![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Grzyweczka dla włosów ze skłonnością do puszenia i kręcenia? Pomóżcie Wizażanki:*
Witam
![]() Jak wakacje to wakacje-czas na szaleństwo, fryzurowe też ![]() Mam ciężko prostujące się włosy, puszące, po myciu kręcące się (ale nie w spiralki). Coprawda używam prostownicy, ale ostatnio mi się nie chce ![]() ![]() ![]() uznania, to proszę ![]() Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi ![]() Całus ![]() P.S. Na drugim zdjęciu mam na czubku głowy spinkę i nie mam porządnego kucyka, ale niech to Was nie zraża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Grzyweczka dla włosów ze skłonnością do puszenia i kręcenia? Pomóżcie Wizażanki
Masz ładny kolor, więc w tej kwesti nic nie zmieniaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Grzyweczka dla włosów ze skłonnością do puszenia i kręcenia? Pomóżcie Wizażanki
Cześć
![]() Ja mam podobne włosy do twoich ( tylko inny kolor i troszke krotsze) i tez zapragnełam pewnego dnia grzywke. Miałam problem z jej ukladaniem bo na poczatku rozdzielala sie tak jak byla wczesniej no i musialam ja czesto prostowac bo wykrecala sie przy najmniejszej wilgoci. Fryzjerka mi powiedziala ,ze przy moich wlosach raczej grzywki by nie polecala ale ja sie uparlam no i....potem zalowalam. Grzywka jest juz dluzsza wiec moge ja zaczesac tak jak byla. Gdy odrosna mi cale wlosy jeszcze o jakies kilka cm to znowu strzele sobie grzywke tylko tym razem rzadsza i zupelnie innaczej obcieta. A wiec ja bym zaryzykowala. Musialabys ja prostowac , a jesli twoje wlosy maja tendencje do wywijania sie we wszystkie strony to to jest uciazliwe. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Kobietki, ale jeśli już to...jaka ma być ta grzywka? Może fotki najlepiej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ale skoro nie polecacie, to...przecież ponoć mam baaardzo wysokie czoło, i trochę "nie teges" ze mną ;(
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Tez sie ciagle zastanawiam jak to zrobic, zeby zakryc czolo i zeby te wycieniowane wlosy nie skrecily sie za bardzo. Mysle (ale to tylko moje przypuszczenia) ze moze dobre bylyby dwie warstwy? nie byloby wtedy moze efektu pudla, a wlosy bylyby lzejsze (ale nie sianowate) i ukladalyby sie wokol twarzy (=zakrylyby czesc czola). Tylko jak dotad zadna fryzjerka nie obciela mnie tak, nie wiem czy to jest techniczne niewykonalne czy one nie umieja?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Droga Asico, mnie mój wujek nazywał jak byłam mała: Asica-Kocica
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Myślałam o grzywce tego typu (mam nadzieje ze zdjecie sie zalaczylo, pierwszy raz dodaje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Aha jeszcze jedno
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
zapuszczaj
![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
a wez sobie wyprostuj i nam pokaz jak wygladasz
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do asicy, kolezanka w podstwowce nazywala mnie asika, tu nazwalam sie zeby bylo wizualnie ladniej asica ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Kochana Distant-Girl
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
mam takie same włosy jak Ty tlyko ze ciemne=) w te wakacje dostalam choroby na punkcie grzywki i to takiej rownej za brwi=) moje cale wlosy sie faluja....a przy skroniach sie kreca;p wiec fryzjerka powiedzila ze grzywka to najgorszy pomysl na jaki moglam wpasc...ale ja sie uparlam=) przy scinaniu piwiedzialm fryzjerce zeby scienowala mi wlosy tak zeby bylo ich ,,mniej". I naprawde sie jej to udalo...grzywke mam i bardzo mi sie podoba z reszta innym tez co najwazniejsze;p jak mi sie chce to prostuje cale wlosy...a jak nie to robie kucyka i wyprostuje sama grzywke=)jestem bardzo zadowolona .I dodam ze zaczelam uzywac szamponu do prostych wlosow i odzywki wygladzajacej...bardzo pomoglo=) pozdrawiam:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Więc co mam powiedzieć jeśli bd u fryzjera? Przerzedzić? Zrobić grzywkę? Aniska 20 i wy Wizażanki, pomóżcie coś......i ta grzywka.......
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
mam troszke podobne wlosy i grzywke na bok od roku. musze ja prostowac po kazdym umyciu, ale mi to nie przeszkadza. nie zauwazylam zeby sie jakos specjalnie zniszczyla. bardzo sie ciesze ze odwazylam sie i ja scielam. Radze zaryzykowac ,tym bardziej ze sa wakacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
ja powiedzialam ze prosze o scieniowanie zeby wlosy mialy mniejsza objetosc...wtedy fryzjer scieniuje warstwowo i nie ma sie takiej szopy=>i uwazam ze powinnas zaryzykowac z grzywka!! ja mam niskie czolo i sie zdecydowalam i nie zaluje!! wlosy odrastaja!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
No tylko że teraz trzeba natrafić na dobrego fryzjera, który w dodatku w miarę tanio to zrobi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj mi mama powiedziała że na moim miejscu coś by zrobiła z tą grzywką, nooo......A ja nie wiem jaką, tylko jedna na wątku fotka była
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
kręcone włosy z kręconą grzywką;)
witajcie dziewczyny,
tak sobie siedzę w pracy i myslę, ze czas cos zmienic w mojej fryzurze. Mam krecone wlosy (mniej wiecej do ramion) z gatunku takich miekkich, ktore im krótsze tym bardziej sie kręcą. Zamarzyła mi sie grzywka - wiem, ze trudno mi byloby utrzymac efekt prostej grzywki (chociaz prostownice na wieksze wyjscia mam) dlatego wymyslilam sobie krecona grzywke - cos na ksztalt tych ze zdjec ponizej. co sadzicie o takiej fryzurze? Jesli macie inne fotki kreconych wlosow z grzywkami (ale nie prostymi) podzielcie sie - moze cos mnie jeszcze zainspiruje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Dot.: kręcone włosy z kręconą grzywką;)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
mnie sie nie podona grzywka na kręconych włosach.. kilka moich znajomych robiła ale nie wyszło za fajnie
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
w sumie to zawsze ryzyko jest, ale dosc juz mam takiej samej fryzury a poza tym wlosy mi rosna szybko, wiec nawet jak nie wyjdzie to mozna grzywke podpiac spinka do gory i zapuscic spowrotem.
poza tym nie chce zeby to byla typowa prosta grzywka - podobaja mi sie pojedyncze sprezynki kosmyki opadajace na czolo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
sama mam kręconą grzywkę, ale zawsze prostuję.. Jakoś nie podobają mi się kręcone.. Hmm, może dlatego, że sama wyglądam w niej beznadziejnie
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Kręcąca się grzywka
Mam problem,
otóż moje włosy się kręcą. Mam je pocieniowane i po każdym myciu układam je na szczotkę a następnie prostuję. Ostatnio używam też kosmetyków prostujących włosy. Wszystko jest okey.... do momentu dostania się wilgoci. W mokre dni noszę ze sobą prostownicę, więc da się przeżyć. Najgorzej jest w klubach. Jeszcze jak mi się pokręcą włosy to pół biedy - nie razi to tak bardzo. Ale grzywka to istny koszmar! Mam jeden wielki lok, i wyglądam fatalnie... A oczywiście w łazienkach w klubie nie ma kontaktów więc prostownicy nie podłącze. Słyszałam o trwałym prostowaniu włosów. Chciałabym się dowiedzieć czy można wyprostować tylko grzywkę i czy to oszczędzi mi problemów...czy będzie jak z prostownicą....kiedy się troszkę spocę to już będzie jeden wielki lok? Liczę na pomoc! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kręcąca się grzywka
Ja mam ten sam problem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
hehe nosisz ze sobą prostownice??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
wlasnie ja mam lokowate wlosy i mam delikatnie pocieniowane i chcialabym sciac jakos fajnie grzywke zeby to w miary wygladalo ale nie wiem czy to dobry pomysl
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A co do podpinania...problem że w drodze do klubu sie nie kręcą...tylko w klubie w tańcu...hi hi hi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.