Technik informatyk czy kurs grafiki komputerowej POMOCY!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-13, 15:47   #1
speedstar
Raczkowanie

Unhappy

Technik informatyk czy kurs grafiki komputerowej POMOCY!!!

Witam,

Zwracam się do osób, które uczyły się na technika informatyki. Studiuję na kierunku ekonomicznym związanym z handlem zagranicznym... nie jest to dość fascynujący kierunek, ale jest w porządku. Interesuję się grafiką komputerową. Nie chciałam iść na studia informatyczne gdyż stwierdziłam, że niestety nie dam sobie na nich rady: Matma, Fizyka, Statystyka mat. itp... Nie wiem czy zdecydować się składać dodatkowo dokumenty na technika informatyki specjalność grafika komputerowa czy iść na roczny kurs czy studium nie wiem jak to się nazywa... grafiki komputerowej. Technik zapewne byłby lepszym rozwiązaniem ale przeraża mnie programowanie, które jest w planie. Czy osoba w wieku 20lat, znająca się na komputerach tak jak zwykły przeciętny człowiek da sobie radę w tej szkole policealnej kształcącej na technika...
Moje pytania:
Czy jest ciężko zostać technikiem informatyki?
Czy programowanie jest na prawdę takie straszne?
Chciałabym tworzyć reklamy, plakaty, obrabiać graficznie zdjęcia, przerabiać filmy czy dokumenty do lokalnych tv... Studia chcę skończyć, aby mieć mgr ale po nich będę mogła zapewne pracować gdzieś w administracji czy zostać księgową. A może jednak iść na te 2 semestry na specjalistę grafiki komp. ...

Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Stary 2011-10-13, 16:53   #2
Meitsa
Zakorzenienie

Dot.: Technik informatyk czy kurs grafiki komputerowej POMOCY!!!

Cytat:
Napisane przez speedstar Pokaż wiadomość
Witam,

Zwracam się do osób, które uczyły się na technika informatyki. Studiuję na kierunku ekonomicznym związanym z handlem zagranicznym... nie jest to dość fascynujący kierunek, ale jest w porządku. Interesuję się grafiką komputerową. Nie chciałam iść na studia informatyczne gdyż stwierdziłam, że niestety nie dam sobie na nich rady: Matma, Fizyka, Statystyka mat. itp... Nie wiem czy zdecydować się składać dodatkowo dokumenty na technika informatyki specjalność grafika komputerowa czy iść na roczny kurs czy studium nie wiem jak to się nazywa... grafiki komputerowej. Technik zapewne byłby lepszym rozwiązaniem ale przeraża mnie programowanie, które jest w planie. Czy osoba w wieku 20lat, znająca się na komputerach tak jak zwykły przeciętny człowiek da sobie radę w tej szkole policealnej kształcącej na technika...
Moje pytania:
Czy jest ciężko zostać technikiem informatyki?
Czy programowanie jest na prawdę takie straszne?
Chciałabym tworzyć reklamy, plakaty, obrabiać graficznie zdjęcia, przerabiać filmy czy dokumenty do lokalnych tv... Studia chcę skończyć, aby mieć mgr ale po nich będę mogła zapewne pracować gdzieś w administracji czy zostać księgową. A może jednak iść na te 2 semestry na specjalistę grafiki komp. ...

Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Siedzę w temacie to trochę powiem. Jeżeli intersuje cię temat czysto grafiki komputerowej to nie masz co sie męczyć z programowaniem, bo tylko stracisz czas. Chciałam mieć w papierach, ze jestem grafikiem komputerowym i poszłam na studia informatyczne ze specjalnością grafika komputerowa, po 1,5 roku nie wytrzymalam bo było tylko programowanie a z grafiki nic sie nie dowiedziałam. Druga sprawa ja programów graficznych uczyłam sie sama, miałam to szczęście, ze mogłam pracować u taty w drukarni u niego nabierać doświadczenia jako grafik. Byłam na kursie grafiki komputerowej z urzedu pracy zeby mieć papier. Jeżeli chodzi o poziom to po takim kursie grafikiem nie zostaniesz, bo bycie grafikiem z prawdziwego zdarzenia to bycie samoukiem. Mieliśmy przypadek w drukarni, ze pojawił sie chłopak, który chciał byc grafikiem. Łapał klientów, robił im głownie wizytówki i plakaty i przychodził do nas pytać sie o błędy i w ten sposób nabieral doświadczenia. Myśle wiec, ze w twoim przypadku warto iść na kurs albo studium i tam zobaczyć z czym to sie je

meitsa-no-sekai.blogspot.com
Blog o lakierach, zielonej herbacie, koreańsko-japońskich i eko kosmetykach
25.06 Kanebo wycofuje niebezpieczne dla zdrowia kosmetyki wybielające
Meitsa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości