|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Z miłości do piękna...moje małe cudeńka..zapraszam:))
Witam Was wszystkich
![]() Uwielbiam tworzyć, ze wszystkich zamiłowań artystycznych robienie biżuterii jest moja największą pasją. Kocham to uczucie kiedy trzymam przed sobą piękną garść korali , patrze jak rozpraszają światło i czuję jak wkrótce stworzą coś jeszcze piękniejszego. Kocham jak i wy ta pasję to natchnienie to uczucie które pozwala mi i nam wszystkim tworzyć coś pięknego dla mnie, jedynego w swoim rodzaju, unikat pełen uczucia pasji i miłości do tego co piękne. Chciałabym swoją biżuterią być malarzem na kobiecej twarzy i czynić ja jeszcze piękniejsza. Sztuka sprawia że czuję się jakbym sięgała nieba, uczy mnie latać Daje mi radość i miłość której jak najwięcej chciałabym dać Wam wszystkim, sprawia że chce byc jeszcze lepsza niż jestem ,sprawia że taka jestem..![]() Moim skromnym zdaniem prosze Was o ocene mojej twórczości |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z miłości do piękna...moje małe cudeńka..zapraszam:))
i jeszcze dwa maleństwa
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanko na poczatek-dlaczego pokazujesz po jednym kolczyku? trudno wtedy ocenic wykonanie pary.
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Będę pierwsza
Witaj na wizażu. Najbardziej podobają mi się 6 i 10 z pierwszego rzutu. Nie podoba mi się, że robisz zdjęcia pojedynczym kolczykom. A może drugiego nie ma?? Kolczyki fotografujemy zawsze razem. W pierwszych nie podoba mi się też wystająca spod zacisku linka. Generalnie prace dosyć monotonne tematycznie. Prawie wszędzie ten sam styl. Każda jednak z nas jakoś zaczynała i początki były różne Wiem też, że trening czyni mistrza. Twój wstęp mówi, że masz artystyczną duszę i, że lubisz to co robisz więc życzę powodzenia w dalszym tworzeniu i wielu wen twórczych a także umiejętności ich urzeczywistnienia w jak najlepszym wydaniu.
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Po tytule wątku spodziewałam się, że zobaczę coś minimum z AC albo ewentualnie jakieś wyszukane wrappy. No i trochę się zdziwiłam. Ale pomyślałam, że nie będę się czepiać, bo w zasadzie tytuły jeszcze dziwniejsze się na tym forum trafiały. Ale słowa:
Cytat:
Ten debiut to taki przerost formy nad tym co powinno być prawdziwą treścią. Mogłaś sobie podarować chociaż 50% tego co napisałaś, bo w połączeniu ze zdjęciami zamieszczonymi poniżej wygląda to dosyć groteskowo. Nie oceniłam prac bo w zasadzie na razie nie ma co oceniać. Zapinaj bigle do zdjęć, fotografuj dwa kolczyki razem - chyba że jesteś tak alternatywna, że nie robisz dwóch takich samych prac, każdy kolczyk jest tylko jeden - wtedy zwracam honor. Czekam na kolejne wrzuty z mniej kwiecistymi opisami. I przeze mnie nie zrażaj się do wizażu, trochę dystansu i będzie tu naprawdę przyjemnie.
'Człowiek jest najgłębiej uzależniony od swego odbicia w duszy drugiego człowieka, chociażby ta dusza była kretyniczna. Edytowane przez iguana_night Czas edycji: 2009-08-08 o 22:01 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
![]() przepraszam, ale nie mogłam się powstrzymać jak to przeczytałam ps. "Moim skromnym zdaniem prosze Was o ocene mojej twórczości"
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
wiesz, no wierzę, że chciałabyś tworzyć piękne prace ale w takim razie poszalej bardziej z formami bo tak jak mówią dziewczyny - kilka koralików nawleczonych na linkę to nie szaleństwo lecz przerost formy nad treścią Twojej wypowiedzi ...
popatrz jak niektóre tutaj startujące dopiero dziewczyny potrafią dobrać kamień, przekładkę, bigiel i stworzyć na prawdę piękne kolczyki czy wisiory. może pooglądaj sobie i cos Cię natchnie. nie trzeba mieć od razu fury kasy tylko trochę smaku i wyobraźni. i jak poczytasz komentarze to nie załamuj rąk tylko do roboty ![]() powodzenia!
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Życzę ci, aby twoja biżuteria miała choć trochę z poezji w twojej duszy.
Na razie jakoś mi to nie współgra. |
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Mam podobne odczucia jak reszta dziewczyn czyli patetyczny wstęp, a potem... klops. Sądzę, że gdybyś po prostu napisała, że to Twoje prace i oddajesz je pod ocenę reakcje byłyby ciut inne, ale pomijając te niuanse to: nie robi się zdjęć pojedynczym kolczykom, wystające spod zacisku linki nie są zbyt estetyczne, a i sama forma i materiały nie powalają bo to nie problem wsadzić kilka szklanych koralików na drucik czy linkę. Życzę Ci żeby Twoja biżuteria dorównała kiedyś temu wstępowi który poczyniłaś
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
Za dużo patosu jak na skromne bądź co bądź prace. Elementy posrebrzane + szkło, a opis jak do największych skarbów
![]() Kompozycyjnie wg mnie słabo. Nie używasz w ogóle przekładek, tworzysz wyłącznie z koralików - w efekcie widać zbitek kolorowych kulek, jest to zbyt ciężkie. Całość zlewa się ze sobą. Jeśli lubisz same koraliki - może spróbuj znacznie bardziej finezyjnych technik - plecionek koralikowych, chodzi mi o coś takiego jak prace Kasi83. I nie mam tu na myśli plagiatu, a jedynie technikę Oczywiście, taka technika nie opiera się wyłącznie na paciorkach, ale to one są podstawą. Powodzenia ![]() Tu są też prace w takim stylu: http://betinaguelman.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
No cóz...troche mocny ten kopniak nie będe ukrywac
Nie wazne czy prace oceniacie zle czy dobrze...konstruktywna krytyka to cos co bardzo cenie. Wolalabym jednak slyszec oceny dotyczace moich prac przez przmat ich samych nie mojej osoby. A napewno nie wysmiewanie watkow mojej wypowiedzi (tu tylko wyrzut do jednej osoby).Napisalam to co czuje, jak bardzo lubie to robic nic wiecej. Nie stawialam tez siebie na piedestale jakbym byla najlpsza z najlepszych Patos- moze i troche Ale juz chyba wiekszosc z Was zapomnialo jak to bylo na poczatku kiedy sie zacyznalo i czulo ze da sie rade isc z motyka na słonce Dystans..ja nie pisze ze jestem swietna i robie to co robie najlepiej, lepiej od Was. Bynajamniej. chcialam sie tylko podzielic kawalkiem siebie ( zaraz uslysze ze z tym to do psychologa;P)Koniec tłumaczenia ![]() Jakos za duzo tego zebym mogla odpisywac na kazdy zarzut Za cenne rady dziekuje, za kopniaki- skora sie robi od nich twardzsza tez sie przydadza Ogólnie za 3 raz jak sie czyta nie jest juz tak zle..![]() "patetyczny wstęp, a potem... klops,,-moze wiec jednak literatura i poezja zamiast rekodziel Maadzialenaa:P? hanka2501 dzieki za mily wstep, kassia27 za otuche koncowa viktorej- krotko i twardo ale dziwnym trafem usmiecham sie jak to czytam, Maadzialenaa-troche glaskania i przyadatne rady- czyli cos jak karcenie 5 latka- dziekuje za lekka reke szajajaba- jak wyzej iguana_night- dla odmiany najbardziej ostro no ale.. jak to mowia kazda matka kocha swoje dziecko bez wzgledu na urode, wiec tak i tworca widzi swoje prace czasem lepiej niz sa one naprawde ![]() pozdrawiam
Edytowane przez sylviaaaaaaa85 Czas edycji: 2009-08-09 o 19:51 |
|
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
Sylvio, nikt tu nie napisał przykrych słów wyłącznie z chęci dokopania Tobie. Takie są realia - ZAWSZE pierwsze prace, chyba w każdej z nas wywoływały euforię - choć zasługiwały co najwyżej na lekki półuśmieszek
Zastosuj się do rad, bo one nie są złe, a będzie dobrze.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, to i ja się wyprodukuję
![]() Co do prac - no jak każdy początek. Nie zawsze dobrze dobierzesz kształt koralików i ostatecznie kolczyki potrafią wyglądać dość topronie, jakby zrobione z przypadkowo poskładanych koralików. Brakuje przekładek, kuleczek. Nadziewanie koralika za koralikiem bez oddzielenia ich czymkolwiek dobrym pomysłem nie jest. Przekładki i kuleczki urozmaicają kompozycję, nadają charakter pracom, porządkują to jakoś. Estetyka - linki! Należy je docinać tak, by końce nie wystawały poza zacisk. Zdjęcia - kolczyki fotografujemy w parach, nie po jednej sztuce. W takiej sytuacji można się zastanowić czy ten drugi kolczyk powstał, czy może już się nie udało. A co do wstępu - podobał mi się. I co więcej, po przeczytaniu go wydaje mi się,że na prawdę to lubisz i krytyka nie sprawi,że obrazisz się na cały wizaż i pójdziesz sobie, tylko zaczniesz pracować. Może kiedyś przyznasz mi rację,że to właśnie te "najcięższe" komentarze najbardziej motywują. Czasem, właśnie ostra krytyka jest tym impulsem, który daje do myślenia. Poza tym, dziewczyny nie były takie ostre, no Uwierz mi, chciałabym mieć takie komentarze pod pierwszymi moimi pracami na pewnym portalu. Myślę,że nikt nie zapomniał jakie były jego początki. Chyba każda z nas była z siebie dumna, widziała w swoich pierwszych pracach "cuda na kiju", a w rzeczywistości były to zwykłe , krzywo wykonane kolczyki. Jak dziś patrzę na swoje pierwsze prace to śmiać mi się z siebie chce ![]() Mówisz,z miłości do piękna. Na pewno kochasz piękno, ale musisz jeszcze poćwiczyć tworzenie tego piękna. Trzymam kciuki i powodzenia. Powtórzyłam się pewnie, bo już chyba wszystko zostało powiedziane. |
|
|
|
|
#14 | ||||
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13658348]Sylvio, nikt tu nie napisał przykrych słów wyłącznie z chęci dokopania Tobie. Takie są realia - ZAWSZE pierwsze prace, chyba w każdej z nas wywoływały euforię - choć zasługiwały co najwyżej na lekki półuśmieszek
Zastosuj się do rad, bo one nie są złe, a będzie dobrze.[/QUOTE] I za te rady wlasnie dziekuje,, ja swoja wypowiedz nawet jak z krytyka to potraktowalabym bardziej z takim polusmieszkiem w stylu "dziecino jeszcze długa droga przed Toba". Choc pierwsza reakcja po przecytaniu byly oczki kotka ze shreka i "buu az tak zle ze mna" Z przymruzeniem oka oczywiscie .Do Moni ![]() Cytat:
Moze po takich opiniach trzeba po prsotu troche dluzej "ostygnac" zeby spojrzec bardziej łagodnie.to "no" doslownie rozbraja cala wypowiedz no w stulu"no powiedzmy : albo " no moze tak troszke ale cii " hehe słodkieKwestie merytoryczne. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrych rad i słów nigdyy nie za wiele Moni ![]() Ps. Kurde ale dłuuugie to wyszlo ![]() pozdrawiam!! |
||||
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Nieśmiało próbuje raz jeszcze...skromnie bo skromnie no ale moze cos w oczko komus wpadnie i nikt nie bedzie krzyczal
![]() Rózowe kolczyki- na zdjeciu troche sie zawinely niestety nie dostrzeglam przy cykaniu. Przedostatnie cykane na szybko- kolorki troche zle zlapalo na nicie. pozdrawiam cieplo i piszcie co sadzicie
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Acha i troche z innej beczki troche- Żydki od jakiegoś czasu robie i takie rózne jeszcze ale to moze z czasem dodam bo nie wiem czy tu moge..
)
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
generalnie nadal operujesz linką, ewentualnie zamieniając ją na łańcuszek. Jest lepiej niż ostatnio, ale pokombinuj więcej z drucikami
![]() W przedostatnich kolczykach widać źle zrobione loopy - poczytaj wątek 'dla zielonych', przy okazji może nauczysz się jeszcze innych nowych rzeczy ![]() A Żydek obłędny
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
Żydek jest the best.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
Miło zobaczyć, że w drugim wrzucie poprawa jest bardzo widoczna, a Sylwiaaaaaaaaaaaaaaaaaaa8 5 zamiast iść w zaparte jak spora część początkujących naprawdę korzysta z rad i zdecydowanie poprawiła warsztat. Wróżę autorce błyskotliwy wzrost jakości estetycznej dzieł.
Potrójne fioletowe sopelki sama bym nosiła z przyjemnością.
A teraz, drogie dzieci, księżniczka opuszcza bajkę, otwiera zimne piwo i zapala fajkę. Mój wątek Edytowane przez Yori Czas edycji: 2009-09-05 o 09:30 |
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
Widać poprawę - kolczyki bardziej różnorodne, zaczęłaś kombinować. Jednak loopy koniecznie do przećwiczenia. Aha. I lekcja druga: LINCE MÓWIMY NIE. Pora przejść na szpilki. Prace wyglądają wtedy dużo estetyczniej
Edytowane przez rusa1ka Czas edycji: 2009-09-05 o 09:33 Powód: literówka |
|
|
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
|
Żydek przesłodki i rewelacyjny!
Pierwsze kolczyki i te z różowymi grotami też bardzo fajne. Ale linkę lepiej zostaw na naszyjniki
|
|
|
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
Wg mnie te wyszły Ci najładniej http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1252104636. W swoich pierwszych pracach też dużo używałam linki. Noszącym takie użycie często nie przeszkadza, ale kiedy sama jesteś biżuteryjką w końcu inaczej podchodzisz do sprawy (zazwyczaj, bo przecież są wyjątki). Faktycznie kolczyki stają się od razu "poważniejsze" kiedy używa się drucika i wygląda to stabilniej, bardziej elegancko. Ja też więc zachęcam Cię do drucikowych prób. Pozdrawiam
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej
żydek jest po prostu rozbrajający Super pomysł ![]() Z kolczyków najbardziej podobają mi się te drugie łańcuszkowe. |
|
|
|
|
#24 |
|
Wtajemniczenie
|
Żydek jest 1 klasa! Koniecznie wrzucaj jeszcze!
Kolczyki łańcuszkowe najbardziej mi się podobają. Szczególnie 2 i te długaśne . A loopy... tak, do poprawy .
|
|
|
|
|
#25 |
|
Rozeznanie
|
Mmhm,tak jest-loopy masz dalej do poprawy,za dużo używasz linki.Gdzie szpilki?Ale mimo to,widać poprawę
.Myślę,że poradzisz sobie i będzie lepiej .Żydek sympatyczny,pomysły też masz różnorodne-potrzeba Ci tylko trochę podreperowania warsztatu .
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
A mnie spodobała się pierwsza para, zmieniłabym w niej bigle na bardziej eleganckie. No i Żydek jest bardzo udany.
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Żydek jest po prostu cudowny
Śliczny
|
|
|
|
|
#28 |
|
Rozeznanie
|
Żydek thebeściak
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj kilka razy wchodzilam zeby sie troche pousmiechac..dziekuje Wam wszystkim
Poza tym wzielam sie do pracy...troche bardziej w tą strone ktorą bardziej podłechtaliście ale do klasycznych świecidełek tez wróce{czytaj sie narobilo mnostwo zakupów koralikow to trzbeba znich zrobic uzytek:P}![]() Dziekuje za rady sprobuje. Odnosie loopow- wiem, wiem robie je bociankami narazie bo okrąglych nie mam (bida w domu )Stad i neerwow wiecej i efekt sredniozadowalajacy.Ponizej kilka modelinowych kolczykow: Nad misiami siedzialam chyba z godzine sie uparlam na szczegolanctwo zreszta wzor pierwszy raz taki robilam i stad i dłuuugo i nie dokonca tak jak chcialam( z gory przyjmuje łajanie za to ze nierowne). Ach i kolorki...moj aparat zle łapie chyba przez pogode. Lewki i swinki i zydki do sprzedania jak cos to zapraszam ) Dostepna rowneiz wersja brelok. |
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
Miski i moja lady in red
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

Uwierz mi, chciałabym mieć takie komentarze pod pierwszymi moimi pracami na pewnym portalu.