![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
jaką kołdrę kupić
Witam,
potrzebuję kupić kołdrę o wymiarze 160x200 wraz z poduszkami.. przeglądałam allegro i tam najwięcej osób kupuje kołdry z owczej wełny w cenie ok. 60 zł.. Nie wiem czy taka kołdra będzie coś warta ? Z drugiej strony nie chciałabym wydać na kołdrę więcej niż 200zł i raczej preferuję cienkie i lekkie ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: jaką kołdrę kupić
Jeśli zależy Ci bardzo na komplecie to nie pomogę, ale mogę Ci polecić kołdrę z Jyska -MARIUS (155x200). Jest fajna, bo składa się z dwóch części spinanych napami. Możesz mieć jedną grubszą albo 2 cieńsze o różnych grubościach. Ja jestem alergiczką i nie chciałam z naturalnym wsadem. Dłuuugo się zastanawiałam jaką wybrać. Bardzo dobrze śpi się pod nią wszystkim domownikom. Zaletą tej kołdry jest też to, że łatwo ją uprać w pralce (każdą osobno można). Ja kupiłam już trzecia taką. Wcześniej kupiłam też w Jysku - FLOWER. Jest fajna, ale nie można z nią pokombinować. No i nie każdy lubi taką cieplutką (na lato za ciepła). Poduszki kupiłam wszystkie FLOWER (50x60) i jestem zadowolona. Po dwóch latach nic się z nimi nie dzieje. Nie ma żadnych wgnieceń, są jak nowe.
Tam często są promocje i można kupić taniej. Wejdź na stronę Jyska i zobacz sobie. Moja mama miała kołdrę z wielbłądziej wełny. Nie była najgorsza, ale ja bym takiej nie chciała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Też mam kołdrę MARIUS i jestem zadowolona.W Jysku jest zawsze coś w promocji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poduszki LIVING MEDICAL też są ponoć fajne, ale wypełnienie ma lepsze wg mnie FLOWER, (może komuś przeszkadzać obszycie w kwiatki, mnie się podoba). Safia, czy Ty piszesz o kołdrze MEDICAL podwójnej? Bo jeśli nie, to taka pojedyncza waży 1200 g a podwójna 1300. Wydaje mi się, że skoro wagą niewiele się róznią, to lepiej mieć kołdrę na 4 pory roku, rozpinaną No i nie wiem, czy dasz radę uprać ją w pralce. Nie będzie za duża? MARIUSA można rozpiąć i prać osobno. To sa takie moje spostrzeżenia na temat kołder. Nie chwalę MARIUSA dlatego, że mam takie 3 sztuki w domu. Mam też 1szt.FLOWER, jest cieplutka, ale nie każdy takie lubi. No i z praniem moga być kłopoty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Mam "Medical" ale nie tę Cztery Pory Roku, tylko zwykłą pojedynczą. Jak kupowałam, jeszcze tych podwójnych nie było, przynajmniej nie widziałam ich jeszcze. Ta spokojnie mieści się w pralce, do tego można ją zgniatać wiele razy i się nie ubija. Poduszka ciągle jak nowa, wystarczy tylko przetrzepać
![]() Teraz jak bym miała wybór pewnie kupiłabym tą rozpinaną. MARIUSA nie znam to nie będę porównywać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Prałaś już swoją kołdrę? I wszystko z nią ok? Ja swojej FLOWER chyba nie upiorę w pralce ![]() ![]() ![]() Mam nadzieje, że z MARIUSEM poradzę sobie bez problemu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wyciągnęłam nawet opakowanie żeby się upewnić ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A no to okazuje sie, że "tych kołdrów jest jak mrówków"
![]() Ja na allegro nie szukałam kołdry, bo najpierw musiałabym pomacać, pooglądac itd. Fajnie, że Ci się udało kupić taką i jesteś z niej zadowolona ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() ![]() http://www.jysk.pl/4/31/33/581/4103550/a/catalog a jakie poduszki do niej z Jyska polecacie? Bo nie widzę z tej serii Marius ![]()
Nigdy nie jest za późno stać się tym czym mogłbyś się stać. George Eliot Człowiek ma w życiu albo wymówki, albo wyniki. Jack Canfield i Mark Victor Hansen ![]() Edytowane przez Madzia87 Czas edycji: 2012-12-08 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Pisłam wczesniej o poduszkach.
Poduszek do MARIUSA nie ma chyba, ale wcześniej pisałam jakie są niezłe. Jak chcesz białe to kup sobie LIVING MEDICAL. Ale ja mam wszystkie FLAWER i bardzo je lubię. Najpierw kupiłam z kołdrą, a potem do MARIUSA też wzięłam FLAWER, bo mi bardzo odpowiadają. Chcę jeszcze kupić jaśki ale są "grubiutkie bardzo. I tak sobie myslę, że kupię np. 2 i zrobie z nich 4 ![]() Najlepiej zobaczyć na własne oczy i się przekonać. Nie wszyscy lubią te same rzeczy. Obie serie mają podobne wypełnienia, więc myślę, że bedzie wszystko ok. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja przyzwyczaiłam się do kołder silikonowych - lekkie, w całkiem przystępnej cenie i lepsze dla alergików niż pierz czy wełna. Ostatnia kupiona 4 lata temu na allegro...niestety już się do niczego nie nadaje (silikon się pozbijał...) - nie była droga bo chyba 50 zł więc się nie dziwię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Jakakolwiek koldre , byleby welniana.
Odkad mam taka , nie umiem spac pod silikonowymi Poce sie albo mi za zimno... Puchowych nie lubie Zupelnie inny komfort spania jest pod welna ![]() Co naturalne , to naturalne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Ja polecam tą [xxx]. Mają tu fajny wybór, ceny też ok. ja też myślę że co naturalne to naturalne
Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2014-05-09 o 23:06 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Hej,
a czy ktoś może polecić dobrą, sprawdzoną firmę z pościelą dziecięca? Mam małego szkraba, który pośpieszył się na ten świat i teraz w pośpiechu urządzam pokoik. Widziałam że są takie zestawy z baldachimami. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Wiem, że temat dosyć stary, ale niedawno sama miałam dylemat jaką kołdrę wybrać. W końcu zdecydowałam się na kołdrę firmy xxx 4 seasons medium (2 kołdry spięte razem) i teraz widzę, że to był dobry wybór. Nie ma co się obawiać piliestrowego wypełnienia bo w tej kołdrze jest antyalericzne
![]() Widzę, że w sklepie w którym kupowałam mają aktualnie promocje, chyba kupię siostrze na prezent: [xxx] Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2014-05-09 o 23:07 Powód: reklama sklepu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Widziałam ostatnio w telewizji reklamę pościeli w xxx . Postanowiłam wybrać się do tego salonu meblowego i zobaczyć co mają do zaoferowania , pościel dobrej jakości , kołdry w różnych rozmiarach i naprawdę duży wybór .
Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2014-05-17 o 20:17 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Cześć to ja..odzywam się po ponad półtorej roku.. Wybrałam wtedy kołdrę Flower z Jyska i nie jestem z niej zadowolona
![]() ![]()
![]() |
#19 |
DOMator
|
Możesz spróbować ją zareklamować, w właściwie skorzystać z gwarancji. Tylko czy masz jakieś potwierdzenie zakupu albo informację o zasadach korzystania z gwarancji? Dobrze byłoby poczytać o tych choćby na stronie sklepu, żeby cię nie odesłali z kwitkiem.
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
3.5 roku temu kupiliśmy taką w Jysku http://jysk.pl/sypialnia/koldry/wsad...nature-140x200 i jest świetna, lekka, ciepła. Za jakiś czas wymienię na nowy model (przeszła swoje przy małym dziecku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Spróbuję na pewno
![]() Ta kołdra którą polecasz zapewne jest dobra bo cena też niezła ![]() ![]()
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Kupiliśmy ją w promocji, za ok. połowę ceny
![]() A Twoja kołdra jest jeszcze dostępna w sklepach stacjonarnych? bo na stronie nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
czy któraś z Was miała do czynienia z kołdrą: xxx Warto ją kupić? cena jest kusząca... Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2014-10-22 o 21:51 Powód: link reklamowy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Hej, a może lepiej kupić pledy kaszmirowe? xxx
Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2014-11-21 o 18:17 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Pomyłka
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Dobre i tanie kołdry letnie ma w swojej ofercie firma Wendre. Jeśli jeszcze się nie zdecydowałaś polecam model Soft Line albo Alvsbyn. Można je prać i zajmują baardzo mało miejsca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
Ja kupuję kołdry rekomendowane do takiego użytku przez producentów. One są takie leciutkie i rozłożyste. Ostatnio zamawiałam na xxx i jestem zachwycona.Dokupię jeszcze jeden zestaw dla syna, bo studia zaczyna i wiadomo... mamusia musi mieć nad wszystkim kontrolę.
![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-07-11 o 22:03 Powód: Reklama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
najlepsze kołdry to takie antyalergiczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
najlepsze jeśli ktoś ma alergię. Ja mam na zimę koldrę z wełny owczej i naprawdę jest bardzo ciepła chociaż kosztowała nieduzo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:38.