|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Jakość czy ilość?
Stawiacie na jakość produktów czy cene??? Popełniłyście jakieś zakupowe szaleństwo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakość czy ilość?
Zdecydowanie jakość
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
to zalezy, od okazji, od stroju. Uwielbiam spodnie z Benettona, które kupiłam w zeszłym roku na promocji za 150 zł, ale przyznaję się bez bicia, że 300 zł bym za nie nie dała. Zakupowym szaleństwem bez sensu był przed laty rozpinany sweter z Orsay'a za 120 zł, który rozleciał się po pół roku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
![]()
Ja raczej stawiam na ilość, bo kasy brak. Raz bardziej zaszalałam i uszyłam sobie sukienkę na studniówkę, która mnie kosztowała sporo materiału i kasy. Później żałowałam, że uszyłam sobie taką, jaką sobie uszyłam, bo już nigdy jej nie nałożę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja mam sweterek przeceniony z 250 na 45 zł ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jakość
![]() Nie pamiętam dokładnie zakupu, którego cena byłaby przerażająco wysoka, ale zdarzyło mi się pare razy kupić jakiś droższy top, który i tak potem przeliczałam na ilość sweterków i trochę żałowałam. Wole tańsze rzeczy, ale dobre jakościowo. ![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ja stawiam na lumpeks
![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
I ja stawiam na jakość, ale w rozsądnej cenie. Topu za 100zł sobie nie kupię. Ciuchy kupuję raczej w sklepach firmowych, ale staram się polować na przeceny i promocje. Więcej niż 100zł za spódnicę raczej nie dam, za spodnie góra 150zł. Inaczej jest z butami - rodzice mają sklep z nimi i raczej nic na nie wydawać nie muszę. Wyjątkami są buty, których u nich nie ma i tylko te zakupy można u mnie podpiąc pod zakupowe szaleństwa. Jak do tej pory były 3 takie zakupy: długie Martensy - takie dłuższe niż najdłuższe standardowe, były grubo za łydkę - za jakieś 400zł chyba (posłużyły mi 4 lata), Salomony za 320zł (mają już 4 lata i wyglądają, jakbym je miesiąc temu kupiła) i butki trekkingowe za prawie 600zł
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja przywiazuje uwage do ceny... tzn by niska byla,ale i jakos jest wazna... staram sie pogodzic obydwie te rzeczy i wychodzi mi calkiem dobrze, nawet rzekalbym ze rewelacyjnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Moim ostatnim zakupowym szaleństwem były spodnie Lee za 239 zł, to moje najdroższe spodnie. Ale niestety często stosunkowo kupuję drogie ciuchy, bo na tańsze ich wersje nie natrafiam- np takie długie falbaniaste spódnice, bluzki też raczej nie zwykłe topy czy bawełniane t-shirty. Nie przeszkadza mi to jednak zrobić świetne zakupy w lumpeksie od czasu do czasu
![]() I w przeciwieństwie do większości z was kupuję dość tanie buty. Jakoś nie są to moje ulubione zakupy po prostu, kupuję jak już absolutnie muszę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Jakość zdecydowanie. Ja lubie miec mniej ale lepszej jakości. Tak jest z ubraniami i z kosmetykami. Też nie popełniam jakiś starsznych szaleństw, są rzeczy które kupuje droższe np. dwie kurteczki po ok. 600 zł, płaszcz zmaszowy- nie przyznam się za ile
![]() Jest takie mądre powiedzenie że człowiek jest za biedny żeby kupować tanie rzeczy i ja się do tego stosuje. A tym większą satysfakcje mi sprawia kupno czegoś bardzo oczekiwanego i czegoś na co długo oszczędzałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
U mnie zdecydowanie przewaza jakosc, ale jak dziewczyny pisaly, ze znaczy to, ze kupuje horrendalnie drogie ubrania. Sa pewne ubrania, ktore powinny (dla mnie) byc swietnej jakosci: marynarka, dobrze skrojony plaszczyk. (tak do pasuje do mojego znaku zodiaku, Panny ;P ) ale kupuje tez ubrania te tansze jak i zupelnie tanie, tylko zawsze zwracam uwage na material. Sztuczny odpada
![]() a najgorsza zbrodnia ubraniowa jaka popelnilam, bylo kupienie sukienki na 100dniowke za 1300 zl ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Jakość a nie ilość!!
![]() Moja szafa jest straasznie uboga w ubrania a szczególnie ostatnio, bo bardzo ciężko jest mi coś fajnego znależć (ale jakościowo dobrego i równocześnie taniego). Dlatego też uwielbiam wyprzedaże ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lovisa - widzę, że jesteś z Sosnowca to pewnie ten Twój ulubiony lumpex jest gdzieś w pobliżu ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
jakość
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
ja lubie kupowac nie dosyc, ze czesto, to jeszcze hurtowo...
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.