|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Nokia E5
Od wczoraj mam Nokię E5 (orange na kartę) i załamałam się...
Wcześniej miałam zwykłą Nokię, bez udziwnień 6300. Teraz chciałam telefon z internetem i dostępem do maila. Wszystko ładnie pięknie, ale zupełnie nie mogę się połapać ![]() Z wi-fi udało mi się nawet dziś skorzystać, ale mam problem z internetem przez GPRS. Próbowałam go skonfigurować i niby się udało (chociaż maila skonfigurować nie mogłam), ale zeżarło mi prawie 50 zł i nawet nie wiedziałam, że byłam podłączona Szukałam w necie jakiejś instrukcji, ale nie mogę nic konkretnego znaleźć. Może któraś z Was ma ten telefon i może coś więcej powiedzieć?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nokia E5
Ja niestety Ci nie pomogę,ale jak już jest taki wątek to ja bym prosiła o inne opinie na temat tego telefonu
bo zastanawiam się nad jego zakupem.
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlugo Ci trzyma bateria?
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałam go w abonamencie, więc za wiele nie kosztował. Tylko teraz muszę się nauczyć jak z niego korzystać, bo przyzwyczajona jestem do prostszych telefonów
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mialam zawsze tel. w Erze nie w orange, więc mogę tylko powiedzieć że konfiguarcję GPRS dostałam sms-em po rozmowie z konsultantem (wystarczyło odebrac sms i potwierdzic zapisanie). Co do polaczen, to Symbian nigdy mi sie nie laczy bez mojej zgody, wrecz nachalnie co chwile pyta o pozwolenie i wybor rodzaju polaczenia (mozna znalazesc sobie hotspot z darmowym wifi i tam sie laczyc i uczyc sie obslugiwac interent w komorce). Jednazke sa aplikacje, ktore same sie lacza, powinnas sprawdzic czy producent lub Orange czegos takiego co nie zainstalowali. Jesli tak, zwykle da sie to odinstalowac/wylaczyc - i to jest plus telefonu z systemem, mozna go traktowac jak komputerek, instalowac nowe rzeczy, odinstalowywac, modyfikowac, itd. Jest wiele stron interentowych poswieconych tej tematyce; sprobuj forum Telepolis, w dziale Symbian http://www.telepolis.pl/forum/viewfo...811379fdcd4472 - albo (po jakims czasie, gdy bedziesz chciala majstrowac przy nim - polskie ipmart forum.
Edytowane przez mimosa Czas edycji: 2011-07-17 o 13:41 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam ten model od roku prawie i niemam z nim najmniejszego problemu
wystarczy przelaczyc cos z punktami dostepu w ustawieniach polaczen internetowych niewiem jak to wyglada w polskim menu bo takiego niemam ale jak wroce z pracy wieczorem moge rzucic okiem i poszukac instrukcji jak Ci zalezy o juz mam tutaj masz instrukcje milej zabawy pamietam tylko ze zeby nie naliczalo musialam przelaczyc cos w ustawieniach zeby zawsze pytalo o punkt dostepu (AP) powinnas dac sobie rade w pare minut Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2011-07-17 o 14:10 |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za pomoc. Ja właśnie nie mogę znaleźć w menu tego, żeby zaznaczyć, żeby zawsze pytał o połączenie z siecia...
A co jeśli chodzi o funkcję maila? Czy można go sprawdzać tylko za pomocą wifi, czy trzeba zawsze łączyć się z siecią telefoniczną? |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
ja maila zawsze przez wifi zreszta wszystko inne raczej tez bo siec mi za duzo bierze
poczytaj na temat ustawien sieci ( hmmm jesli dobrze widzialam to okolo strony 170-171 tej instrukcji do ktorej podalam linka wczesniej ) Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2011-07-17 o 21:34 |
|
|
|
|
#9 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie, nie chciałam tego pierwsza napisać, ale w tym przypadku nie obejdzie się bez przestudiowania instrukcji obsługi. Symbian jest logiczny i staje się prosty kiedy się człowiek przyzwyczai do jego własnej logiki ![]() Podejrzewam Orange o ingerencję w menu telefonu i "uszczęśliwienie" użytkownika takimi a nie innymi ustawieniami połączeń. Myślę tak dlatego, ponieważ inni użytkownicy Orange skarżą się na to na forach komórkowych. Dlatego niektórzy "łamią" system i wgrywają wersję niebrandowaną, ale raczej tego nie radzę osobie która dopiero zaczyna używać Nokię z systemem. Nie chce mi sie jednak wierzyć, żeby ustawienia były zupełnie nie do zmienienia bez tak radykalnych środków - zwykle jest to możliwe, tylko trzeba "podłubać". Jeszcze raz polecam forum Telepolis, na pewno są tam inne osoby z E5 w Orange. Edytowane przez mimosa Czas edycji: 2011-07-17 o 21:52 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz ja mam ten telefon w Irlandzkiej sieci wiec nie orange i tez w ustawieniach fabrycznych mialam ze mi sie laczyl z siecia i naliczal za to
co zrobic ja ci powiem jak mam w ustawieniach tyle ze ja mam ang. menu control panel>settings>connection>wireless lan>internet connectivity test (i tu zaznaczasz - ask every time) chyba ze chodzi o cos innego to juz albo poczytaj instrukcje albo popytaj w salonie napewno sie uda Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2011-07-17 o 22:18 |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi
![]() Irenkaa, postępowałam wg Twojej instrukcji i za ktorymś razem udalo mi się ustawić to, że będzie pytał przy połączeniu! Teraz mam nadzieję nie zaskoczę się już brakiem środków na koncie Mam jeszcze problem z mailem... Konfigurowałam go, ale chyba coś nie poszło dobrze, bo nie działa,a robiłam wg instrukcji na stronie Orange. Czy z tego maila też można korzystać za pomocą wifi? |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam maila ustawionego
uzywam glownie przez wifi jak mi sie niechce kompa wlaczac albo w pracy ustawialam to chyba w settings>general> email>opcje >dodaj nowy email niestety wiecej przez kompa nie powiem bo jednak trzeba pogrzebac w instrukcji jak sobie nie poradzisz wiesz na odleglosc ciezko radzic a musze wyjsc z domu ale powinnas znalesc |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

bo zastanawiam się nad jego zakupem.

- polskie ipmart forum.