Moj facet..... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-22, 10:51   #1
marciak0024
Przyczajenie

Moj facet.....

mam dosc dziwny problem, moj facet zarzuca mi ze za malo rozmawiamy, nie zzywamy sie ( znamy sie od 2 miesiecy) tyle ze jak ja zaczynam jakis temat, temat ktory pozwoli mi sie dowiedziec czegos wiecej o nim to nie chce rozmawiac... Wg niego po 2 miesiacach znajomosci powinnismy byc juz przyjaciolmi, tak przynajmniej wynika z jego slow.... dziwny przypadek.... Wyczuwam w nim cos takiego ze gdy rozmawiamy podchodzi do tego egoistycznie, nie pyta mnie o plany, czasem gdy zaczne mowic o swoich planach, marzeniach tak sama z siebie , nic nawet nie odburknie, pokiwa glowa na znak ze slucha i tyle....

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

co o tym myslicie? moze potrzeba nam czasu aby sie dotrzec, aby komunikacja byla sprawna???
marciak0024 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 11:09   #2
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax
Dot.: Moj facet.....

Cytat:
Napisane przez marciak0024 Pokaż wiadomość
mam dosc dziwny problem, moj facet zarzuca mi ze za malo rozmawiamy, nie zzywamy sie ( znamy sie od 2 miesiecy) tyle ze jak ja zaczynam jakis temat, temat ktory pozwoli mi sie dowiedziec czegos wiecej o nim to nie chce rozmawiac... Wg niego po 2 miesiacach znajomosci powinnismy byc juz przyjaciolmi, tak przynajmniej wynika z jego slow.... dziwny przypadek.... Wyczuwam w nim cos takiego ze gdy rozmawiamy podchodzi do tego egoistycznie, nie pyta mnie o plany, czasem gdy zaczne mowic o swoich planach, marzeniach tak sama z siebie , nic nawet nie odburknie, pokiwa glowa na znak ze slucha i tyle....

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

co o tym myslicie? moze potrzeba nam czasu aby sie dotrzec, aby komunikacja byla sprawna???
No rzeczywiście dziwnie..Zwykle na początku znajomści jest mnóstwo tematów do obgadania. Wystosuj jasny komunikat, bo skoro narzeka, że za mało się znacie, a nie podejmuje tematów, które zaczynasz, to może niech on też się trochę bardziej postara? Zacznie rozmowę, którą z kolei ty pociągniesz? Taki brak komunikacji już na początku nie rokuje dobrze.
Stary 2010-12-22, 11:44   #3
Suziii90
Raczkowanie

Hmm... a ile się znacie ? Kurcze nie wiem sama , bo zawsze na początku rozmawia się jak najwięcej, tematami trzepie się jak z rękawa i końca nie widać... Dziwnie się zachowuje kiedy Ty próbujesz się czegoś o nim bardziej dowiedzieć , poznać go a on nie chce gadać o sobie ??? Może coś ukrywa ? Albo może ma jakieś problemy, ciężkie życie,że jeszcze nie jest gotowy aby Ci o tym powiedzieć ?
Suziii90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 12:00   #4
marciak0024
Przyczajenie

znamy sie 2 miesiace. Co prawda czasem sie rozgada, ja slucham jego opowiesci z zainteresowaniem, zywo reaguje. Ale niesamowicie irytuje mnie jego podejscie do tego co mowie, aha i np jak probuje podjac z nim tematy takie bardziej filozoficzne, zyciowe ewidentnie nie ma ochoty rozmawiac.

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

ogolnie bardzo lubimy spedzac czas ze soba , rozmawiamy dosyc duzo ale o pierd.. olach raczej ;( dziewczyny jak myslicie czy ten zwiazek ma szanse jakiekolwiek?

Edytowane przez marciak0024
Czas edycji: 2010-12-22 o 12:02
Stary 2010-12-22, 12:08   #5
dojczyk
Raczkowanie

[QUOTE=marciak0024;2392345 3]znamy sie 2 miesiace. Co prawda czasem sie rozgada, ja slucham jego opowiesci z zainteresowaniem, zywo reaguje. Ale niesamowicie irytuje mnie jego podejscie do tego co mowie, aha i np jak probuje podjac z nim tematy takie bardziej filozoficzne, zyciowe ewidentnie nie ma ochoty rozmawiac.[COLOR=Silver]

Może nie ma za dużo do powiedzenia na te tematy, bo są dla niego za trudne? nie sugeruje, że jest głupi, ale w takim razie o czym chce rozmawiać? O piłce nożnej?

Ja bym z takim kolesiem nie wytrzymała, jestem gaduła, lubię rozmawiać i o pierdołach życia codziennego, ale też mam potrzebę poruszania tematów, jak to ujęłaś, "filozoficznych", życiowych i mój partner musi być na porównywalnym poziomie intelektualnym.

Edytowane przez dojczyk
Czas edycji: 2010-12-22 o 12:09
dojczyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 12:11   #6
marciak0024
Przyczajenie

Jest mi czasem niesamowicie smutno bo np rozpisze sie , mowie o swych uczuciach, a jego odpowiedzi sa takie lakoniczne....
Stary 2010-12-22, 12:13   #7
Madaaa
Zakorzenienie

Poczatek związku i już takie problemy? Niedobrze to wróży dla waszego związku.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 12:13   #8
dojczyk
Raczkowanie

Co do uczuć - może jest skryty, nie chce ich za bardzo okazywać. To da się jeszcze jakoś zrozumieć, chociaż na pewno jest Ci przykro z tego powodu. Ale da się to zmienić, szczególnie, gdybyście byli w poważniejszym związku.

A co do reszty - może faktycznie zbyt wysokie progi.
Stary 2010-12-22, 12:20   #9
marciak0024
Przyczajenie

wiesz niekiedy mysle ze moze cos w tym jest, cos z jego poziomem intelektualnym... ze boi sie takich tematow... i jeszcze podam taki przyklad ,dosyc prosty , moze nic nie znaczaca rzecz, ale np kilka razy juz powiedzialam mu ze jestem wegetarianka, mowilam mu co lubie, a on ostanio wyskakuje mi z dziwnym pytaniem ktore ewidentnie wskazuje na to ze chyba mnie nie slucha.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

dziewczyny dzis sie z nim spotkam, w sumie juz mam tego dosyc , tego jego egozimu w czasie rozmowy.. wygarne mu dzis wszystko co mi lezy na duszy....

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

I to jest dla mnie tak irytujace, zarzuca mi ze za malo rozmawiamy, nie zzywamy sie, ehhhh
Stary 2010-12-22, 12:44   #10
dojczyk
Raczkowanie

Taaa, mało rozmawiacie. Paradoksalne, z tego, co piszesz wynika, że właśnie dużo ze sobą gadacie, a ten, że jeszcze mu mało. To niech faktycznie ROZMAWIA, a nie słucha i jeszcze z pretensjami, że mu mało. Najlepiej, jakbyś Ty wszystko robiła, buzia Ci się nie zamykała, a on nic. Bierność.
Daj znać jak to się zakończyło, bo - szczerze mówiąc - jestem ciekawa
Stary 2010-12-22, 13:05   #11
marciak0024
Przyczajenie

tak jest to paradoksalne, ja juz w sumie nie mam sily, ta sytuacja mnie przytlacza. Dzis chce raz a dobrze wszystko sobie z nim wytlumaczyc, dojczyk-napisze napewno co wyszlo z tej naszej rozmowy, tylko mam nadzieje ze nie bedzie to monolog...
Stary 2010-12-22, 13:31   #12
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
tak jest to paradoksalne, ja juz w sumie nie mam sily, ta sytuacja mnie przytlacza. Dzis chce raz a dobrze wszystko sobie z nim wytlumaczyc, dojczyk-napisze napewno co wyszlo z tej naszej rozmowy, tylko mam nadzieje ze nie bedzie to monolog...
zadawaj pytania wtedy nie będzie monologizowania bo będzie musiał odpowiedzieć.
Jak odburknie- "nie usłyszałam, co powiedziałeś?"
-wyjaśnij,
-rozwiń,
-a coś więcej, bo chyba nie rozumiem...
-nie wiem co masz na myśli- mozesz wyjaśnić
i tak do usranej śmierci
aż powie co mu leży na sercu
jak nie powie...to znaczy że rozmawiać NIE CHCE, a ty go nie zmusisz.'
wtedy zalecam szybki odwrót, najlepiej z wyjasnieniem "nie rozmawiamy- więc jaki sens jest w tym związku" i już...nie czekaj aż może się coś kiedyś zmieni- jesli ci nie odpowiada takie traktowanie to zostaw pana "niezżywającego się" dla innej a sobie znajdź partnera

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 14:21   #13
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
znamy sie 2 miesiace. Co prawda czasem sie rozgada, ja slucham jego opowiesci z zainteresowaniem, zywo reaguje. Ale niesamowicie irytuje mnie jego podejscie do tego co mowie, aha i np jak probuje podjac z nim tematy takie bardziej filozoficzne, zyciowe ewidentnie nie ma ochoty rozmawiac.

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

ogolnie bardzo lubimy spedzac czas ze soba , rozmawiamy dosyc duzo ale o pierd.. olach raczej ;( dziewczyny jak myslicie czy ten zwiazek ma szanse jakiekolwiek?

może nie ma głębszych przemyśleń tylko potrafi gadać o pierdołach??

ja bym się nie dogadała z takim facetem, może poobserwuj go, popróbuj wypytywać czy ma jakieś swoje zdanie na cokowiek, jak uznasz że jest pusty w środku to chyba się i tak nie dogadacie i to nie ma sensu.
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 17:08   #14
wijanna
Przyczajenie

Cytat:
znamy sie od 2 miesiecy => moj facet
chyba czegos nie rozumiem!?
wijanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 17:14   #15
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez wijanna Pokaż wiadomość
chyba czegos nie rozumiem!?
No co, nie pamiętasz tych czasów, kiedy to:
- cześć, jestem Zenek
- cześć, Genowefa
- chcesz ze mną chodzić?

Stary 2010-12-22, 20:18   #16
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Wg niego po 2 miesiacach znajomosci powinnismy byc juz przyjaciolmi
Nie rozumiem... Wg mnie, każdy facet (partner) powinien być jednocześnie przyjacielem... Wy jesteście "razem", ale na czym to polega, skoro za bardzo się nie znacie, nie rozmawiacie, itd? Tylko "sprawy ciała" (tulenie, pocałunki, itd.). Nie wyobrażam sobie, by mój partner nie był jednocześnie moim przyjacielem. W końcu jest to 1 lub jedna z pierwszych osób, do których mogę zgłosić się w razie problemów. Co ze sobą robicie, skoro nazywa się to "związek"?

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
No co, nie pamiętasz tych czasów, kiedy to:
- cześć, jestem Zenek
- cześć, Genowefa
- chcesz ze mną chodzić?

Coś w tym musi być

PS - zauważałyście, że większość wypowiedzi zawiera w sobie "nie rozumiem"?

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2010-12-22 o 20:19
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 21:46   #17
kitkulka
Zakorzenienie

a mnie się wydaje, że to może przyjdzie Wam z czasem, taka łatwość wyrażania uczuć i mówienia o sobie

2 miesiące to mało, nie nalegaj, nie naciskaj, niech to się rozwija
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-24, 15:17   #18
Dziunia0710
Raczkowanie

Związek chyba głównie polega na rozmowie... więc co wy razem robicie skoro nie macie o czym rozmawiać? przytulacie się, całujecie itp? Na dłuższą metę to chyba nic z tego. Ja na Twoim miejscu zaczęłabym się zastanawiać czy nie będzie lepiej znaleźć nowego partnera
Dziunia0710 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości