|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Moj facet.....
mam dosc dziwny problem, moj facet zarzuca mi ze za malo rozmawiamy, nie zzywamy sie ( znamy sie od 2 miesiecy) tyle ze jak ja zaczynam jakis temat, temat ktory pozwoli mi sie dowiedziec czegos wiecej o nim to nie chce rozmawiac... Wg niego po 2 miesiacach znajomosci powinnismy byc juz przyjaciolmi, tak przynajmniej wynika z jego slow.... dziwny przypadek.... Wyczuwam w nim cos takiego ze gdy rozmawiamy podchodzi do tego egoistycznie, nie pyta mnie o plany, czasem gdy zaczne mowic o swoich planach, marzeniach tak sama z siebie , nic nawet nie odburknie, pokiwa glowa na znak ze slucha i tyle....
![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- co o tym myslicie? moze potrzeba nam czasu aby sie dotrzec, aby komunikacja byla sprawna??? |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moj facet.....
Cytat:
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Hmm... a ile się znacie ? Kurcze nie wiem sama , bo zawsze na początku rozmawia się jak najwięcej, tematami trzepie się jak z rękawa i końca nie widać... Dziwnie się zachowuje kiedy Ty próbujesz się czegoś o nim bardziej dowiedzieć , poznać go a on nie chce gadać o sobie ??? Może coś ukrywa ? Albo może ma jakieś problemy, ciężkie życie,że jeszcze nie jest gotowy aby Ci o tym powiedzieć ?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
znamy sie 2 miesiace. Co prawda czasem sie rozgada, ja slucham jego opowiesci z zainteresowaniem, zywo reaguje. Ale niesamowicie irytuje mnie jego podejscie do tego co mowie, aha i np jak probuje podjac z nim tematy takie bardziej filozoficzne, zyciowe ewidentnie nie ma ochoty rozmawiac.
---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- ogolnie bardzo lubimy spedzac czas ze soba , rozmawiamy dosyc duzo ale o pierd.. olach raczej ;( dziewczyny jak myslicie czy ten zwiazek ma szanse jakiekolwiek? Edytowane przez marciak0024 Czas edycji: 2010-12-22 o 12:02 |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=marciak0024;2392345 3]znamy sie 2 miesiace. Co prawda czasem sie rozgada, ja slucham jego opowiesci z zainteresowaniem, zywo reaguje. Ale niesamowicie irytuje mnie jego podejscie do tego co mowie, aha i np jak probuje podjac z nim tematy takie bardziej filozoficzne, zyciowe ewidentnie nie ma ochoty rozmawiac.[COLOR=Silver]
Może nie ma za dużo do powiedzenia na te tematy, bo są dla niego za trudne? nie sugeruje, że jest głupi, ale w takim razie o czym chce rozmawiać? O piłce nożnej?Ja bym z takim kolesiem nie wytrzymała, jestem gaduła, lubię rozmawiać i o pierdołach życia codziennego, ale też mam potrzebę poruszania tematów, jak to ujęłaś, "filozoficznych", życiowych i mój partner musi być na porównywalnym poziomie intelektualnym. Edytowane przez dojczyk Czas edycji: 2010-12-22 o 12:09 |
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Jest mi czasem niesamowicie smutno bo np rozpisze sie , mowie o swych uczuciach, a jego odpowiedzi sa takie lakoniczne....
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Poczatek związku i już takie problemy? Niedobrze to wróży dla waszego związku.
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Co do uczuć - może jest skryty, nie chce ich za bardzo okazywać. To da się jeszcze jakoś zrozumieć, chociaż na pewno jest Ci przykro z tego powodu. Ale da się to zmienić, szczególnie, gdybyście byli w poważniejszym związku.
A co do reszty - może faktycznie zbyt wysokie progi. |
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
wiesz niekiedy mysle ze moze cos w tym jest, cos z jego poziomem intelektualnym... ze boi sie takich tematow... i jeszcze podam taki przyklad ,dosyc prosty , moze nic nie znaczaca rzecz, ale np kilka razy juz powiedzialam mu ze jestem wegetarianka, mowilam mu co lubie, a on ostanio wyskakuje mi z dziwnym pytaniem ktore ewidentnie wskazuje na to ze chyba mnie nie slucha.
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- dziewczyny dzis sie z nim spotkam, w sumie juz mam tego dosyc , tego jego egozimu w czasie rozmowy.. wygarne mu dzis wszystko co mi lezy na duszy.... ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- I to jest dla mnie tak irytujace, zarzuca mi ze za malo rozmawiamy, nie zzywamy sie, ehhhh |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Taaa, mało rozmawiacie. Paradoksalne, z tego, co piszesz wynika, że właśnie dużo ze sobą gadacie, a ten, że jeszcze mu mało. To niech faktycznie ROZMAWIA, a nie słucha i jeszcze z pretensjami, że mu mało. Najlepiej, jakbyś Ty wszystko robiła, buzia Ci się nie zamykała, a on nic. Bierność.
Daj znać jak to się zakończyło, bo - szczerze mówiąc - jestem ciekawa
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
tak jest to paradoksalne, ja juz w sumie nie mam sily, ta sytuacja mnie przytlacza. Dzis chce raz a dobrze wszystko sobie z nim wytlumaczyc, dojczyk-napisze napewno
co wyszlo z tej naszej rozmowy, tylko mam nadzieje ze nie bedzie to monolog...
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy nie będzie monologizowania bo będzie musiał odpowiedzieć.Jak odburknie- "nie usłyszałam, co powiedziałeś?" -wyjaśnij, -rozwiń, -a coś więcej, bo chyba nie rozumiem... -nie wiem co masz na myśli- mozesz wyjaśnić i tak do usranej śmierci aż powie co mu leży na sercu jak nie powie...to znaczy że rozmawiać NIE CHCE, a ty go nie zmusisz.' wtedy zalecam szybki odwrót, najlepiej z wyjasnieniem "nie rozmawiamy- więc jaki sens jest w tym związku" i już...nie czekaj aż może się coś kiedyś zmieni- jesli ci nie odpowiada takie traktowanie to zostaw pana "niezżywającego się" dla innej a sobie znajdź partnera
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może nie ma głębszych przemyśleń tylko potrafi gadać o pierdołach?? ja bym się nie dogadała z takim facetem, może poobserwuj go, popróbuj wypytywać czy ma jakieś swoje zdanie na cokowiek, jak uznasz że jest pusty w środku to chyba się i tak nie dogadacie i to nie ma sensu. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No co, nie pamiętasz tych czasów, kiedy to:
- cześć, jestem Zenek - cześć, Genowefa - chcesz ze mną chodzić?
|
|
|
#16 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]() PS - zauważałyście, że większość wypowiedzi zawiera w sobie "nie rozumiem"?
Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2010-12-22 o 20:19 |
||
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie się wydaje, że to może przyjdzie Wam z czasem, taka łatwość wyrażania uczuć i mówienia o sobie
2 miesiące to mało, nie nalegaj, nie naciskaj, niech to się rozwija
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Związek chyba głównie polega na rozmowie... więc co wy razem robicie skoro nie macie o czym rozmawiać? przytulacie się, całujecie itp? Na dłuższą metę to chyba nic z tego. Ja na Twoim miejscu zaczęłabym się zastanawiać czy nie będzie lepiej znaleźć nowego partnera
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

nie sugeruje, że jest głupi, ale w takim razie o czym chce rozmawiać? O piłce nożnej?

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...