Problem z jelitami, brzuchem. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-30, 12:12   #1
Rafolz
Przyczajenie

Unhappy

Problem z jelitami, brzuchem.

Witam. Nie chcę udawać kobiety żeby upewnić się co mi dolega. Jestem młodym mężczyzną i mam problem z jelitami... nie wiedziałem gdzie umieścić to na forum ponieważ podobne tematy widziałem tylko tutaj.

Mój problem polega na tym że kiedy mam gdzieś wyjść na spotkanie np. z dziewczyna to zaczyna mnie boleć brzuch i muszę iść do ubikacji... tak samo jest ze szkołą. Bylem nawet u psychologa ale to nic nie pomaga. Podobno jest to związane z nerwami, że za dużo myślę czy coś takiego. Najgorzej jest ze szkołą. Zawsze muszę sobie brać tabletkę stoperanu żeby to przyhamować
Niektórzy mają tak ze chce im się siusiu to jest bardziej znośne niż to. Czy powinienem brać jakieś tabletki? Dodam jeszcze że kiedy jestem z moimi przyjaciółmi szczęśliwy itp to jakoś zapominam o tym i jest ok. ale kiedy znowu zaczynam myśleć o tym że gdzieś wyjdziemy to zaczyna boleć i MUSZĘ iść do ubikacji bo tego się nie da powstrzymać...

Proszę o pomoc. Nie wiem kompletnie co robić a tu już się szkoła zaczyna.
Rafolz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-30, 13:01   #2
zuzanuss
Rozeznanie

Dot.: Problem z jelitami, brzuchem.

To wyglada na zespol jelita drazliwego. Przykro mi, tez to mam
siłownia
zuzanuss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-30, 13:54   #3
Ainnel
Zadomowienie

też myślę, że to zespół jelita drażliwego. najlepiej pójdź z tym do gastrologa.

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 20:17   #4
Rafolz
Przyczajenie

Nie da się jakoś tego powstrzymać ? To jest stała choroba? uleczalna? ;( znalazlem taki artykuł opisujący moje objawy... http://mediweb.pl/diseases/wyswietl_d.php?id=82
Stary 2010-09-04, 09:33   #5
Eichirizu
Przyczajenie

Niestety też mi to wygląda na zespół jelita drażliwego. To się leczy tylko doraźnie i objawowo, ponieważ same przyczyny tej jednostki chorobowej nie są do końca znane i są niecharakterystyczne dla wszystkich przypadków. Powinieneś się udać do gastrologa, być może on coś zaradzi.

Ode mnie - na nerwy melisa, na biegunki czekolada/kakao lub suszone/świeże jagody(regulują pracę jelit w obie strony). Na pewno się tym nie strujesz(chyba, że masz alergię), a być może pomoże.
Eichirizu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-04, 11:07   #6
Emida
Przyczajenie

Może po prostu Twój organizm tak reaguje na stres. Może niekoniecznie jesteś chory. Apropo szkoły to uwierz w swoje możliwości, zawsze bądź przygotowany. To doda Ci pewności siebie, której Ci trzeba. Nie daj się zwariować i by stres Cię opanował. Stres potrafi wiele złego wyrządzić. Mnie jakiś czas temu doprowadził do choroby sterca. Może jak odzyskasz pewność siebie i spokój wewnętrzny to problemy minął. Zdrowia i pewności siebie Ci życzę.
Emida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-05, 22:17   #7
Rafolz
Przyczajenie

Dziękuję wszystkim kobietą które starają się mi pomóc. Spróbuję tej diety czekolada jagody itp. Pewności w siebie też postaram się nabrać. Może coś pomoże. Widzę że są kobiety które potrafią mnie zrozumieć. Jeszcze raz dziękuję.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-04, 10:06   #8
olcia_140
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Rafolz Pokaż wiadomość
Witam. Nie chcę udawać kobiety żeby upewnić się co mi dolega. Jestem młodym mężczyzną i mam problem z jelitami... nie wiedziałem gdzie umieścić to na forum ponieważ podobne tematy widziałem tylko tutaj.

Mój problem polega na tym że kiedy mam gdzieś wyjść na spotkanie np. z dziewczyna to zaczyna mnie boleć brzuch i muszę iść do ubikacji... tak samo jest ze szkołą. Bylem nawet u psychologa ale to nic nie pomaga. Podobno jest to związane z nerwami, że za dużo myślę czy coś takiego. Najgorzej jest ze szkołą. Zawsze muszę sobie brać tabletkę stoperanu żeby to przyhamować
Niektórzy mają tak ze chce im się siusiu to jest bardziej znośne niż to. Czy powinienem brać jakieś tabletki? Dodam jeszcze że kiedy jestem z moimi przyjaciółmi szczęśliwy itp to jakoś zapominam o tym i jest ok. ale kiedy znowu zaczynam myśleć o tym że gdzieś wyjdziemy to zaczyna boleć i MUSZĘ iść do ubikacji bo tego się nie da powstrzymać...

Proszę o pomoc. Nie wiem kompletnie co robić a tu już się szkoła zaczyna.
witam mam taki sam problem jak ty ale jestem dziewczyną ;], zawsze kiedy gdzies wyjde zaczyna mnie boleć brzuch i to bardzo utrudnia mi życie,ze szkołą jest tak samo. czy znalazłeś już jakiś lek na to?
olcia_140 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-06, 13:41   #9
zielona89
Raczkowanie

GG do zielona89

Konieczna wizyta u gastrologa. Przygotuj się również na gastroskopie albo (co gorsza) kolonoskopie. Bez badań lekarz nie ustawi Ci diety ani nie wypisze tabletek.

Unikaj sytuacji stresujących, psychika również wpływa na nasz organizm.
zielona89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-07, 12:54   #10
Rafolz
Przyczajenie

Szczerze mówiąc byłem u zwykłego lekarza... po dłuższej rozmowie przepisał mi Duspatalin Retard oraz loperamid/laremid. Mówił żebym brał czasem jedną tableteczke loperamidu do kuracji. Na początku było ciągle to samo... poprzedni post był już dawno temu pisany ale do tej pory już mnie prawie kompletnie przeszło Tabletki biorę do tej pory aż całkowicie nie pozbędę się tego problemu. Jestem zaskoczony, bo myślałem że nie da się z tym nic zrobić. Odstawiłem już loperamid. Mogę normalnie funkcjonować. Pozdrawiam.
Stary 2011-01-07, 21:53   #11
chryja_bez_ryja
BAN stały

Gratuluję
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości