|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Puzzle antyrama
Witam. Chciałbym oprawić w antyramę puzzle, które można by powiesić na ścianie po ułożeniu. Problem polega na tym, że na takego wymiaru jaki ma ten obrazek po ułożeniu nie da się dostać. Pomyślałem więc, że zrobię taką antyramę sam. Myślę, że kupienie szkła pod odpowiedni wymiar nie będzie problemem, tak samo jak "dykty", która ma być jej podstawą. Gorzej jednak z klipsami, które lączą całość :/ Wie ktoś może czy w jakimś sklepie można je dostać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Puzzle antyrama
u szklarza?
![]() jeśli to bedzie duży format to lepiej tego na dykcie nie robić (ciężka szyba, mało stabilne umocowanie uchwytu do wieszania), może lepiej na takiej płycie, którą się mocuje z tyłu mebli?-z zakładu meblowego/stolarskiego moze plexi?-u mnie dostępne u szklarza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
a może kupić standardową antyramę i tylko passe-partout zrobić albo zamówić? prościej by było
![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
chyba te puzzle są wielkie/niespotykany wymiar mają i on nie może dostać tak dużej antyramy-przynajmniej ja tak zrozumiałam
choc widziałam wielkie antyramy... Edytowane przez dorka1980 Czas edycji: 2011-02-09 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Moja ciocia często wiesza puzzle na ścianach i zawsze oprawia je u szklarza za naprawdę nieduże kwoty. Popytaj u siebie na pewno jakiś szklarz się znajdzie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.