|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
kłopotliwa sytuacja
witam
Wiem że takich wątków było tu mnóstwo, jednak prosiłabym o odniesienie do mojej sytuacji. Jestem osobą nieśmiałą i być może to nie pozwala mi na odpowiednie zachowanie w tej sytuacji. Otóż ostatnio w pracy spotkała mnie kłopotliwa sytuacja. Pracuję głównie w męskim gronie. Współpracujemy ostatnio z firmą, której pracownik nie ukrywa że mu się spodobałam. Nie uważam się za atrakcyjną osobę i prawie nie rozmawiałam z tym gościem. Ale odkąd on mnie poznał zaczął częściej wpadać, dzwonić bo biura. Rozmawiał o mnie o kolegami z pracy, kiedy dzwoni i rozmawia z kolegami to przesyła dla mnie pozdrowienia. Koledzy od razu zwrócili na to uwagę i komentują. Koleś zupełnie mnie nie interesuje, nie jest w moim typie, nie interesuje mnie nawet jako kolega. I wkurza mnie to że miesza w to kolegów. Oni komentują, ja się stresuję, rumienię a gościu się tak zachowuje. Co mi radzicie? Jak mam się zachować w takiej sytuacji? |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: kłopotliwa sytuacja
Ja po prostu bym go olała. Brak zainteresowania z Twojej strony powinien wkrótce przynieść efekty.
A jeśli ta sytuacja naprawdę Ci ciąży i sprawia Ci kłopoty w pracy, to może porozmawiaj z nim o tym? Powiedz wprost, że nie życzysz sobie wypytywania się o Ciebie i nie ma szans na coś więcej. Możesz też poproś kolegów z pracy, żeby nie udzielali mu żadnych informacji na Twój temat.
Edytowane przez Joslyn Czas edycji: 2011-07-18 o 18:09 |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Najlepiej przestań w ogóle reagować na jakiekolwiek komentarze dotyczące jego/Ciebie/Was, w końcu im się znudzi i przestaną.
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie. Nie reaguj.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Najpierw powiedz, że sobie nie życzysz komentarzy tego typu w pracy a potem przestań reagować. To nieeleganckie narzucać się z prywatnymi głupotami w pracy. Powiedz mu o tym, a potem olej zupełnie.
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszą reakcją w takiej sytuacji będzie brak reakcji
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyobraź sobie, ze ten człowiek ma uczucia jak Ty. To odwróć sytuację, ktoś Ci sie spodobał, jesteś dla niego miła, próbujesz w całkiem miły co wynika z opisu sposób zwrócić na siebie jego uwagę. Chyba było by ci milej jakby z wdziękiem komplementy przyjmował i w subtelny sposób starał się tonować Twoje umizgi niż "miał z tym problem" nie? To naprawdę aż taki wysiłek podziękować za komplementy w sposób nie urażający czyjejś dumy w podtekstach jednak dać znać że owszem, umizgi są miłe ale "z całym szacunkiem" nic z tego ?
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
Ewentualnie na następne telefoniczne pozdrowienia odpowiedz coś w stylu "a ja nie pozdrawiam", wprowadź trochę złośliwości w waszych rozmowach.. Może to trochę ryzykowne, bo możesz być odebrana jako "zołza"przez współpracowników, ale możliwe, że zauroczony gościu zniechęci się po kilku niemiłych odzywkach w jego stronę.
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
nie jestem typem zołzy i nie chciałabym być niemiła,
zawsze w takich sytuacjach jednak się stresuję i nie wiem czy będę w stanie podejść do tego na luzie lub nie zareagować a on pewnie jutro znów zawita do naszego biura.. |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Traktuj go zwyczajnie jako współpracownika, jako osobę dla Ciebie neutralną płciowo, zachowuj się profesjonalnie. Nie wdawaj się w żaden flirt, zmieniaj temat, gdy zaczyna znów prawić komplementy, a w ostateczności możesz w którejś sytuacji napomknąć o tym, że coś załatwisz wtedy i wtedy, bo będziesz niedalko z chłopakiem itp. Normalny człowiek powinien zrozumieć aluzję.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
Więc zabierz go w ustronne miejsce, gdzie nie będą Wam przeszkadzali inni pracownicy firmy i wyjaśnij sprawę raz na zawsze; powiedz jasno i wyraźnie, że nie interesuje Cię jego osoba i poproś, aby zmienił swoje zachowanie, bo Wasi współpracownicy rozsiewają plotki, które są niezgodne z rzeczywistością (mówię tutaj komentarzach Twoich kolegów, że wpadłaś w oko temu facetowi itp.).
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym ignorowała "wyrywy" tego pana i zajmowała się tylko obowiązkami związanymi z waszą pracą.
a docinki i żarty kolegów z pracy? albo bym zbywała milczeniem albo uśmiechem i żartem. wszystko zależy, jaką macie ze sobą zażyłość.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:19.

Możesz też poproś kolegów z pracy, żeby nie udzielali mu żadnych informacji na Twój temat.

Ewentualnie na następne telefoniczne pozdrowienia odpowiedz coś w stylu "a ja nie pozdrawiam", wprowadź trochę złośliwości w waszych rozmowach.. Może to trochę ryzykowne, bo możesz być odebrana jako "zołza"przez współpracowników, ale możliwe, że zauroczony gościu zniechęci się po kilku niemiłych odzywkach w jego stronę.
- ... - 50 kg