|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Zmiana liceum.
Potrzebuję rady ,
Obecnie chodzę do liceum plastycznego,czteroletnie go . Chciałabym zmienić szkołę; nie chodzi o ludzi,klimat, tylko o to że nie chcę tracić tego jednego roku,pozatym ta szkoła ma kiepski poziom przedmiotów ogólnokształcących (poza nimi są jeszcze te plastyczne na które stawia się większy nacisk), ja nie wybieram się na studia artystyczne.. Czy jest taka możliwość bym od września mogła w którymś z liceów być w maturalnej klasie? Czy to ma w ogóle sens? Chcę jak najszybciej wynieść się z mojego miasta,nie chcę tracić czasu .. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zmiana liceum.
Nie, to nie ma sensu. Wydasz tyle na książki że bardziej opłaca się chodzić na korepetycje, z tego co wiem licea plastyczne są czteroletnie więc masz +1 rok do nauki
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
sama napisałaś, że poziom nauki przedmiotów ogólnokształcących jest słaby a na dodatek program jest rozłożony na 4 lata - idąć teraz do ogólniaka miałabyś ogromne braki do poziomu klasy maturalnej, w maturalnej to często się zakłada, że uczeń już swoje umie i się powtarza
jak zależy ci na wyższym poziomie wykształcenia to bym poszła na Twoim miejscu od września do drugiej klasy a nie maturalnej i nadrobiła tak czy siak ciężko będzie teraz tego roku nie stracić więc lepiej go dobrze wykorzystać
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Eyo ma rację, idąc do drugiej klasy ogólniaka miałabyś jeszcze spore szansę na przyzwoicie napisaną maturę.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Nie chce byc nie mila ale wybierajac szkole wiedzialas ze jest to Liceum 4letnie...wiec Twoj argument ze nie chcesz tracic roku jest troche bez sensu pod koniec 2 klasy...druga rzecz rozumiem ze rozne rzeczy moga sie czlowiekowi zmienic podczss nauki bo w liceum odkrywamy swoje zainteresowania itp ale kiedy stwierdzialas ze nie pojdziesz na studia artystyczne teraz czy juz na poczatku? i jeszcze jedno piszesz ze chcesz sie wyniesc ze swojego miasta..moze to tak naprawde jest powod dla ktorego chcesz zmienic szkole, bo kolezanki pojda na studia itp a nie to ze Ci sie odwidzial kierunek artystyczny? co bym zrobila na Twoim miejscu? to samo co ja zrobilam
zostan tam gdzie jestes zdecyduj z czego chcesz zdawac mature i ucz sie we wlasnym zakresie..no chyba ze chcesz isc na medycyne itp to wtedy przenos sie i ucz ale w 2 klasie a nie w maturalnej...
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Ja w liceum MARZYŁAM o tym, żeby uczyć się w plastyku...
![]() Gdyby można było cofnąć czas i się zamienić to chętnie bym to zrobiła |
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Serduszko92 a do jakiej szkoly ewnetaulnie chcialbys sie przeniesc? bo widze ze z moich rejonow jestes
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
Przemyśl to.
Do tej pory pluję sobie w brodę, że nie zdecydowałam się na szkołę z czteroletnia klasa z wykladowym francuskim. Dodatkowy rok to jest to o czym w tej chwili marzę... Jesli ludzie są fajni to osobiscie bym sie nie przenosila... Chyba w żadnym LO nauczyciele nie uczą. Ja chodzę do rzekomo jednego z najlepszych w kraju a i tak guziczek umiem bo nauczycielom nie chce sie lekcji prowadzic Pamiętaj, że w LO najważniejsi są ludzie, którzy Cie otaczają. A uczyć i tak musisz sie sama...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

zostan tam gdzie jestes zdecyduj z czego chcesz zdawac mature i ucz sie we wlasnym zakresie..no chyba ze chcesz isc na medycyne itp to wtedy przenos sie i ucz ale w 2 klasie a nie w maturalnej...