|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Wolontariat ;)
Potrzebuję i to bardzo Waszej pomocy. Muszę wymyślić minimum 5 form wolontariatu, które mogłabym zorganizować. Najlepiej jakby to były ciekawe i raczej niespotykane rzeczy. Z góry dzięki ;*
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wolontariat ;)
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
1. pomoc klientom w supermarkecie w pakowaniu zakupów do siatek
2. pomoc dzieciom w świetlicy w odrabianiu lekcji 3. przeprowadzanie staruszek przez ulicę, bądź ogólnie pomoc im np. robienie zakupów 4. sprzątanie kościoła 5. wyprowadzanie psa sąsiadki na spacer
![]() |
#5 |
Lux Mundi
|
Pomoc przy prostych czynnościach rehabilitacyjnych,
np. w szpitalu, pomoc w hospicjum czy domu spokojnej starości.
![]() |
![]() |
#7 | |
Crazy turtle lady
|
Cytat:
Ja również uczestniczę w wolontariacie, ale na razie w biurze Uniwersytetu Trzeciego Wieku - bardzo fajna sprawa ![]() Możesz napisać w jakim mieście ? Ja również mieszkam na Śląsku, w Gliwicach ![]()
Edytowane przez Ishikawa Czas edycji: 2011-03-07 o 19:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
a wiecie coś nt pomocy w przedszkolu w formie wolontariatu? czy wymagane jest wykształcenie pedagogiczne?
![]() |
#9 | |
Crazy turtle lady
|
Cytat:
Nie, takie info dostałam w biurze wolontariatu - ja pytałam i ośrodki pomocy społecznej,czy domy dziecka i babka powiedziała że w takich placówkach (jak m.in przedszkole - ale publiczne) nie trzeba mieć wykształcenia....ale dobrze,jak Cie ktoś przeszkoli...a z tym bywa różnie.
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Wszytsko zależy od tego, jakie masz kwalifikacje. Można 1. pomagać w świetlicach socjoterapeutycznych organizując ciekawe aktywnosci lub przy odrabianiu lekcji, 2. można chodzić z prelekcjami po szkołach i przedstawiać prezentacje dot. chociażby problemu traktowania zwierząt (łańcuchy, małe kojce, zwierzę jako prezent), 3. zorganizować akcję szkolenia z autoprezentacji w Urzędzie Pracy (np. makijaż, dobór ubioru) 4. lub u Amazonek przeprowadzić szkolenie "jak się profesjonalnie umalować', 5. Można także w ramach wolontariatu popracować w świetlicy szkolnej przeprowadzając warsztaty z robienia kartek czy decoupage.
Wszytsko zależy od twoich umiejętnosci. Pamiętać tylko trzebo o tym, że wolontariatu nie można organizować w firmach prywatnych - zabrania tego prawo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A było to w Chorzowie.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.