Wdarła się codzienność !!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-15, 12:34   #1
kinderkowa18
Raczkowanie

Wdarła się codzienność !!!

Hey pisze z dość trudnym dla mnie problemem,może któraś z Was już to przechodziła :/
a więc : Jestem z moim chłopakiem ponad 5 lat i od jakiegoś czasu ( chyba roku ) nie czuje sie tak jak kiedys...a tak ogólnie to nie czuje by było miedzy nami to uczucie co kiedyś nie czuje od niego tej miłości co była miedzy nami na początku...brakuje mi tej chemi i bliskości miedzy nami...Czemu tak jest ??
Wiem, wiem że może juz panikuje ale czemu tylko ja to czuje i widze??
Ciągle mu powtarzam że coś sie zmieniło,że nie jest tak jak kiedyś i chce by wróciło to co było kiedys miedzy nami.
Zaś on odpowiada że czlowiek się zmienia
Wiem że mnie nie zdradza,może jest zmeczony po pracy sama nie wiem....
Owszem dochodzi miedzy nami do zbliżeń intymnych itp...ale
w ciagu dnia moge liczyc tylko na 3 razy buzi ( zwykle rzecz jasna ) zawsze zanim wyjde do pracy,po pracy i przed spaniem moge liczyc na buziaka...kurcze a chcialabym wiecej i takiego dosc glebszego
Nie wiem sama co myśleć o tym
Dlatego napisalam w tytule że wdarła sie codzienność w nasz związek
czuje się jakbysmy byli małżeństwem z 40 letnim stażem
mi tego brakuje a on chyba ma to w du...
Zazdroszcze innym dziewczyna jak widze je z chlopakami trzymaja sie za ręce...a chłopak ja np obejmuje
Nie wiem co sie zmieniło...What the Fu...
nawet moje kumpele sa dość długo ze swoimi partnerami a widze nadal miedzy nimi chemie...ja moge pomarzyć heh jedynie moge liczyć na to by trzymał mnie za ręke i za to że moge dostać buziaki 3 do 5 na dzień
sama nie wiem może jestem dość poważna jak na 23 lata...Nie wiem co moglabym zmienic by wróciło to co dawaniej...jest mi przykro bo brakuje mi tego...czasem czuje sie jakbym mieszkała z kumplem niz z własnym chłopakiem...
Jak zadawał mi pytanie jaki pierścionek zaręczynowy mi się podoba ... odpowiedziałam, że nie chce pierściona zanim on się nie zmieni...bo co ten pierścionek zmieni tylko to że będziemy zaręczeni...a uczucie ktorego mi brakuje nadal bedzie brakowało...

Co wy o tym sądzicie??Czy któraś z Was też tak miała??
jak sobie z tym poradziłyście??
Czy może znacie jakieś sposoby by nadal rozpalić w nim ten żar...
Pozdrawiam

Ładnaś ty dziewczyna,
Trzeba cię szanować,
Włożyć do słoika
I zamarynować!!!
kinderkowa18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-15, 12:43   #2
la'Mbria
Zakorzenienie

Dot.: Wdarła się codzienność !!!

ciężko sie czyta po wyśrodkowaniu!
a co do problemu to sorry- za związek jesteście odpowiedzialni OBOJE a nie tylko samczyk!
chcesz zeby było super-extra-rewelka-miłość-dzióbki-słodziaki i inne pierdoły to sobie sama o to zadbaj!
facet jesli mu zależy na tobie- to podchwyci
jesli mu nie zależy, to związek tak czy siak umrze, ale ty przynajmniej będziesz wiedziała, że dałaś z siebie wszystko co mogłaś aby było dobrze....
nie wiem skąd w tobie mylne przekonanie że ZAWSZE będzie sielanka i motyle w brzuchu??!!
związek to przede wszsytkim ta CODZIENNOŚĆ, trzeba to zaakceptować i nauczyc się z tym żyć.
nie będzie codziennie pierwszej randki!

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

Edytowane przez la'Mbria
Czas edycji: 2011-06-15 o 12:47
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-15, 12:45   #3
kicia191291
Przyczajenie

mialam to samo rok temu kiedy wynajelismy razem mieszkanie ja bylam w szkole a on ciagle w pracy.. dodam ze jestesmy ze soba od 3 lat. zwolnilismy tempo i zaczelismy bardziej o siebie dbac i teraz jest rewelacyjnie! pobralismy sie 4 dni temu! badz optymistka bo naprawde wiele zalezy od nastawienia wiem co mowie. zorganizujcie jakis wspolny wyjazd i kiedy on juz odpocznie mozliwe ze bedzie mial ochote dac Ci wiecej czulosci. pozdrawiam;*
kicia191291 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-15, 12:45   #4
bluebluesky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinderkowa18 Pokaż wiadomość
Hey pisze z dość trudnym dla mnie problemem,może któraś z Was już to przechodziła :/
a więc : Jestem z moim chłopakiem ponad 5 lat i od jakiegoś czasu ( chyba roku ) nie czuje sie tak jak kiedys...a tak ogólnie to nie czuje by było miedzy nami to uczucie co kiedyś nie czuje od niego tej miłości co była miedzy nami na początku...brakuje mi tej chemi i bliskości miedzy nami...Czemu tak jest ??
Wiem, wiem że może juz panikuje ale czemu tylko ja to czuje i widze??
Ciągle mu powtarzam że coś sie zmieniło,że nie jest tak jak kiedyś i chce by wróciło to co było kiedys miedzy nami.
Zaś on odpowiada że czlowiek się zmienia
Wiem że mnie nie zdradza,może jest zmeczony po pracy sama nie wiem....
Owszem dochodzi miedzy nami do zbliżeń intymnych itp...ale
w ciagu dnia moge liczyc tylko na 3 razy buzi ( zwykle rzecz jasna ) zawsze zanim wyjde do pracy,po pracy i przed spaniem moge liczyc na buziaka...kurcze a chcialabym wiecej i takiego dosc glebszego
Nie wiem sama co myśleć o tym
Dlatego napisalam w tytule że wdarła sie codzienność w nasz związek
czuje się jakbysmy byli małżeństwem z 40 letnim stażem
mi tego brakuje a on chyba ma to w du...
Zazdroszcze innym dziewczyna jak widze je z chlopakami trzymaja sie za ręce...a chłopak ja np obejmuje
Nie wiem co sie zmieniło...What the Fu...
nawet moje kumpele sa dość długo ze swoimi partnerami a widze nadal miedzy nimi chemie...ja moge pomarzyć heh jedynie moge liczyć na to by trzymał mnie za ręke i za to że moge dostać buziaki 3 do 5 na dzień
sama nie wiem może jestem dość poważna jak na 23 lata...Nie wiem co moglabym zmienic by wróciło to co dawaniej...jest mi przykro bo brakuje mi tego...czasem czuje sie jakbym mieszkała z kumplem niz z własnym chłopakiem...
Jak zadawał mi pytanie jaki pierścionek zaręczynowy mi się podoba ... odpowiedziałam, że nie chce pierściona zanim on się nie zmieni...bo co ten pierścionek zmieni tylko to że będziemy zaręczeni...a uczucie ktorego mi brakuje nadal bedzie brakowało...

Co wy o tym sądzicie??Czy któraś z Was też tak miała??
jak sobie z tym poradziłyście??
Czy może znacie jakieś sposoby by nadal rozpalić w nim ten żar...
Pozdrawiam
Nigdy tego nie przechodzilam, bo u nas codziennosc jest bardzo kolorowa. Lubimi sie zaskakiwac, malenkimi i wielkimi rzeczami. Mieszkamy razem od 4 lat. Kryzysy nie wynikaly z nudy miedzy nami, ale z czynnikow trzecich. Mam pytanie, co ty sama robisz, zeby przerwac ta meczaca rutyne, bo samo marudzenie i wymaganie zmiany, tylko sprawe pogorszy.
Stary 2011-06-15, 12:48   #5
allmode
Wtajemniczenie

Nad związkiem trzeba nieustannie pracować. Bo niestety rutyna i codzienność pojawiają się zawsze.
Ja jestem w związku już od prawie 10 lat, ale na brak kontaktu i czułości narzekać nie mogę, wręcz przeciwnie
Co Ci doradzić? może spędzajcie razem czas, ale nie w domu, a poza nim? jakieś wspólne hobby?
A przede wszystkim poważna rozmowa. I od tego bym zaczęła. Musisz jasno powiedzieć mu o swoich potrzebach. Może on postrzega sprawę zupełnie inaczej i ma inne "zapotrzebowanie" na okazywanie czułości?
allmode jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-15, 12:53   #6
red high heels
Rozeznanie

Oboje się musicie postarać, aby ta codzienność dawała radość - Wam obojgu. To prawda, że ludzie się zmieniają. Zmieniają się związki i potrzeby, ale w każdym momencie trzeba pamiętać, że każda relacja - zostawiona sama sobie - więdnie.
I zastanów się, czy chodzi o zewnętrzne gesty czy może o Twoje wątpliwości co do uczuć - Twoich i jego.
Stary 2011-06-15, 13:30   #7
kinderkowa18
Raczkowanie

macie racje wszystkie....ale kiedy mu mowie ze tego czy owego mi brakuje to on odpowiada że człowiek się zmienia
Ja kocham go bardzo,bardzo...
a co robie hmmm uwielbiam mu gotować zawsze to nowe wyszukane dania ,robie zawsze mu takie niespodzianki po powrocie z pracy zaskakuje zawsze go czymś nowym...nie wiem czy to coś fajnego ale uwielbiam sprawiac mu radość...ciagle chodzimy na jakies spacery bo od 3 lat mieszkamy w grecji na dość nudnej wyspie wiec trzeba sobie jakoś dzień urozmaicić...heh wypad na plaze,rower czy nawet do klubu...ale wydaje mi sie ze to wszystko czego mi brakuje odebrał mi dość sprytny sprzęt a mianowiscie komputer plus internet
dość długo gra na necie itp a kiedy ja cos do niego wtedy mówie on wogóle mnie nie słyszy...ahhh wtedy gotuje się we mnie ale panuje nad soba i nic nie mówie ...raz się zdarzyło że bąknełam że komputer to jego dziewczyna wiecej czasu poświeca komputerowi niż mi...Może to ja mam paranoje sama nie wiem ale dziękuje Wam kochane o wasze opinie te dobre czy złe ja mam z tym problem ze jestem Romantyczka a w Życiu nie zawsze jest różowo...jak to sie mówi Jest jak Jest a nie Jak powinno Być....Pozdro

Ładnaś ty dziewczyna,
Trzeba cię szanować,
Włożyć do słoika
I zamarynować!!!
Stary 2011-06-15, 13:36   #8
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
a co robie hmmm uwielbiam mu gotować zawsze to nowe wyszukane dania ,robie zawsze mu takie niespodzianki po powrocie z pracy zaskakuje zawsze go czymś nowym...nie wiem czy to coś fajnego ale uwielbiam sprawiac mu radość...ciagle chodzimy na jakies spacery bo od 3 lat mieszkamy w grecji na dość nudnej wyspie wiec trzeba sobie jakoś dzień urozmaicić...heh wypad na plaze,rower czy nawet do klubu...ale wydaje mi sie ze to wszystko czego mi brakuje odebrał mi dość sprytny sprzęt a mianowiscie komputer plus internet
Ty kombinujesz, gotujesz mu, robisz niespodzianki, a co on robi dla Ciebie? Związek to relacja dwóch osób i obie powinny się starać. Ja ze swoim TŻ-tem jestem od 5 lat, od 2 mieszkamy razem. Nigdy nie mamy dość czułości, jestem w nim bardziej zakochana niż byłam na początku. Z każdym dniem czuję, że nasz związek się umacnia. I wcale nie cudujemy, żeby tak było. Nasze życie wygląda całkiem normalnie - czasem spacer, czasem kino, ale też film na kompie albo zwykłe leżenie i przytulanie się, rozmawianie o wszystkim i o niczym. Jeśli nagle poczułabym, że muszę się zacząć starać i wymyślać, żeby mój własny facet chciał zwrócić na mnie uwagę, to bym zwątpiła. Nie chcę być złym prorokiem, ale widocznie u Was coś się wypaliło. I Ty sama tego ognia na nowo nie wzniecisz.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-15, 13:37   #9
kinderkowa18
Raczkowanie

aa i czego mi brakuje tego by czasem sam od siebie np mnie przytulil a nie wtedy kiedy ja do niego to poewiem itp duzo tego zawsze mu mowie ale to nie dziala .
Żal mi i przykro bo czasem sama mysle ze już mu się nie podobam itp. Tu jest tyle ładnych greczynek itp mają takie swietne figurki itp a ja jestem szczupła wrecz chudziutka i mam kompleksy bo mysle ze juz mu sie nie podobam itp mimo to ze on mówi że mi sie zdaje oki Dziękuje

Ładnaś ty dziewczyna,
Trzeba cię szanować,
Włożyć do słoika
I zamarynować!!!
Stary 2011-06-15, 13:40   #10
Śnieżka
Zakorzenienie

u mnie tez wdarła sie codzienność,to tak jakby ktos mnie ''odczarowal'' az sama nie moge w to uwierzyc a najlepsze jest to ze nie jestem pewna czy chce to zmieniac?
a bylam calym sercem za nim,wiec tym bardziej nie rozumiem czemu tak nagle zaczęlo mi nieladnie mówiac ''latać'' ,tym bardziej ze należe do osób wrazliwych,przywiazujacyc h sie,szalałam za nim...w sumie przestal sie troche odzywac bo pracuje,na dwa etaty wiec przychodzil to sen i tyle...wkurzalo mnie ze sie nie odzywa myslalam ze wiecie kogos ma czy coś,no ale to sprawilo ze jeszcze bardziej mi zależało potem jakos on zaczął sie bardziej odzywac,tam wiecie spotkac sie itd.ale ja jakoś nie wiem no NIC ...nie zalezy mi ...nie,nic mi nie zawinil,ani nikogo nie poznałam,ehh sama siebie nie rozumiem.
ale w sumie to moze rutyna,moze trzeba wiecej spedzac czasu ze soba?a nie tylko piwko pogadac z 3h poprzytuilac sie i do domu,i tak co tydzien?
chcoiaz mi bylo obojetnie JAK spędzamy czas,wazne bylo dla mnie ze sie spotkamy,zobacze go,pogadamy,poczuje jego zapach,czulam motylki w brzuchu...trwalo to rok...hmm moze to rutyna?trzeba sie zaskakiwac,wymyslac nowe formy spędzania czasu i w ogóle...fakt byl tak ize sie za bardzo nie starał,z raz zaprosil mnie do kina i tyle...moja siostram sie cieszy ze nasze stosunki ulegaja ochlodzeniu bo zawsze mówiła ze to nie chłopak dla mnie,ze sie nie stara nigdzie mnie nie zaprasza,nie wymysli nic szczególnego....ja zawsze lubilam gdzies jechac dziekolwiek,za miasto nad rzeke wpasc na jakis spontaniczny pomysl,nie wiem no rozumiecie o co chodzi np.dajmy na to wakacje z jakies 2m-ce temu z nim rozmawiałam o tym ''aaa nie wiem,nie dostanee urloopu'' no sory :| jakos inni moga,chlopak pracuje,mlody jest nie ma zobowiazan,nie chodzi tu o kase bo nieraz robil imprezy u siebie,kupował wszystko sam po prostu MU SIE NIE CHCE,nic mu dozycia nie potrzebne,tylko praca,piwko spac i tyle,weekend spotkac sie ze mna piwko i tyle ...chcialabym w weekend gdzies wyskoczyc ale skoro on niechetny nie ma ochoty na to to jakos nie chcialam tego proponowac tym bardziej ze nie pracuje,wiec bałam sie ze zinterpretuje to jako ze chce go naciągac czy coś...ale juz niedlugo zaczynam prace wiec mam nadzieje ze wszystko sie ulozy nie bede myslec o głupotach a na wakacje zabiore sie ze znajomymi nie to nie,kurde rozpisalam sie a to nie wątek o mnie sorka musialam sie wygadac jednym slowem RUTYNA jest winna wszystkiemu i ewentualnie niedobranie ludzi,po prostu kiedy to pierwsze oczarowanie minie,widzi sie nieraz ze nie po drodze nam z ta osoba...mowi sie ze jak sa ludzie dobrani to nigdy sie soba nie znudza ale mysle ze tak czy siak trzeba dbac o temperature i emocje w zwiazku.
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-15, 13:53   #11
kinderkowa18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ty kombinujesz, gotujesz mu, robisz niespodzianki, a co on robi dla Ciebie? Związek to relacja dwóch osób i obie powinny się starać. Ja ze swoim TŻ-tem jestem od 5 lat, od 2 mieszkamy razem. Nigdy nie mamy dość czułości, jestem w nim bardziej zakochana niż byłam na początku. Z każdym dniem czuję, że nasz związek się umacnia. I wcale nie cudujemy, żeby tak było. Nasze życie wygląda całkiem normalnie - czasem spacer, czasem kino, ale też film na kompie albo zwykłe leżenie i przytulanie się, rozmawianie o wszystkim i o niczym. Jeśli nagle poczułabym, że muszę się zacząć starać i wymyślać, żeby mój własny facet chciał zwrócić na mnie uwagę, to bym zwątpiła. Nie chcę być złym prorokiem, ale widocznie u Was coś się wypaliło. I Ty sama tego ognia na nowo nie wzniecisz.

co on robi hmmm kiedy wracam po pracy prosze go by zrobil mi masaż bo jestem taka padnieta i do tego ten upal...wiec mi go zrobi heh czasem tez gotuje itp. Jest dobrym chlopakiem tylko że chyba już nie czuje tej chemi do mnie...nawet sie nie kłucimy bo nie mamy na to czasu...kiedys to było często...wiesz sama nie wiem coś się zmieniło ja z czasem bycia dlużej chce czegoś wiecej a u niego jest na odwrot
aaa i własnie z tymi że ja ciagle chce o czymś porozmawiać itp a on odp tak jakby zupełnie go to nie interesowało zachecam go do dość poważnych rozów itp zawsze wtedy mowie do niego że mnie już nudzi ciagłe ogladanie telewizora czy siedzenie na necie chce czasem porozmawiać o przyszłości np ale widze ze Ty tego nie rozumiesz....to tyle mam nadzieje ze i wam to sie nie przydarzy Trzymam za nas i za wszystkich kciuki Pozdrówka

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Śnieżka Pokaż wiadomość
u mnie tez wdarła sie codzienność,to tak jakby ktos mnie ''odczarowal'' az sama nie moge w to uwierzyc a najlepsze jest to ze nie jestem pewna czy chce to zmieniac?
a bylam calym sercem za nim,wiec tym bardziej nie rozumiem czemu tak nagle zaczęlo mi nieladnie mówiac ''latać'' ,tym bardziej ze należe do osób wrazliwych,przywiazujacyc h sie,szalałam za nim...w sumie przestal sie troche odzywac bo pracuje,na dwa etaty wiec przychodzil to sen i tyle...wkurzalo mnie ze sie nie odzywa myslalam ze wiecie kogos ma czy coś,no ale to sprawilo ze jeszcze bardziej mi zależało potem jakos on zaczął sie bardziej odzywac,tam wiecie spotkac sie itd.ale ja jakoś nie wiem no NIC ...nie zalezy mi ...nie,nic mi nie zawinil,ani nikogo nie poznałam,ehh sama siebie nie rozumiem.
ale w sumie to moze rutyna,moze trzeba wiecej spedzac czasu ze soba?a nie tylko piwko pogadac z 3h poprzytuilac sie i do domu,i tak co tydzien?
chcoiaz mi bylo obojetnie JAK spędzamy czas,wazne bylo dla mnie ze sie spotkamy,zobacze go,pogadamy,poczuje jego zapach,czulam motylki w brzuchu...trwalo to rok...hmm moze to rutyna?trzeba sie zaskakiwac,wymyslac nowe formy spędzania czasu i w ogóle...fakt byl tak ize sie za bardzo nie starał,z raz zaprosil mnie do kina i tyle...moja siostram sie cieszy ze nasze stosunki ulegaja ochlodzeniu bo zawsze mówiła ze to nie chłopak dla mnie,ze sie nie stara nigdzie mnie nie zaprasza,nie wymysli nic szczególnego....ja zawsze lubilam gdzies jechac dziekolwiek,za miasto nad rzeke wpasc na jakis spontaniczny pomysl,nie wiem no rozumiecie o co chodzi np.dajmy na to wakacje z jakies 2m-ce temu z nim rozmawiałam o tym ''aaa nie wiem,nie dostanee urloopu'' no sory :| jakos inni moga,chlopak pracuje,mlody jest nie ma zobowiazan,nie chodzi tu o kase bo nieraz robil imprezy u siebie,kupował wszystko sam po prostu MU SIE NIE CHCE,nic mu dozycia nie potrzebne,tylko praca,piwko spac i tyle,weekend spotkac sie ze mna piwko i tyle ...chcialabym w weekend gdzies wyskoczyc ale skoro on niechetny nie ma ochoty na to to jakos nie chcialam tego proponowac tym bardziej ze nie pracuje,wiec bałam sie ze zinterpretuje to jako ze chce go naciągac czy coś...ale juz niedlugo zaczynam prace wiec mam nadzieje ze wszystko sie ulozy nie bede myslec o głupotach a na wakacje zabiore sie ze znajomymi nie to nie,kurde rozpisalam sie a to nie wątek o mnie sorka musialam sie wygadac jednym slowem RUTYNA jest winna wszystkiemu i ewentualnie niedobranie ludzi,po prostu kiedy to pierwsze oczarowanie minie,widzi sie nieraz ze nie po drodze nam z ta osoba...mowi sie ze jak sa ludzie dobrani to nigdy sie soba nie znudza ale mysle ze tak czy siak trzeba dbac o temperature i emocje w zwiazku.
Nie szkodzi ze się rozpisalaś,to że ja wątek zaczelam nie znaczy że ktos nie może sie tu wyżalić...śmiało piszcie a może kiedys razem coś wymyślimy na tych naszych Smerfów

Ładnaś ty dziewczyna,
Trzeba cię szanować,
Włożyć do słoika
I zamarynować!!!
Stary 2011-06-15, 13:59   #12
agnieszka0087
Raczkowanie

Tak już jest,że w pewnym momencie dopada nas ta "codziennosc" i nic i nikt tego nie zmieni...trzeba się z tym pogodzic...
agnieszka0087 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-15, 14:08   #13
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez agnieszka0087 Pokaż wiadomość
Tak już jest,że w pewnym momencie dopada nas ta "codziennosc" i nic i nikt tego nie zmieni...trzeba się z tym pogodzic...
Nie zawsze.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-15, 14:20   #14
shirleyyy
Rozeznanie

Cytat:
macie racje wszystkie....ale kiedy mu mowie ze tego czy owego mi brakuje to on odpowiada że człowiek się zmienia
Ja kocham go bardzo,bardzo...
dość długo gra na necie itp a kiedy ja cos do niego wtedy mówie on wogóle mnie nie słyszy...ahhh wtedy gotuje się we mnie ale panuje nad soba i nic nie mówie ...raz się zdarzyło że bąknełam że komputer to jego dziewczyna wiecej czasu poświeca komputerowi niż mi...Może to ja mam paranoje sama nie wiem ale dziękuje Wam kochane o wasze opinie te dobre czy złe ja mam z tym problem ze jestem Romantyczka a w Życiu nie zawsze jest różowo...jak to sie mówi Jest jak Jest a nie Jak powinno Być....Pozdro

ja robiłam dokładnie to samo.....byłam adorującym facetem w związku na początku tez tak nie było.....z czasem to sie zmieniało
a ja miałam tylko wizję "uszczęśliwiania" mojego faceta.....jęczałam też wkółko ,zeby iść na spacer, że fajnie gdybym kwiatka raz dostała bez okazji......odrzucenei moejj chęci przytulenia kończyło się moim płaczem tez jestem romantyczką, poświęcałam się ale ex już niezbyt.....
dziś wiem ,ze poprostu uczucie w nim umierało, tymi gestami tylko prezdłużałam ten związek bo budziły sie w nim jakieś uczucia, może wdzięczność?

nie snuję takiego czarnego scenariusza w twoim przypadku ale faktycznie, wraz z długością związku wkracza codzienność....twojemu facetowi widocznie ona odpowiada (na razie), razem musicie nad tym popracować
i nie trzeba sie godzić na taki stan rzeczy! Mona pracować nad tą "wkraczającą codziennością". Bylebyście oboje tego cchieli...
I don't even need your love
But you treat me like a stranger"...
shirleyyy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-15, 15:11   #15
bluebluesky
Zakorzenienie

Mozliwe, ze jest tak jak mowi shirleyyy, jego uczucie sie wypala, a Ty nawet jakbys stawala na glowie i kozly fikala nie odciagniesz go od kompa. Mieszkacie na wyspie, razem wyjechaiscie, podejrzewam, ze macie tylko wspolnych znajomych. Moze zacznij robic cos tylko dla siebie, tylko sama. Odpoczniesz od niego i czrnych mysli.
Stary 2011-06-15, 16:57   #16
Marioza
Raczkowanie

Można powiedzieć, że miłość ma dwie fazy- ta pierwsza to okres tzw. motylków w brzuchu, totalnego zauroczenia, druga natomiast to czas, kiedy pozostaje wyłącznie uczucie, kiedy nagle zaczynamy zauważać wady tej drugiej połówki, kiedy zaczynamy wątpić. Ta druga faza jest bardzo często bardzo ważnym sprawdzianem dla par- pokazuje, co tak naprawdę połączyło dwoje ludzi. Podejrzewam, że przechodzicie właśnie tę drugą fazę.
Od razu zaznaczam, że problem, który opisujesz, przechodziłam również na własnej skórze... Bodajże rok temu założyłam nawet wątek, w którym opisywałam swoje wątpliwości. My też (ja i mój TŻ) przechodziliśmy taką fazę. Ja potrzebowałam nadal czuć się kimś wyjątkowym, chciałam, żeby mój ukochany o mnie zabiegał, pokazał, że mu jeszcze na mnie zależy, a on z kolei uważał, że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Zaczęliśmy się mijać, nasze wieczory zlały się w jeden długi wieczór, w czasie którego nie działo się nic. W końcu nastąpiła poprawa... Daliśmy sobie kilka dni, Tż się otworzył, ja wyjaśniłam mu, czego potrzebuję... W naszym przypadku dużo wniosła zmiana pracy, znalezienie sobie pasji...

Także kinderkowa18, porozmawiaj ze swoim facetem, powiedz mu, czego Ci brakuje, zapytaj o jego odczucia, zadbaj troszkę o siebie, swój czas wolny. Nam to pomogło...

Życzę powodzenia

Marioza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-15, 18:18   #17
mammuska
Raczkowanie

Teraz mówisz o codzienności? Ha ... To pomyśl co by było, gdybyś urodziła mu dziecko ... Twoj facet ma rację, ze ludzie się zmieniają - poza tym w związku są chwile wzniosłe i te nie. On po prostu przyzwyczaił sie do Twojej obecności i się wyluzował. I nie dziw mu sie, że całuje Cię tylko 3 razy dziennie - podobno im dłuższy związek tym się coraz mniej caluje. Przypomnij sobie jak się poznawaliście to wasze pocalunki byly dluzsze a teraz sie zapewne skrocily - bo wtedy byliscie soba zachwceni, a teraz te emocje opadly co nie zmienia faktu ze dalej sie kochacie.
Myśle ze do kazdego dlugiego zwiazku wkrada sie rutyna - to rzecz normalna, wasz zwiazek dojrzewa. Mówisz że nie chcesz pierścionka dopóki on się nie zmieni ... Ja uważam, że Twój facet jest super i nie robi nic złego - przecież gdy trzeba jest romantyczny, wspominalas ze uprawiacie sex Widać ze Cie kocha i ze dobrze mu jest z Tobą skoro chce się żenić Życzę Ci dużo miłości
mammuska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-15, 19:10   #18
agniesikk
Zakorzenienie

Wychodźcie gdzieś razem, bo jak się siedzi w domu, to faktycznie można się sobą znudzić. Mnie też to wkurza, jak mój facet gra na kompie, a chcę, żeby się mną pozajmował Zakomunikuj swoje potrzeby jasno, a jak nie, to... zrób się na bóstwo i wyjdź gdzieś sama.

Edytowane przez agniesikk
Czas edycji: 2011-06-15 o 19:13
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-15, 19:19   #19
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

podróżujcie, rozwijajcie się-razem i osobno, wychodźcie razem.
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-15, 22:20   #20
vandes
Rozeznanie

w związku trzeba się starać cały czas.
u mnie było podobnie. bardzo szybko minęło, bo zaczęliśmy spędzać czas inaczej niż zwykle. np wycieczki po okolicy, wspólne wchodzenie na jakąś górę, pójście na basen itp.
w domu przed telewizorem na pewno nuda nie zniknie
vandes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-16, 08:56   #21
kinderkowa18
Raczkowanie

Macie racje wszystkie ahhh szkoda ze ja tylko źle się z tym czuje....mimo to że mu mówie o swoich potrzebach np: zaczyna wtedy chcieć mnie całować i przytulać chyba po to by mnie zadowolić. Musze ochłonąć i dać mu czas dla siebie,niech robi co chce.Macie pewnie racje ciągle Ci sami znajomi itp. ciągle mamy siebie na 24 godziny no prawie omijając czas pracy ...Ciągle te same twarze i to staje się nudne.Nawet jak rozmawialiśmy o powrocie do PL z powodu dużego kryzysu w Grecji....w planach mamy wczasy nad polskie morze,zagranie w kręgle itp. bo tutaj tego nam brakuje jedyna rozrywka to bilard i plaża,a nie zawsze na plaże mamy czas i chęć po pracy.Z pewnością brakuje mu męskiego towarzystwa ale takiego bez kobitek...by wyjść z kumplami na tzw piwko Zobaczymy co czas przyniesie...oby było lepiej.Dziękuje Wam za swoje opinie i Cieplutko Was Wszystkie pozdrawiam.:c mok:

Ładnaś ty dziewczyna,
Trzeba cię szanować,
Włożyć do słoika
I zamarynować!!!
Stary 2011-06-16, 11:59   #22
bluebluesky
Zakorzenienie

Od razu myślisz pozytywniej. Tak trzymaj. Może zacznij sama chodzić na spacery, biegaj, daj Wam od siebie odpocząć. Może właśnie tu leży problem, w tym klaustrofobicznym miejscu, gdzie na prawdę nie ma zbyt wiele sposobów na rozwijanie sie.
Stary 2011-06-16, 14:36   #23
agnieszka0087
Raczkowanie

Fakt,może nie zawsze ale bardzo często...
agnieszka0087 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-16, 14:53   #24
33owieczka
Zadomowienie

Poznaliście się będąc nastolatkami, wówczas uczucia sa jeszcze gorętsze niż późniejsze zakochania.
Teraz w Wasze życie weszła codziennośc-praca, gotowanie, sprzątanie, do tego oddalenie od domu. Może Wam być cięzko (chociaż akurat ja nie narzekałabym "Ech.... plaża i plaża i ciepło... nudy...." ).
Tak,jak napisały dziewczyny- nad związkiemtrzeba pracowac cały czas.
to co już jest w Waszym powinno zapalić czerwona lampkę! Twój chłopak sie oddala. Dlaczego? Tego nie wiadomo, mogło to sprawić coś co stało sie kilka lat temu, może po propstu powolisie oddalaliście nie zauważając tego? W kazddym razie- czas działać!
I na pewno nie marudząc "Daj mi buziaka, przytul mnie", bo to nie o to chodzi. Ty gotujesz, dajesz coś z siebie- to super! A moze wybralibyście sie do knajpki? Piszesz, że na wyspie gdzie mieszkacie tylko bilard, a na sasiednich? Nie sie przepłynąć? Można, trzeba tylko zachcieć!
A może czas na krótku urlop nie koniecznie w Polsce(bo nie wątpie, że gdy tylko możecie jeżdzicie do ojczyzny), tylko w egzotycznym dla Was miejscu? Nie wiem? Finlandia? Bedzie zimno
Powodzenia!

Wiem, że pisze długie posty, jednak skracając je w cytatach postaraj się nie zgubić sensu.
Przykład:
"Monika nie jest zwolennikiem kary śmierci"
Cytat
Cytat:
Monika jest zwolenikiem kary śmierci"

33owieczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości