![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() pomóżcie mi spełnić marzenia- studia:).
Na http://www.konkurs.terazwroclaw.pl jest konkurs, w którym można wygrać miejsca na uczelni. Moim marzeniem jest studiowanie architektury. Mieszkam w Toruniu, więc nierealne jest, żeby pozwolili mi jechać na 2 koniec Polski. Jednak gdybym miała zapewnione miejsce, nie mieliby wyboru
![]() Proszę, byście się tam zarejestrowali, a przy polecających wpisali mój login: paulaap , mój kod- 88D11B75. Mam nadzieję, że żadnego regulaminu nie łamię..Proszę, pomóżcie spełnić moje marzenia ![]() ![]() Edytowane przez lotuus Czas edycji: 2010-04-30 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: pomóżcie mi spełnić marzenia- studia:).
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pomóżcie mie spełnić marzenia- studia:).
Łamiesz regulamin, a na architekturę nie jest się jakoś ciężko bardzo dostać. Zdaj maturę na odpowiednim poziomie i złóż papiery.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Miejsce na uczelni można wygrać w konkursie?
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jeśli to jest łamanie regulaminu to ja tobie nie pomogę. W ogóle jestem zdania, że do wszystkiego trzeba dojść własnymi siłami, własną pracą, a nie uciekać się do jakiś dziwnych sztuczek. Ucz się dużo i pilnie, a dostaniesz się na wymarzoną uczelnię
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
oprócz zdania matury na architekturę trzeba też zdać egzamin wstępny z rysunku więc wcale tak łatwo nie jest, bo zazwyczaj przygotowanie do takiego egzaminu trwa rok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
miejsce na uczelni można wygrać właśnie w takim konkursie. a że ja wymarzyłam sobie taki a nie inny kierunek, dostanie się na niego nie jest pewne. oprócz ocen trzeba zdać rysunek i aksonometrie. znam osoby, co po rok czy 2 jeździły 150 km co tydzień do innego miasta, a nie dostały się. dzis skończyłam liceum. świadectwo ładne, matura może też nie pójdzie najgorzej,ale co z tego, skoro mogę nie zdać rysunku? eh, to ten stres przedmaturalny..
no nic, dziękuję za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A jak sobie wyobrażasz studiowanie architektury bez opanowanej umiejętności rysunku
![]() To jest przecież podstawa ![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
nie mówię, że się nie przygotowuję. tylko nie ma pewności, że się dostanę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
wow, nie wiedziałam że miejsca na uczelniach rozdaje się w konkursie
![]() ![]() rozumiem olimpiady, gdzie trzeba się wykazać konkretną wiedzą, ale takie coś? ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyno, 445 postów, a Ty nie wiesz co zawiera regulamin?...
![]() |
#13 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
po drugie - dostając się dzięki nauce możesz tak samo sobie miejsce zapewnić Cytat:
brutalne ale tak są realia a jak mam być szczera... ten konkurs w moim odczuciu ubliża studentom, uczelniom i w ogóle szkolnictwu wyższemu no ale czasy mamy takie, że ze wszystkiego można zrobić marketing pół biedy jak taki indeks dostanie ktoś naprawdę zdolny a to pomoże mu tylko w opłatach ale jak mają to dostawać osoby które nie mają pewności czy się dostaną albo w ogóle by się nie dostały.. to trochę dla mnie pomyłka
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2010-04-30 o 23:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Przykładowo- kolega nie dostał się rok temu tam, gdzie chciał. Był za słaby? Ależ skąd! o tym decyduje subiektywna ocena prac, calkowite szczęście. Wylądował na architekturze 2 końcu Polski za pomocą 2 naboru. Teraz nie dość, że sobie radzi, to jeszcze dostał stypendium. 200 zł,ale zawsze coś. Nie są to studia jak każde inne. Liczyłam na pomoc, ale cóż.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
nie.. na tej stronie zbiera się punkty. Miałam wypełnić test- wypełniłam na max. ilość punktów. Dodatkowe punkty dostaje się za polecenie strony i za to,że ta osoba przy rejestracji wpisze mój kod. Wiem, że to przy dostaniu indeksu dziwna metoda, ale czemu by nie spróbować, nie skorzystać? i to nie jest tak, że jestem jakimś obibokiem, że nic nie robiłam,a liczę teraz na cud.. Chciałabym mieć tylko miejsce zapewnione..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą.. dyskutowanie o osobach które dostają się jako 30 na 30 miejsc.. mam swoje zdanie o tym o już. Są osoby które wszędzie dostaną się w pierwszej 10 a są takie które muszą kombinować by nie być 31. prawda jest taka, że jakiś sytem MUSI być bo inaczej to by wiesz.. zrobili by jak w urabn legen ![]() Diablica z Tasmanii z tego co ja tam wyczytałam to w tym konkursie trzeba wykazać się następującą wiedzą "odpowiedz na kilka prostych pytań i walcz o indeks" raczej bez sensu byłoby ocenianie prac np. na architekturę przez osoby nie mające o architekturze pojęcia w kazdym bądź razie - zrobisz co zechcesz, twoja sprawa. Ja wiem, że gdybym tak dostała sie na studia to czułabym do siebie niesmak, jakoś zawsze wolałam czuć że na studiach się uczę i nawet jak czegoś nie zaliczę to że to moja wina a nie że zaliczyłam na 5 bo ściągałam albo się ładnie uśmiechałam. EOT
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edit: doczytałam i część posta skasowałam Eh, myślałam, że na ten konkurs trzeba tam do Wrocławia pojechać i z tym masz problem, a tu takie rozwiązywanie przez Internet... Pewnie większość osób rozwiązało na maksymalną ilość punktów, no bo wujek Google i tak dalej... Edytowane przez Katarynka1 Czas edycji: 2010-05-01 o 09:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Aaa to już wiem o co się rozchodzi w konkursie
![]() Choć myślę, że mogliby inaczej naliczać te punkty, nie wiem, np: zadawać bardziej skomplikowane pytania, albo etap gdzie uczestnicy rozwiązywaliby testy już na uczelni, a nie poprzez logowanie się na stronce. W ten sposób jak ktoś ma dużo znajomych, może dostać się na studia choć może nie mieć zielonego pojęcia chociażby o tej architekturze
Edytowane przez Diablica z Tasmanii Czas edycji: 2010-05-01 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dla mnie "wygranie" indeksu na uczelnie w ten sposób to jakaś kpina. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
najpierw był test wiedzy o Wrocławiu, później już tematyczny- zależnie od kierunku. no ale ktoś zdobędzie już ten indeks, a jak nie będzie miał zielonego pojęcia, i tak nie poradzi sobie,odpadnie. może i zabierze miejsce komuś, ale to miejsce już jest i tak zarezerwowane dla zwycięzcy tego konkursu. ja za swojej strony i tak będę startować na architekturę. boję się tylko, że jak się nie dostanę, wyląduję za pomocą 2 naboru w jakimś nieciekawym miejscu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Jak się przyłożysz do nauki to dostaniesz się na wymarzony kierunek i nie ma co od razu stawiać się na przegranej pozycji. Pamiętam jak sama dostałam się na wymarzoną uczelnię, gdzie było z 15 osób na jedno miejsce i długo nie mogłam w to uwierzyć, nie brałam jak znajomi korków ani nie uczestniczyłam w kursach, a mimo to się dostałam.
Więc głowa do góry i powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Rozumiem, że bardzo Ci zależy na studiowaniu architektury i szukasz wszystkich możliwych opcji, żeby zapewnić sobie indeks - ale dobrze, że nie rezygnujesz przy tym z przygotowań do bardziej tradycyjnej formy zdobycia indeksu
![]() ![]()
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
moim marzeniem jest PG- ale tam ze względu na aksonometrię, nie mam szans,więc nie będę chyba nawet składać papierów.
Widzę, że jesteś z Poznania- chyba to też tylko moje sfera marzeń,choć rozważałam też zaoczne w Poznaniu. Poza tym będę składała do Łodzi i Bydgoszczy ![]() Diablico- na jakie studia składałaś papiery? na architekturę? i dostałaś się bez kursy? wow! gratuluję! na jakiej uczelni studiujesz? Edytowane przez lotuus Czas edycji: 2010-05-01 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
mam kuzyna na architekturze i w klasie maturalnej z zakopanego co weekend jeździł na kurs przygotowujący do egzaminu na studia na politechnikę do krakowa i był to dość drogi interes, ale było warto w tym roku kończy
![]() I nie licz na żaden konkurs jeśli tego naprawdę chcesz tylko weź się do ciężkiej pracy!!!!! Dla Twojego dobra nie oddam głosu.... bo przypuśćmy, że dostałabyś to miejsce na uczelni to aby przejść przez sesję musisz mieć dużo wiedzy i umiejętności w ręce, a przede wszystkim wyobraźnię przestrzenną, której na konkursie nie da się wygrać, tylko zdobyć ciężką i regularną pracą.... pozdrawiam i powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Nie chcę nic mówić, ale też napisałam ten konkurs (tyle, że w sekcji UWr) i autorka wątku powinna dokładnie się wczytać w regulamin konkursu, bowiem nawet wygranie go nie zapewnia jej miejsca na architekturze. NAGRODĄ W TYM KONKURSIE JEST NAGRODA PIENIĘŻNA (przynajmniej na polibudzie, a chyba tylko tam jest wydział architektury, czyż nie?), cytuję:"g) Politechnika Wrocławska: jednorazowe stypendium w wysokości 1600 zł dla zwycięzcy każdej z trzech ścieżek tematycznych". Więc z mojej strony radzę mocne przygotowanie do matury i egzaminu, a może wtedy 1600 zł przyda się na przybory malarskie na pierwszym roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
A ja się wyłamię i się zarejestruję. Dlaczego? Bo to w żaden sposób MI nie zaszkodzi a komuś innemu pomoże. A życie to dżungla, jeśli mam komuś pomóc spełnić marzenia to zrobię to bez większego kłopotu.
Wiem jak jest z tymi egzaminami wstępnymi - jak ktoś jest zmęczony to możesz się nie dostać, jak ktoś z komisji miał zły humor to też się nie dostaniesz. Potrzeba naprawdę duuużo szczęścia, a umiejętności swoją drogą. Powodzenia!
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
jej fajnie to ja się przygotowuje od ponad roku a tu prosze wystarczy żeby ktoś przekonał ludzi zeby na niego glosowali- to sie nazywa praca
![]() A tak szczerze jak byś się czuła gdybys dostała takie miejsce? Wiem, że egzaminy na architekture są czesto mało obiektywne a wyniki mało przewidywalne i ten kto powinien się dostać wcale się nie doastaje, a często temu kto rysuje gorzej się jakoś udaje, ale mimo wszystko- wolałabym nie wiedziec jak inni studenci patrzą na osobę, która dostała się dzięki takiemu konkursowi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.