|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak ocenić stan włosów - jak wybrać kosmetyki
Moje Drogie Panie, a szczególnie Droga Specjalistko - Pani Grażyno
![]() Mam pytanie które gnębi mnie od jakiegoś czasu - jak ocenić, czy włosy są ok? I jak wybrać odpowiednie kosmetyki? Bo tak - w dotyku są gładkie, tylko końcówki nieco szorstkie - ale jak nie zastosuję odżywki, to całe są matowe i szorstkie. Jest ich dużo, choć na szczotce zawsze coś zostaje. Farbuję reguralnie tymi obrzydliwymi farbami z supermarketu ![]() Wiem, że bez "pomacania" włosów nikt mi nie powie, co im jest i czego im potrzeba, ale może są jakieś "testy" na zdrowie włosów?? Będę wdzięczna za wskazówki ![]() Buziołki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: Jak ocenić stan włosów - jak wybrać kosmetyki
Hej!
![]() Wklejam link i lecę ![]() http://serwisy.gazeta.pl/pieknewlosy...1,2015040.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
nigdy nie jest nikt w stanie ocenic wlosow wirtualnie!
mozna tylko gdybac, tak wiec moja rada to podejdz do pecjalisty i on oceni jakiego rodzaju kosmetykow powinnas uzywac, testy "papierowe" w gazecie moga w bardzo niklej ilosci ocenic ,poniewaz oprocz suchosci moga miec jeszcze wiele innych "problemow"
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dzięki za linka - ciekawy. Na razie tylko zrobiłam test skrętu i porównanie końca przy korzeniu i końcówce
![]() A co do wizyty u specjalisty... mój Kochany Fryzjer, którego bardzo szanuję, bo jeszcze nigdy nie zdarzyło mu się źle mnie obciąć niestety w tej kwestii milczy. Zapytany o szampon jaki by mi polecił - wskazał jeden - Loreal Nutriss ze zwykłej drogerii. Choć może to faktycznie najlepszy wybór :-D. Wybieram się do niego na początku lutego- ponowię swoje pytania - może tym razem coś z niego wycisnę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
to idz do innego salonu otylko o porade, tu chodzi o to zeby dokladnie okreslic rozdaj i stan twoich wlosow, wtedy bedziesz wiedziala co wybrac dla siebie najlepszego,
wiem ze niektorych salonach w Wawie maja juz komputerowe okreslanie stanu wlosa, ale niestety nie wiem gdzie
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja też nie wiem
![]() Dziękuję ślicznie za radę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja również mam podobne problemy z włosami. Kiedys zbyt często farbowałam włosy i zrobiła mi się na głowie kiszka. Od tego momentu postanowiłam, że przez conajmniej kilka lat ich nieczym nie potraktuję. Treaz na prawie całej długości mam już swoje włosy, odrośnięte. Są piękne, niesamowicie lśniące, zdrowie, jedwabiście gładkie ( zawsze wszyscy znajomi się zachwycali moimi włosami, nie wierząc jak można mieć takie lśniące i gładkie włosy
![]() Farbowanie to jest okropna rzecz. Od czasu moich "wypadków" z farbami, wolę już nieeksperymentować. Dziewczyny i wy nie niszczcie swoich włosów! Przecież tak naprawdę, najpiękniejsze są włosy naturalne! Najlepiej wyglądacie w swoich własnych kolorach, w takich, w jakich stworzyła was natura! To są zawsze odcienie najlepsze dla waszych karnacji, podkreślające walory urody (karnację oraz kolor oczu). Naprawdę, zastanówcie się, nie ma po co marnowac sobie włosów, kiedy można się cieszyć z ich naturalnego piekna, bez siana, zniszczenia i wydawania fortuny na odżywki i preparaty regenerujące. Teraz nawet wszystkie top-modelki na wybiegach poszły w tym kierunku. Coraz mniej jest tych, które farbują włosy. Coraz więcej tych, które olśniewają naturalnym blaskiem i wspaniałą kondycją swoich włosów! Popatrzcie choćby na Natalię Vodianovą czy Carmen Kaas. No ale... Miałam się wypowiedzieć na temat reparacji włosów ![]() Do tego raz na tydzień polecam stosować serum do zniszczonych końcówek AVON (cena w promocji 11.90 zł - bardzo dobry jakościowo, no i wydajny) oraz Richards & Appleby, Natural Classics, Henna Treatment Wax. Ten sposób jest niezawodny. Wypróbuj, a nie poznasz swoich włosów ![]() ![]() O hennie wax przeczytasz tu: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ils&itemid=267 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Cóż - nie każdego natura obdarowała pięknym kolorem włosów - moje mają kolor brązowo-szary i wyjątkowo nie pasują do karnacji (natura też się myli
![]() ![]() Linia Elseve niestety mi nie służy, dostają od tych produktów łupieżu. Ale Fructis Nutri - Gładki faktycznie jest OK. O Waxie słyszałam tyle dobrego, że się chyba skuszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.