|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jaki meteriał płasczu dla aktywnej osoby :) ?
Witam
![]() Z jakiego materiału najlepiej kupić płaszcz by nie zagrzać się w nim i mieć coś w stylu materiały oddychającego ? Jestem osobą co czasem musi polatać szybko i nie lubi gdy jest zbytnio ciepło ![]() NAJWAZNIEJSZE ![]() ![]() z góry dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jaki meteriał płasczu dla aktywnej osoby :) ?
W płaszczu najważniejsze jest to, żeby był dopasowany, nie odstawał na ramionach. A materiał - zależy czy wolisz bardziej miękkie czy sztywniejsze, przymierz klika w Zarze - widziałam tam świetne płaszcze męskie i myślę, że z tym sklepem nie będziesz miał problemu - w końcu jest w każdym centrum handlowym. Co do "stylu" to na pewno nie jak na pierwszym załączniku
![]() A mnie osobiście przebardzo podoba się pan na ostatnim zdjęciu ![]() (zapożyczone od Budgetki)
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przede wszystkim szukaj płaszcza z włókien i materiałów naturalnych: wełna, kaszmir, bawełna, skóra, etc Żadnych syntetyków i włókien sztucznych typu: poliester, akryl, poliakryl, bo w nich się właśnie zgrzejesz, spocisz i zaczniesz śmierdzieć ![]() Dobre jakościowo, ale i w wyższej cenie są płaszcze męskie w sieci Van Graaf, czy Peak & Cloppenburg, fajne czasem są w Tatuum. Te firmy mogę polecić, jeszcze się nie zawiodłam na nich jakościowo. Casem w Reserved się trafi - mój TŻ ma płasz i kurtki (2 wiosenno-letnie i zimową) stamtąd i mu się je bardzo dobrze nosi. Oradzam sieciówki typu H&M, Zara, Pull&Bear, bo w iekszości to jednak chłam, a w przypadku Zary dodatkowo wyjątkowo drogi (chyba dlatego, że zara w Polsce ma opinię super luksuowego i stylowego sklepu...). Owszem, czasem się trafi. Musisz się przejść, pomacac i pooglądac metki surowcowe.
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Wielkie dzięki za odp
![]() Co do zdjęć o mi sie najbardziej podoba 3 ![]() ![]() w H&M byłem jakiś czas temu to tam płaszcze rzeczywiście kijowe ... Co do reszty to sprawdze . Edytowane przez asx Czas edycji: 2010-01-12 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
A ja nie polecam firmy Tatuum, omijam ją szerokim łukiem, bo ostatnio kupiłam płaszcz ( co prawda zimowy puchowy i damski ) i strasznie śmierdział. Musiałam 3 razy składać reklamacje, bo najpierw stwierdzili, że to naturalny zapach puchowej kurtki...po kolejnej reklamacji uznali, że faktycznie kurtka śmierdzi i ją wyprali...a jak ją wyprali to kurtka wyglądała gorzej niż źle: pozaciągana, dziurawa - wstyd, że mogli ją oddać jako "naprawiona". Oczywiście jej nie przyjęłam i znów musiałam pisać reklamacje, po czym dopiero odzyskałam swoje pieniądze.
Nigdy w życiu już nic nie kupię w tym sklepie i z tego co wiem to mają całe zeszyty różnych reklamacji.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.