![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Narciso Rodriguez For Her + uzupełnienie linii
Przeszukalam pare watkow dot. Narciso Rodrigueza, ale niestety nie znalazlam wiele na temat jego trwalosci. Testowalam ten zapach dwa razy i zamierzam go kupic na 100%, tylko zastanawiam sie nad jedna rzecza: czy jest trwaly? Za pierwszym razem trzymal sie u mnie pare godzin, mniej wiecej 5... Czuc go bylo potem troszke na ubraniu, ale niestety dopiero przy przytknieciu nosa. Za drugim razem bylo podobnie, no, moze troche szybciej zniknal ze skory - po 3 godzinkach mniej wiecej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trwalosc Narciso i uzupelnienie linii
Trwałość moim zdaniem jest przyzwoita.W skali od 1 do 10- 7.
![]() ![]() Na resztę pytań odpowiedzi nie znam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Trwałość Narciso jest kwestią mocno dyskusyjną - wiele dziewczyn o tym wspomina. W Polsce dostępna jest póki co linia edt - i tu bardzo dużo zależy od skóry. Nie jest to bardzo trwały zapach, nie ma warkocza zapachu. Trzyma się blisko skóry. Na mnie trzyma się bardzo dobrze i jest wyczuwalny choć nieekspansywny. Większość dziewczyn skarży się na dużą nietrwałość EDT. Musisz potestować na skórze w perfumerii, nie ma innego wyjścia - bardzo różne opinie krążą. Generalnie nalezy do tych bardziej ulotnych.
Co do linii pielęgnacyjnej, nie sądzę że uda Ci się uzyskac odpowiedzi - zapach jest w Polsce od niedawna a i to nie wszedzie - np. w Trójmieście ciągle nie ma, wątpię żeby było wiele opinii osób które już zdążyły kupić/przetestować. A wersja Musc Perfume Oil to jednak trochę inny zapach - nie chodzi mi tu o skalę intensywności - jest bardziej piżmowy. Edytowane przez Smoczyca Czas edycji: 2005-09-19 o 21:21 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja trwałość NR na sobie okreslam jako 2-3 w 10-stopniowej skali, niestety nie trzyma się mnie zupełnie, żaluję, bo sam zapach podoba mi się i mogłabym go nosić jesienią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja miałam próbkę Narciso i ze mnie znika błyskawicznie. Nie chodzi o to że ja go na sobie nie wyczuwam, bo czasem tak mam że pachne jak cała perfumeria, a i tak nie czuje
![]() ![]() Jednak to musi być wina mojej skóry, bo gdy po trzech dniach wyciągnęłam z szafy sweterek, który miałam na sobie gdy pachniałam NR, to czuć na nim było te perfumy dość intensywnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
wiele zalezy od skory, ale z racji malej ekspansywnosci tego zapaszku- np ja nie czuje go juz po 4-5 godzinach.Ale to dosc dobry wynik jak na mnie
![]() Osobiscie szykuje sie na ekstrakt i cos z linii kapielowej.W Polsce - o ile bedzie dostepny(co malo prawdpodobne) to bedzie pewnie wiosna.. Moze niedlugo znajde go poza Polska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
W Krakowie w Sephorze widzialam 10 ml perfumy w kulce, zel pod prysznic, balsam, EDT a takze ten slynny olejek. Jest wiec chyba cala linia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
to bardzo sie ciesze- biegne po pracy do Sephory
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Evee, u mnie jest tylko w jednej Sephorze. To w sumie zabawne, bo u mnie tych Sephor jest chyba z 5
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
no tak na stronie wyraznie napisano- dostepne tyllko w wybranych perfumeriach.
690 zl za 100ml olejku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Na mnie EDT trzyma się przyzwoicie, podobnie jak Koko, daję 7 w dziesięciostopniowej skali. Zapach leży bardzo blisko skóry, jakby sie z nią 'miesza'. Jest cudny
![]()
Edytowane przez rzastin Czas edycji: 2005-09-20 o 15:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewa, wersję Musc Perfume Oil chyba bardziej Ci się opłaca kupić za granicą - kosztuje 150$ ![]() Edytowane przez Smoczyca Czas edycji: 2005-09-20 o 15:51 Powód: dodaję obrazek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a tak to nawet na waciki zostanie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
na mnie NR trzyma się max 1 godz
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Smoczyco, wielkie dzieki za informacje. Pewnie i tak kupie EDT, ale jesli pojawi sie EDP, to pierwsza pobiegne do perfumerii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
O widzę że Narciso R. cieszy się dużą popularnością na forum, trochę mi to schlebia, wszak byłam jedną z propagatorek (mnie udało się juz wykończyć pół flakonu nawet
![]() ![]() Osobiście wątpię czy NR EDP do nas dotrze. Sam zapach pojawia się u nas z olbrzymim poślizgiem, pewnie pod wpływem jego sukcesu w Stanach. A EDP pojawiła się na zachodzie dopiero teraz. Sądzę że warunkiem pojawienia się EDP u nas musiałby być sukces komercyjny tego zapachu u nas (a o tym wcale nie jestem przekonana). A mnie właśnie bardzo podoba się szlachetny czarny flakon EDT, moim zdaniem idealnie oddaje ducha zapachu, o wiele lepiej niż banalny róż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Buuu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Co do trwałości, zgadzam się z Przedmówczyniami - jest przyzwoita, choć nie powalająca. Wyczuwam zapach na sobie przez 3-3,5h. Jeśli spryskam również włosy (kiedy jeszcze są wilgotne), to ten czas się znacznie wydłuża! Byłam również zdumiona, że inni dużo lepiej wyczuwają na mnie NR niż ja sama!!
W kwestii rzekomej "ciepłolubności", zupełnie się nie zgadzam i na pewno zakupię flakonik na zimę ![]() Pzdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Kajkaka, dziekuje za odpowiedz. Nie mialam okazji sprawdzic czy otoczenie wyczuwa NR, czy akceptuje itd., ale zgadzam sie, ze nawet w zimne dni zapach sie ladnie rozwija
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Na mnie Narciso jest niezwykle trwały, co bardzo mnie cieszy, bo straszliwie mi się spodobał
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Narciso Rodriguez "For Her"
Byłam wczora jw sephorze. Specjalnie pofatygowałam się aby powąchać "for her" - Beauty Book głosił wszem i wobec, że Narciso jest w ich ofercie.
A tu rozczarowanie - nie ma i panie o tym zapachu nawet nie słyszały ![]() Gdyńska sephora ma u mnie minusa. Gdzie widziałyście "For her"? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Dot.: Narciso Rodriguez "For Her"
Baliczku, w Trójmieście nie ma ich nigdzie, nie mam pojęcia czemu jestesmy tak dyskryminowani.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
szkoda
![]() Wczoraj wieczorem leciałam jak na skrzydłach do sephory. Nie rozumiem polityki firmy-pisza o czymś w reklamującej "książeczce" a potem tego nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Beliczku nie mam bladego pojęcia jak to jest z rozprowadzaniem Narciso Rodrigueza, ja go widziałam, nawet wydębiłam próbke w Sephorze w Krakowie, za to w Duoglasie w Kielcach panie nic nie słyszały, widzą tyle że narazie nie ma, a czy będzie i kiedy to nie miały pojęcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Beliczku, w warszawskich Sephorach jest, choć wybiórczo. Jeśli bywasz w stolicy, to możesz zajrzeć do Sephory na Marszałkowskiej - tam mają całą linię z testerami (jest tester do edt, parfum i mleczka do ciała).
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Niestety te perfumy sa dostepne tylko i wylacznie w Sephorach, wiec w innych o nie nie ma sensu pytac... W dodatku Rodriguez jest tlyko w wybranych Sephorach, ktorych liste mozna poznac dzwoniac na jakas infolinie (nr jest na stronie interentowej Sephory).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
W przyszłym tyogdniu Smoczyca obiecała wpaść do mnei na kawusię, więc mam cichą nadzieję, że mi pokaże i "For Her" i "chaos"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Beliczku, wąchałaś juz? przypadły Ci do gustu? Zastanawiam się, czy do nas dotarła równiez wersja perfumowana? - ciekawi mnie, czy szypry bedą silniej odczuwane w edp? Potrzebuje zapachu klasycznego szyprowego, nie chciałabym się zawieść na wodzie toaletowej
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
![]()
mnie tez zrzera ciekawość jak pachnie For Her. Od kilku dni chodze do sephory i panie mnie zbywają, że może jutro............ to tak mniejwięcej od tygodnia
![]()
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale szypru moim skromnym zdaniem nie warto tam szukac, ja nic a nic nie wyczuwam, choc przyznaję że na niektorych skórach potrafi pachnieć dziwnie i ostro - ale to ciągle nie szypr, to raczej jakiś świdrujący w nozdrzach miód ![]() EDP nie wąchałam, ale ponoć jest jeszcze słodsza i bardziej maślana niz EDT. Tak więc jeśli chodzi o klasyczne szyprowe zapachy to jednak pozostają stare klasyki, Paloma Picasso, Miss Dior, Rive Gauche czy Eau du Soir ![]() A EDP nie ma na razie w Polsce, niestety.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.