|
|||||||
| Notka |
|
| Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Problem z ISO
ej, powiedzcie mi o co chodzi bo ja juz nie wiem.. ;p
Wieć tam. Mam Nikon'a D3000, jestem w trybie A, ustawiam ISO 100, robię zdjęcie, włączam podgląd i info o zdjęciu - pokazuje się ISO 800 ;/ Nie mogę tego, robi mi się szum i zdjęcie jest do du,py... Wychodzi na to że aparat ma gdzieś, co ja sobie tam ustawiłam, i robi po swojemu... No i o co chodzi? Proszę o odpowiedź ![]() |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Problem z ISO
strona 120 manuala:
"Jeśli wybrano ustawienie Wyłączony opcji Aut. dobór czuł. ISO w trybie P, S, A i M wartość czułości ISO pozostanie stała zgodnie z wyborem użytkownika (062). Po wybraniu opcji Włączony czułość ISO będzie automatycznie regulowana, jeśli uzyskanie optymalnej ekspozycji z wartością wybraną przez użytkownika będzie niemożliwe (czułość ISO jest ustawiana odpowiednio, gdy używana jest lampa błyskowa). Maksymalną wartość automatycznego doboru ISO można wybrać przy pomocy opcji Maks. czułość w menu Aut. dobór czuł. ISO (wybierz niższe wartości w celu zapobiegania powstawaniu szumów; minimalna wartość dla automatycznego doboru czułości ISO jest automatycznie ustawiana na ISO 100). W trybach P i A czułość będzie korygowana, tylko jeśli zachodzi niebezpieczeństwo niedoświetlenia zdjęcia przy czasie otwarcia migawki wybranym dla opcji Najd. czas mig.. Dłuższy czas migawki będzie stosowany tylko w przypadku, gdy nie będzie możliwe uzyskanie optymalnej ekspozycji przy użyciu czułości ISO wybranej dla ustawienia Maks. czułość. Jeżeli wybrana przez użytkownika czułość ISO ma większą wartość niż wartość wybrana dla ustawienia Maks. czułość, zostanie użyta wartość wybrana dla ustawienia Maks. czułość. Po wybraniu ustawienia Włączony w wizjerze wyświetlany jest wskaźnik ISO-AUTO, a na ekranie Informacje ISO-A. Wskaźniki te będą migać, jeśli czułość zostanie zmieniona w stosunku do wartości wybranej przez użytkownika." |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z ISO
Wielkie dzięki, już wszystko wiem
Bardzo pomocna odpowiedź )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

Bardzo pomocna odpowiedź