|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
praca w call centre - wasze opinie
Jako że studiując dziennie jest mi ciężko znaleźć normalną pracę a kelnerowanie mnie nie interesuje (nie gardzę żadną pracą, ale po prostu wiem, że nie czułabym się dobrze w tej roli, to nie dla mnie), to zaczęłam myśleć o pracy jako konsultantka w call centre. Tego typu ofert jest mnóstwo i z tego co słyszałam, nie jest trudno załapać się w takim miejscu. Nie mam jednak doświadczenia w tej dziedzinie, a więc chciałabym poznać wasze opinie
W gre wchodziłaby praca na pół etatu, czyli ok. 20 godzin tygodniowo, oprocz normalnego dziennego studiowania, w moim przypadku będzie to około 7-8 zajęć tygodniowo (po 1,5 godziny) . Będzie ciężko, ale sądzę, że da się to zrobić. Jeżeli chodzi o płace to z tego co wiem, wynosi ona około 6-7 zł za godzinę plus ewentualne prowizje od sprzedanego towaru/umów. Pytanie to kieruję głównie do osób, które pracowały w takich miejscach lub mają informacje na ten temat np od znajomych. Czy warto? Czy jest ciężko? I jakie zazwyczaj proponują typy umów? Nie ukrywam, że zależy mi na umowie-zlecenie, ponieważ w razie pojawienia się lepszej oferty chciałabym zrezygnować. |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: praca w call centre - wasze opinie
Ja pracowałam w call centre niespełna rok, też w trakcie studiów dziennych. Jedną umowę miałam na pół etatu (umowa o prace) - ok.300 zł brutto, a drugą umowę zlecenia i tu wynagrodzenie zależne od sprzedaży. Godziny pracy sami wpisywaliśmy w grafik, więc nie było źle. Dla studentów praca całkiem niezła, a jak dojdzie się do wprawy to zarobki też mogą być
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
To ja mialabym nawet wyzsze zarobki w firmie, o ktorej mysle. 7zl na reke za godzine - 20-30 ha w tygodniu, czyli minimun 140 zl tygodniowo na reke, do tego prowizje. Boje sie tylko, czy poradze sobie jak przyjda zajecia na studiach...Ale jezeli bedzie to na umowe zlecenie to bedzie mozna w kazdej chwili zrezygnowac, wiec warto sprobowac
.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Wiele zależy od tego jak dużo zajęć będziesz miała i jak będą rozłożone w ciągu dnia, ale spróbować zawsze warto
powodzenia
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
a możecie powiedzieć coś o pracy w call center ale jako ankieter?? jutro mam rozmowe...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.

.