|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Dieta dla 16-latki
Mam 16 lat, 174cm wzrostu i ważę 66kg. Do wiosny chciałabym schudnąc jakieś 8 kg. Bardzo proszę o jakiś przykładowy jadłospis/ rodzaj diety. Dodatkowo mam nieco odstający brzuszek no i moja pupa ma się kiepsko. Więc prosiłabym o jakieś cwiczenia ale tylko na te części ciała. Bardzo proszę o pomoc.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta dla 16-latki
Ja np od 1.5 tyg. po prostu unikam słodyczy, zero tłuszczy i nie jem nic ciężko strawnego. I już widzę dobre efekty (2kg
Edytowane przez farbowana lisica Czas edycji: 2011-02-26 o 18:41 |
|
|
|
|
#3 |
|
♥
|
przeczytaj podwieszone watki oraz oblicz swoje zapotrzebowanie, ułóż jadłospis i tutaj wklei my jak coś poprawimy. nikt tutaj nie układa jadłospisów. co najwyżej poprawiamy .
masz dostęp do jakiś urządzeń , siłowni ? |
|
|
|
|
#4 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Proste "kobiece" sposoby. I w dodatku nie kosztowne. Nie ma takze negatywnych skutkow ubocznych - zdrowie na pewno na TAKIEJ diecie nie ucierpi
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Nie jedz słodyczy , nie jedz po godzinie 18 i schudniesz
A co do ćwiczeń rób brzuszki , przysiady , jak chcesz żeby brzuch ci zleciał wciągaj go wtedy ćwiczysz mięśnie brzucha )
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojeju zanim się komuś doradza, warto samemu uzupełnic swoją wiedzę ![]() niejedzenie po 18 spowalnia metabolizm, kolację węglowodanową powinno się jeśc ok 3 godziny przed snem, białkową można nawet pół godziny. imo lepiej byłoby postawic na jakiś solidniejszy trening: aeroby i siłowy. aeroby spalają tkankę tłuszczową, siłowy wzmacnia mięśnie. od statecznych cwiczeń jednej partii ciała [np. brzuszki] raczej trudno będzie schudnąc ![]() ps tłuszcze w diecie też są potrzebne, odpowiadają za całą gospodarkę hormonalną. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Koleżanko od miesiąca się odchudzam i nie jem po godzinie 18 i jakoś 6 kg schudłam ... |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm, fakt, że od miesiąca się odchudzasz i chudniesz nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem tego, że posiadasz jakąkolwiek wiedzę o zdrowej redukcji, polecam zapoznanie się z terminem 'spowolnienie metabolizmu' w sumie nawet nie po to, żebyś przyznała mi rację, ale po to, żebyś przygotowała się na to co cię prawdopodobnie czeka, jeśli dalej będziesz się odżywiała w podobny sposób. to, że chudniesz jest raczej przyczyną [drastycznego chyba, skoro 6 kg w miesiąc] cięcia dziennego spożycia kalorii, a nie niejedzenia po magicznej godzinie 18, która to jest jednym wielkim mitem, naprawdę ![]() i w zasadzie jak dla mnie to możesz sobie robic krzywdę nierozsądnym odchudzaniem, ale nie udzielaj innym podobnych rad, bo możesz im tylko zaszkodzic ^^ a chudnąc można szybko i niejedząc po 18, można się nabawic efektu jojo i tycia na śmiesznie małej liczbie kalorii jeśli ma się ochotę, na prawdę
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I żadnych innych zmian w moim jadłospisie czy ilości ruchu nie było.Tak więc proponuje Ci naprawdę uzupełnić swoją wiedzę i nie wprowadzać innych w błąd. Poppy seed ma rację
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
"A wujek Antek palił 50 lat i na żadne raki go nie dopadły"
![]() Tu jest tak samo. Ja ze swojej strony polecam dietę low carb, moim zdaniem bardzo rozsądną... po prostu ogranicza się węglowodany, dla kobiet dobrze byłoby poniżej 80g/dzień. A reszta to dużo białka, zdrowych tłuszczy i warzyw
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.

Proste "kobiece" sposoby. I w dodatku nie kosztowne. Nie ma takze negatywnych skutkow ubocznych - zdrowie na pewno na TAKIEJ diecie nie ucierpi
.
zanim się komuś doradza, warto samemu uzupełnic swoją wiedzę