|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Problem z AudaCity - prośba o pomoc
Mam problem z programem AudaCity, jesli ktoś sie orientje lub może pomoc, to bardzo prosze..
Jakiś czas temu miałam taki sam i nie było problemów, później musiałam formatować dysk i co się z tym łączy instalować program od nowa. I teraz już sie pojawia problem, a mianowicie nie mogę edytować dźwięku o długości krótszej niż sekundę. Nie wykluczam że przez przypadek włączyłam/wyłączyłam jakąś funkcję. Z tego co pamiętam to w czasie kiedy wszystko było ok na skali pomiędzy "glownymi" cyfami oznaczajacymi pełne sekundy było jeszcze kilka oznaczeń dlugści dzwięku. Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam. Jak mogę do tego wrócić? Jak zrobic żebym mogła edytować (np wycinać) mniejsze długości niz tylko jedna sekundę? Szukałam w funkcjach, próbowałam znaleść, jak przywrócić to co powinno być, ale nie znalazałm. Bardzo proszę o pomoc to jest screen z programu, zaznaczyłam na czerwono te "kreseczki" które powinny być miedzy oznaczeniami sekund: http://odsiebie.com/pokaz/2919243---8395.html
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Problem z AudaCity - prośba o pomoc
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam w czym problem, ale... próbowałaś lupką powiększyć ścieżkę?
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
prawy klik na podziałkę i szukaj jakiejś opcji albo buszuj po ustawieniach. Ewentualnie masz inną wersję niż poprzednio, czasami nawet odejmuje się funkcjonalności (albo masz okrojonego triala) - tak zrobiła kiedyś nvidia i teraz nie mam klonowania pulpiiitóóówww
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Problem "rozwiazany" - odinstalowałam i zainstalowałam AudaCity, ale starą (!) wersję i terazz działa jak należy ;]
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli jak mówiłam, pewnie zabrali funkcję.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam inny problem z tym programem - o kilka milisekund za późno zapisuje wokal - i wdać to po wykresie wokalu, że dźwięk, który ja wykonuję dopiero po chwili się tam odbija wizualnie i fonicznie. I nie wiem jak to przesunąć, czy to jest może jakaś opcja do wyłączenia? nie mam pojęcia. Gdzieś się spotkałam z informacją, że tak się dzieje jak się za głośno nagrywa.Wydawało mi się to bzdurą, ale spróbowałam i i tak nie pomogło...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

Zapraszam