|
Notka |
|
Papierowy zawrót głowy Forum dla ludzi, którzy lubią tworzyć z papieru. Tutaj dowiesz się jak zrobić ciekawą kartkę lub scrap. Zaprezentujesz swoje dzieło. Zapraszamy. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jaką etykietę na tąką kopertę?
Hej,
Robię kopertę. Mam już szablon. Wszystko pasuje. Wykorzystam poniższy papier - wiśnie albo zielone coś. Wiśnie na odwrocie mają fajny wzór, więc bardziej mi pasują. Kopertę zamierzam wysłać pocztą. Pytanie, jak umieścić etykietę adresową żeby pasowała do całości? Nie chciałbym przekombinować. Jakieś pomysły ![]() ![]() Pozdrawiam, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jaką etykietę na tąką kopertę?
Przy tak ozdobnym papierze musi być coś skromnego. Ja bym zrobiła zwykłą, białą etykietę (z zaokrąglonymi rogami lub bez), a wewnątrz etykiety zrobiłabym delikatne obramowanie w kolorze wisienek. Jakieś trzy, cztery milimetry od krawędzi etykiety.
Pochwalisz się efektem pracy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Kaariokaa, dzięki za wskazówki
![]() Szukałem, w sklepach etykiet adresowych, ale z niewiadomych przyczyn dostępne są tylko prostokątne. Zaokrąglone bardziej mi pasują. Koncepcja graficzna trochę się zmieniła... Na razie tylko zdjęcie koperty. Na etykietę przyjdzie czas, później ![]() Na zdjęciu nie wygląda równo, ale jest spasowana jak należy. Zrobiona bez użycia kleju - taśma obustronnie klejąca to potęga. ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Tenzin wygląda spoko. Ale według mnie lepiej by wyglądało jakbyś zaokrąglił rogi zamknięcia.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Mezaga, moim zdaniem koperta z zaokrąglonymi rogami, wyglądałaby po prostu inaczej.
Co nie zmienia faktu, że sam bym wolał zaokrąglone, ale nie mam jeszcze na tyle opanowanej techniki ręcznego cięcia żeby zrobić to tak- jak należy. W przyszłości, będą różne. Pozdrawiam, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dodałem wkładkę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Jeśli macie pomysł jak uzyskać perfekcyjnie zaokrąglone krawędzie to piszcie ![]() Edytowane przez tenzin Czas edycji: 2011-09-21 o 17:11 Powód: P.S. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.