kręcone włosy z kręconą grzywką;) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-07-06, 11:57   #1
aYnOa
Raczkowanie

Grzyweczka dla włosów ze skłonnością do puszenia i kręcenia? Pomóżcie Wizażanki:*

Witam
Jak wakacje to wakacje-czas na szaleństwo, fryzurowe też
Mam ciężko prostujące się włosy, puszące, po myciu kręcące się (ale nie w spiralki). Coprawda używam prostownicy, ale ostatnio mi się nie chce Na którymś moim wątku Wizażanka powiedziała mi że powinnam pomyśleć nad grzywką, bo mam wysokie czoło Tak więc zwracam się do Was o pomoc, bo macie obycie w tych sprawach A, i jeszcze cos-mój kolor włosów-zostawić taki jaki jest czy coś pokombinować szamponem, a jeśli tak, to jakim kolorem? Jeśli któraś z Was miała by czas i ochotę pobawić się i przerobic moje zdjęcie według
uznania, to proszę
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
Całus
P.S. Na drugim zdjęciu mam na czubku głowy spinkę i nie mam porządnego kucyka, ale niech to Was nie zraża
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg asia.jpg (37,2 KB, 434 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosy.jpg (30,2 KB, 474 załadowań)
aYnOa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-06, 14:54   #2
kissable
Rozeznanie

Dot.: Grzyweczka dla włosów ze skłonnością do puszenia i kręcenia? Pomóżcie Wizażanki

Masz ładny kolor, więc w tej kwesti nic nie zmieniaj Jesli chcesz grzywkę to zrobiłabym najwyzej taka dluga na bok, bo prosta bedzie sie brzydko falowac i musialabys ją prostowac. Ogolnie widze ze masz geste wlosy, moze wycieniuj je tak do szyji, powinny wtedy ukladac sie w ladne fale
kissable jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-06, 15:01   #3
Justylka
Raczkowanie

Dot.: Grzyweczka dla włosów ze skłonnością do puszenia i kręcenia? Pomóżcie Wizażanki

Cześć
Ja mam podobne włosy do twoich ( tylko inny kolor i troszke krotsze) i tez zapragnełam pewnego dnia grzywke. Miałam problem z jej ukladaniem bo na poczatku rozdzielala sie tak jak byla wczesniej no i musialam ja czesto prostowac bo wykrecala sie przy najmniejszej wilgoci. Fryzjerka mi powiedziala ,ze przy moich wlosach raczej grzywki by nie polecala ale ja sie uparlam no i....potem zalowalam. Grzywka jest juz dluzsza wiec moge ja zaczesac tak jak byla. Gdy odrosna mi cale wlosy jeszcze o jakies kilka cm to znowu strzele sobie grzywke tylko tym razem rzadsza i zupelnie innaczej obcieta.
A wiec ja bym zaryzykowala. Musialabys ja prostowac , a jesli twoje wlosy maja tendencje do wywijania sie we wszystkie strony to to jest uciazliwe.
Pozdrawiam
Justylka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-06, 19:38   #4
aYnOa
Raczkowanie

Kobietki, ale jeśli już to...jaka ma być ta grzywka? Może fotki najlepiej?
Stary 2007-07-06, 19:43   #5
aYnOa
Raczkowanie

Ale skoro nie polecacie, to...przecież ponoć mam baaardzo wysokie czoło, i trochę "nie teges" ze mną ;( Droga Kissable, ale wiesz, najgorzej będzie jeśli bo wycieniowaniu mi się poskręcają, jak to się stało mojej mamie kiedy była w moim wieku...Chyba że niejakie degażowanie...Chyba tyle...A, no i jeszcze raz proszę o "krój" ewentualnej grzywki. Za cierpliwość do mnie dziękuję Pozdrawiam
Stary 2007-07-06, 21:14   #6
asica
Raczkowanie

Tez sie ciagle zastanawiam jak to zrobic, zeby zakryc czolo i zeby te wycieniowane wlosy nie skrecily sie za bardzo. Mysle (ale to tylko moje przypuszczenia) ze moze dobre bylyby dwie warstwy? nie byloby wtedy moze efektu pudla, a wlosy bylyby lzejsze (ale nie sianowate) i ukladalyby sie wokol twarzy (=zakrylyby czesc czola). Tylko jak dotad zadna fryzjerka nie obciela mnie tak, nie wiem czy to jest techniczne niewykonalne czy one nie umieja?
asica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-07, 10:47   #7
aYnOa
Raczkowanie

Droga Asico, mnie mój wujek nazywał jak byłam mała: Asica-Kocica Nie wiem czemu dokładnie, no ale niech tam Hmm...chyba wiem o co Ci chodzi z tym częściowym zakryciem czoła, tak po bokach, prawda? Bo ja myślę, że gdyby nas tak obcięła jakaś fryzjerka, to twarz by się bardzo wydłuzyła Mam koleżankę, która ma loki i jak chodziła bez opaski to wyglądała koszmarnie:/ Włosy wyglądały tak, że od oka do oka nie miała zasłoniętego, a dalej tak dziwnie...Nie, Asico, to chyba nie zda egzaminu... Chyba ze masz inne wyobrażenie, może się ze mną nim podzielisz Najlepiej fotki...Ej, dziewczyny, własnie, co z tymi fotami?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-07, 11:00   #8
kissable
Rozeznanie

Myślałam o grzywce tego typu (mam nadzieje ze zdjecie sie zalaczylo, pierwszy raz dodaje ), może byc nawet jeszcze troszke dluzsza Moim zdaniem nie masz az tak baardzo wysokiego czola, przynajmniej na fotce tak nie wyglada a moze sproboj czesac sie z przedzialkiem na bok, wtedy zaczesane wlosy troche zakryja czolo, sama tak robie bo zapuszczam grzywe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg grzywka.jpg (10,9 KB, 185 załadowań)
Stary 2007-07-07, 11:03   #9
kissable
Rozeznanie

Aha jeszcze jedno ja bym zaryzykowala z cieniowaniem, ale jak nie chcesz za mocno to moze chociaz koncowki troche wystrzepic, wtedy kucyk nie bylby taki grubasny na koncu
Stary 2007-07-07, 16:08   #10
distant-girl
Raczkowanie

GG do distant-girl

zapuszczaj masz śliczne, grube włosy

66 kg ------->59 kg
distant-girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-07, 16:40   #11
distant-girl
Raczkowanie

GG do distant-girl

a wez sobie wyprostuj i nam pokaz jak wygladasz

66 kg ------->59 kg
distant-girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-07, 18:38   #12
asica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aYnOa Pokaż wiadomość
Droga Asico, mnie mój wujek nazywał jak byłam mała: Asica-Kocica Nie wiem czemu dokładnie, no ale niech tam Hmm...chyba wiem o co Ci chodzi z tym częściowym zakryciem czoła, tak po bokach, prawda? Bo ja myślę, że gdyby nas tak obcięła jakaś fryzjerka, to twarz by się bardzo wydłuzyła Mam koleżankę, która ma loki i jak chodziła bez opaski to wyglądała koszmarnie:/ Włosy wyglądały tak, że od oka do oka nie miała zasłoniętego, a dalej tak dziwnie...Nie, Asico, to chyba nie zda egzaminu... Chyba ze masz inne wyobrażenie, może się ze mną nim podzielisz Najlepiej fotki...Ej, dziewczyny, własnie, co z tymi fotami?
Mam wlasnie takie wyobrazenie "od oka do oka nie zasloniete" a boki zakryte, mi akurat wydluzenie twarzy jak nabardziej odpowiada, a tez sposob na to czolo (a raczej na zakola) chyba najprostszy - bez ukladnia grzywki itp., musze tylko te boki dobrze "przyklepac", zwlaszcza ze sa krotkie (odrasta mi grzywka). U Ciebie moze sprawdziloby sie uczesanie, ktore kissable opisuje (na bok), wydaje mi sie jednak, ze jak wycieniujesz wlosy (tylko nie za bardzo, zeby nie stracily uroku), to juz beda sie inaczej ukladac i juz mozesz nie miec problemu z czolem. Z grzywka jestem ostrozna, wiem jaki to balast dla kreconowlosych.

Co do asicy, kolezanka w podstwowce nazywala mnie asika, tu nazwalam sie zeby bylo wizualnie ladniej asica Aha, czyli juz sie domyslam skad ten szyfr w Twoim nicku...
asica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-07, 20:27   #13
aYnOa
Raczkowanie

Kochana Distant-Girl , niby te włosy takie fajne i w ogóle, ale popatrz na ten kucyk Masakra, a o rozpuszczeniu nie ma mowy nawet Kurka wodna, muszę zobaczyć co z tą grzywką ze zdjęcia, ja mam ją już za nos
Stary 2007-07-08, 15:08   #14
aniska20
Przyczajenie

mam takie same włosy jak Ty tlyko ze ciemne=) w te wakacje dostalam choroby na punkcie grzywki i to takiej rownej za brwi=) moje cale wlosy sie faluja....a przy skroniach sie kreca;p wiec fryzjerka powiedzila ze grzywka to najgorszy pomysl na jaki moglam wpasc...ale ja sie uparlam=) przy scinaniu piwiedzialm fryzjerce zeby scienowala mi wlosy tak zeby bylo ich ,,mniej". I naprawde sie jej to udalo...grzywke mam i bardzo mi sie podoba z reszta innym tez co najwazniejsze;p jak mi sie chce to prostuje cale wlosy...a jak nie to robie kucyka i wyprostuje sama grzywke=)jestem bardzo zadowolona .I dodam ze zaczelam uzywac szamponu do prostych wlosow i odzywki wygladzajacej...bardzo pomoglo=) pozdrawiam:
aniska20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-08, 20:56   #15
aYnOa
Raczkowanie

Więc co mam powiedzieć jeśli bd u fryzjera? Przerzedzić? Zrobić grzywkę? Aniska 20 i wy Wizażanki, pomóżcie coś......i ta grzywka.......

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-08, 21:05   #16
_fraise_
Raczkowanie

mam troszke podobne wlosy i grzywke na bok od roku. musze ja prostowac po kazdym umyciu, ale mi to nie przeszkadza. nie zauwazylam zeby sie jakos specjalnie zniszczyla. bardzo sie ciesze ze odwazylam sie i ja scielam. Radze zaryzykowac ,tym bardziej ze sa wakacje .
_fraise_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-08, 23:17   #17
aniska20
Przyczajenie

ja powiedzialam ze prosze o scieniowanie zeby wlosy mialy mniejsza objetosc...wtedy fryzjer scieniuje warstwowo i nie ma sie takiej szopy=>i uwazam ze powinnas zaryzykowac z grzywka!! ja mam niskie czolo i sie zdecydowalam i nie zaluje!! wlosy odrastaja!!
aniska20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-09, 10:48   #18
aYnOa
Raczkowanie

No tylko że teraz trzeba natrafić na dobrego fryzjera, który w dodatku w miarę tanio to zrobi Nie wiem czy takowego znajdę (i dobrego!) no ale cóż, muszę w końcu się wziąść w garść i gdzieś iść A co do ogólnie włosów, już nie grzywki...Naprawdę się nie puszyły? Nie kręciły się za bardzo? Oczywiście prostuję, no ale wiecie jak to jest, strzyżonego Pan Bóg STRZYŻE
Stary 2007-07-10, 14:12   #19
aYnOa
Raczkowanie

Dzisiaj mi mama powiedziała że na moim miejscu coś by zrobiła z tą grzywką, nooo......A ja nie wiem jaką, tylko jedna na wątku fotka była

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-29, 14:57   #20
201712071518
Konto usunięte

kręcone włosy z kręconą grzywką;)

witajcie dziewczyny,
tak sobie siedzę w pracy i myslę, ze czas cos zmienic w mojej fryzurze. Mam krecone wlosy (mniej wiecej do ramion) z gatunku takich miekkich, ktore im krótsze tym bardziej sie kręcą.
Zamarzyła mi sie grzywka - wiem, ze trudno mi byloby utrzymac efekt prostej grzywki (chociaz prostownice na wieksze wyjscia mam) dlatego wymyslilam sobie krecona grzywke - cos na ksztalt tych ze zdjec ponizej.
co sadzicie o takiej fryzurze? Jesli macie inne fotki kreconych wlosow z grzywkami (ale nie prostymi) podzielcie sie - moze cos mnie jeszcze zainspiruje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryz1.jpg (20,0 KB, 236 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryz2.jpg (48,6 KB, 251 załadowań)
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-29, 19:17   #21
roxx
Raczkowanie

Dot.: kręcone włosy z kręconą grzywką;)

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg normal_robert_erdmann_glamour_shoot_1158152713.jpg (82,2 KB, 200 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sq003.jpg (106,5 KB, 237 załadowań)
roxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-29, 22:44   #22
samaraelf
Zakorzenienie

mnie sie nie podona grzywka na kręconych włosach.. kilka moich znajomych robiła ale nie wyszło za fajnie

Szkoła
samaraelf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-30, 08:14   #23
201712071518
Konto usunięte

w sumie to zawsze ryzyko jest, ale dosc juz mam takiej samej fryzury a poza tym wlosy mi rosna szybko, wiec nawet jak nie wyjdzie to mozna grzywke podpiac spinka do gory i zapuscic spowrotem.
poza tym nie chce zeby to byla typowa prosta grzywka - podobaja mi sie pojedyncze sprezynki kosmyki opadajace na czolo
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-30, 08:21   #24
Kosmiczna
Rozeznanie

GG do Kosmiczna Wyślij wiadomość przez Yahoo do Kosmiczna

sama mam kręconą grzywkę, ale zawsze prostuję.. Jakoś nie podobają mi się kręcone.. Hmm, może dlatego, że sama wyglądam w niej beznadziejnie

Kosmiczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-02, 13:08   #25
misia8801
Przyczajenie

Kręcąca się grzywka

Mam problem,
otóż moje włosy się kręcą. Mam je pocieniowane i po każdym myciu układam je na szczotkę a następnie prostuję. Ostatnio używam też kosmetyków prostujących włosy. Wszystko jest okey.... do momentu dostania się wilgoci. W mokre dni noszę ze sobą prostownicę, więc da się przeżyć. Najgorzej jest w klubach. Jeszcze jak mi się pokręcą włosy to pół biedy - nie razi to tak bardzo. Ale grzywka to istny koszmar! Mam jeden wielki lok, i wyglądam fatalnie... A oczywiście w łazienkach w klubie nie ma kontaktów więc prostownicy nie podłącze.
Słyszałam o trwałym prostowaniu włosów. Chciałabym się dowiedzieć czy można wyprostować tylko grzywkę i czy to oszczędzi mi problemów...czy będzie jak z prostownicą....kiedy się troszkę spocę to już będzie jeden wielki lok?
Liczę na pomoc!
misia8801 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-02, 14:47   #26
kasiula243
Raczkowanie

GG do kasiula243
Dot.: Kręcąca się grzywka

Ja mam ten sam problem ale powiem Ci tylko że mojej znajomej koleżanka to fryzjerka i osobiście odradza tego bo strasznie sie włosy niszczą i to nie starcza na długo jedyne wyjście to podpinaj grzywke spinką a jak wejdziesz do pubu czy gdzieś ściąni
kasiula243 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-02, 15:46   #27
Nefretitii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiula243 Pokaż wiadomość
Ja mam ten sam problem ale powiem Ci tylko że mojej znajomej koleżanka to fryzjerka i osobiście odradza tego bo strasznie sie włosy niszczą i to nie starcza na długo jedyne wyjście to podpinaj grzywke spinką a jak wejdziesz do pubu czy gdzieś ściąni
Tak to jest jak fryzjerka się nie zna...Ja miałam prostowane chemicznie całe włosy. Samą grzywke oczywiście też można wyprostować Grzywka będzie prosta. Odrosty to Twoje naturalne włosy więc jedynie one będą się kręcić.
Nefretitii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-02, 20:42   #28
marlenkarr
Rozeznanie

hehe nosisz ze sobą prostownice?? heheheh przepraszam nie pisze tego zeby sie nasmiewac tylko po raz pierwszy slysze zeby ktos wszedzie nosil ze soba prostownice. Nie mozesz poprostu pogodzic sie z tym jakie masz włosy i dobrac odpowiednia fryzurke do nich? a nie walczyć na siłe i czuc sie tak jak połdupek zza krzaka kiedy grzywa Ci sie wywinie?
marlenkarr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 01:47   #29
siajteczka1
Przyczajenie

wlasnie ja mam lokowate wlosy i mam delikatnie pocieniowane i chcialabym sciac jakos fajnie grzywke zeby to w miary wygladalo ale nie wiem czy to dobry pomysl jakiejs zmiany mi sie zachcialomoze cos poradzicie albo jakos fajna fryzurke zgrzywka mi podpowiedziecie z gory dzieki
siajteczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 14:48   #30
misia8801
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Nefretitii Pokaż wiadomość
Tak to jest jak fryzjerka się nie zna...Ja miałam prostowane chemicznie całe włosy. Samą grzywke oczywiście też można wyprostować Grzywka będzie prosta. Odrosty to Twoje naturalne włosy więc jedynie one będą się kręcić.
Tak, tylko czy nie ma z chemicznie prostowanymi wlosami tak jak z prostownicą? Bo mi powiedzieli że jak wyporostuje chemicznie włosy to musze ZAWSZE je układać na grubą szczotke bo inaczej i tak się pokręcą....wiec jak wilgoć dostanie sie do grzywki to dokąd nie wysusze na szczote to też może być lok

A co do podpinania...problem że w drodze do klubu sie nie kręcą...tylko w klubie w tańcu...hi hi hi
misia8801 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości