jak sobie poradzić z przygotowaniami - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-29, 09:01   #1
evzet
Przyczajenie

jak sobie poradzić z przygotowaniami

Witam wszystkich serdecznie, jestem tu trochę nowa, chociaż już od długiego czasu wątki tego Forum nie są mi obce .
Ja w takiej sprawie. Jak się przekonuję na własnej skórze, trudno jest ogarnąć cały ten przedślubny bałagan, zwłaszcza, ze oczywiście samemu chce się wszystkiego dopilnować, no bo przecież któż to najlepiej zrobi
Zastanawiam się, czy któraś z Was, drogie Forumowiczki, korzystała z, hmm, wirtualnych, jakby tu powiedzieć, usprawniaczy organizacji wesela. Trafiłam na pewną stronkę-serwis, gdzie mam możliwość prowadzenie tego rodzaju "terminarza". Ciekawi mnie czy to usprawnia robote, no i jak by zareagowali moi Goście na takie, hmmm, "nowoczesne" podejście do sprawy wesela, bo oni też mogą wtedy mieć na podglądzie, jak mi idą przygotowania, gdzie bedzie uroczystość, jaka mam liste prezentów, a po wszystkim można umieszczać zdjęcia, skladać podziekowania i takie tam. Macie już takie doświadczenia? Poszłybyście na coś takiego? Znacie takie stronki?
Pozdrawiam wszystkich cieplutko

Edytowane przez evzet
Czas edycji: 2010-01-29 o 09:56 Powód: żeby nie robić tzw. reklamy ;P
evzet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-29, 09:11   #2
natalka_rulez
Raczkowanie

Dot.: jak sobie poradzić z przygotowaniami

reklama na wizażu jest płatna

http://www.onemilliongiraffes.com/
natalka_rulez jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-29, 11:49   #3
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evzet Pokaż wiadomość
Witam wszystkich serdecznie, jestem tu trochę nowa, chociaż już od długiego czasu wątki tego Forum nie są mi obce .
Ja w takiej sprawie. Jak się przekonuję na własnej skórze, trudno jest ogarnąć cały ten przedślubny bałagan, zwłaszcza, ze oczywiście samemu chce się wszystkiego dopilnować, no bo przecież któż to najlepiej zrobi
Zastanawiam się, czy któraś z Was, drogie Forumowiczki, korzystała z, hmm, wirtualnych, jakby tu powiedzieć, usprawniaczy organizacji wesela. Trafiłam na pewną stronkę-serwis, gdzie mam możliwość prowadzenie tego rodzaju "terminarza". Ciekawi mnie czy to usprawnia robote, no i jak by zareagowali moi Goście na takie, hmmm, "nowoczesne" podejście do sprawy wesela, bo oni też mogą wtedy mieć na podglądzie, jak mi idą przygotowania, gdzie bedzie uroczystość, jaka mam liste prezentów, a po wszystkim można umieszczać zdjęcia, skladać podziekowania i takie tam. Macie już takie doświadczenia? Poszłybyście na coś takiego? Znacie takie stronki?
Pozdrawiam wszystkich cieplutko
ja z tego jeszcze nie korzystam, ale nie wykluczam w przyszłości chociaż osobiście nie lubie w internecie umieszczać wielu informacji o sobie
a kiedy planujesz ślub?

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-29, 12:37   #4
evzet
Przyczajenie

Dopiero pod koniec sierpnia, wydawalo mi sie ze to baaaaaaaaaaardzo dużo czasu, ale jak uswiadomilam sobie ile trzeba rzeczy pozalatwiać wszystko to okazalo sie ze to o rok za krótko Też wlasnie nie lubie zeby wszyscy wszystko o mnie wiedzieli, ale patrząc na popularność portali spolecznościowych, zaczynam się łamać. Najbardziej spodobalo mi sie to ze mozna np zbierać zdjęcia od znajomych, jakies porady ewentualnie sugestie, tylko ze mam wątpliwości czy inni by chcieli aż tak czynnie uczestniczyć w moich przygotowaniach :/
evzet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-29, 13:33   #5
aleksandrettaa
Zakorzenienie

A w jaki sposób fakt, że goście mają wgląd w twoje przygotowania usprawni je? Nie rozumiem gdzie tu pomoc.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 10:54   #6
Ewelinka13
Rozeznanie

Nie mam żadnych doświadczeń tego typu, bo moja organizacja wesela była taka normalna wręcz w porównaniu do tych internetowych usprawniaczy pospolita )). Ślub mieliśmy we wrześniu 2009, a za organizację wzięliśmy się w marcu 2009, na pół roku przed i to spokojnie wystarczyło ażeby dopiąć wszystko na ostatni guzik. Wesele organizowaliśmy sobie sami bez niczyjej pomocy i we dwoje podołaliśmy temu zadaniu. Zamówiliśmy salę, fotografa, dj bo nie chcieliśmy orkiestry, kwiaciarnię zamówiłam chyba we wrześniu, po drodze nauki i poradnia. Wesele było w bardzo eleganckiej restauracji więc odszedł nam problem z wystrojem sali czy wieszaniem niezliczonej ilości balonów. W czerwcu zamówiłam sukienkę, mąż garnitur. Miałam jedną przymiarkę a odebrałam ją dzień przed ślubem. W ogóle to naprawdę na luzie podeszlismy do organizacji wesela. Dzięki temu sprawiło nam to większą radość. We wrześniu kupiliśmy obrączki i to chyba tyle z tych załatwień. Goście byli gośćmi, w nic ich nie angażowaliśmy, nawet mamy na wesele przyszły na luzaka bo naprawdę sami sobie wszytsko zorganizowaliśmy i dopilnowaliśmy. Teraz mamy co wspominać ))). Ot takie staromodne przygotowania do ślubu i wesela )).
Powodzenia!
Ewelinka13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 15:25   #7
Taverney
Zakorzenienie

umieszczenie w internecie informacji o liście prezentów (wolnych i tych już zaklepanych) jest na pewno ułatwieniem, tak samo możesz im też umieścić informacje o dokładnym dojeździe, albo podstawieniu autokaru i ew. noclegu/powrocie z wesela.
Co do reszty przygotować, to chyba gości mało interesuje, czy masz już buty, a narzeczony musznik. Tu jestem sceptyczna, tym bardziej, że prowadzenie takiego terminarza wymaga dużej regularności. Przygotowania i tak absorbują czas i energię, więc dokładanie sobie kolejnej rzeczy do pamiętania chyba nie jest najlepszym pomysłem. Tym bardziej, że jeśli to są Twoje własne przygotowania, to na ogół dopina się wszystko spokojnie na ostatni guzik i pamięta o wszystkim.
Ale wiem, że takie terminarze zdobywają popularność coraz większą. Fajnie, jeśli są bezpłatne, jeśli nie - pytanie, czy chcemy komuś 'nabijać kieszeń' ponosząc dodatkowy wydatek przy ślubnym budżecie.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-12, 13:42   #8
white_black
Przyczajenie

witam wszystkie forumowiczki,
mam za soba juz wlasny slub a poza tym pracuje w branzy slubnej jako wedding planner, takze jakbyscie potrzebowaly pomocy piszcie postaram sie udzielic pomocnych rad:P
pozdrawiam
white_black jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-14, 20:48   #9
amaniac
Raczkowanie

cześć dziewczyny
jestem zupełnie nowa na forum ... wow
wiele słyszałam o wizażu, ale jakoś nigdy się nie zarejestrowałam - do tej pory

też jestem przed ślubem ... i zauważyłam ten wątek, hehe
fakt, przygotowania do ślubu, te wszystkie szczegóły.... mam nadzieję, że dam radę
ale pewnie odwiedzę jeszcze ten wątek
amaniac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-14, 21:09   #10
Taverney
Zakorzenienie

amaniac witamy! Zapoznaj się z całym naszym ślubnym forum, pisz i korzystaj z rad, a jest tu ich trochę...
zapraszamy
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 18:39   #11
amaniac
Raczkowanie

hej, bardzo dziękuję za powitanie...
aby tylko mieć więcej czasu na przyjemności - zaglądanie na forum... miło tu
oglądam, przeglądam, czytam ...w biegu
praca, uczelnia, praca i tak w kółko...
- a dzisiaj wybieramy tekst zaproszeń haha

miłego weekendu!
amaniac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości