie mnie skóra... Miałaś też tak? Bo ja jak nigdy używam teraz Nivei i innych tłustych kremow ale dalej szczypie i piecze Buu... Ale tak poza tym to jestem zadowolona Skóra juz mi się tak nie świeci i zniknely zaczerwienienia
|
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pieczenie skóry jest normalne na początku używania Isotrexinu. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały ten link jest poświęcony temu tonikowi. http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=48400A napisze Ci z czego on się składa Petroleum D5 (płyn homeopatyczny) wymieszać z olejkiem pichtowym. Jeśli masz baaardzo suchą skóre można do tej miksturki dodać jeszcze kilka kropelek nafty kosmetycznej. Oto cała filozofia Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Seonko widze ze Ty tak samo jak ja jesteś z Rzeszowa, chce sobie zrobic ten tonik, nawet juz kupilam skladniki, tylko mam problem z olejkiem pichtowym
dlatego że nie moge go dostać w żadnej aptece, są tylko takie do uzytku zewnetrznego czyli do masazu itd. natomiast ja wyczytalam ze, aby olejek byl prawdziwy, calkowicie naturalny i zachowywal wszystkie swoje wlasciwosci, to moze byc takze stosowany doustne tj. do wewnatrz, i nigdzie takiego nie maja, bylam juz nawet w sklepie zielarskim ale tam tez tylko taki do stosowania zewnetrznego, wiec juz sama nie wiem, a gdzie ty kupilas swoj olejek???
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Seonko a jak stosowalas to? tzn Differin na noc a kiedy ten olejek??
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
a co z bliznami i rozszerzonymi porami?
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
|
|
|
|
#29 |
|
Rozeznanie
|
A ile kosztuje te mydło??
|
|
#30 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
a ja polecam Benzacne naprawde pomaga!! wysusza krostki i juz na nastepny dzien widac poprawe.. jest niedrogi ale skueczny
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

To co mi pomogło to:
) tonik (na któy przepis znalazłam tutaj) petroleum d5 plus olejek pichtowy, ja mam mocny bo 25 ml petroleum i cały olejek=> tonik zwalcza wszytsko co jest na buzi, łagodzi moje stany zapalne, zmniejsza pryszcze, wyciąga zaskórniki, jest to najcudowniejszy lek jaki spotkałam, używam 4 miesiace i mój problem się skończył
, przemywam buzie 2 razy w tygodniu, bliższe informacje o nim tutaj w watku "czym wyleczyc zaskórnik, taki baaardzo długi wątek,
Spróbujcie, może i wam pomoże?????

dlatego że nie moge go dostać w żadnej aptece, są tylko takie do uzytku zewnetrznego czyli do masazu itd. natomiast ja wyczytalam ze, aby olejek byl prawdziwy, calkowicie naturalny i zachowywal wszystkie swoje wlasciwosci, to moze byc takze stosowany doustne tj. do wewnatrz, i nigdzie takiego nie maja, bylam juz nawet w sklepie zielarskim ale tam tez tylko taki do stosowania zewnetrznego, wiec juz sama nie wiem, a gdzie ty kupilas swoj olejek???