![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
A teraz odmiennie- DREDY:D
Cały czas padaja pytania co do koloru, doboru fryzury, pomocy przy figlarnych włosach, a prawie nikt nie wspomina o dredach. Tak wiem, ze nie wszystkim się takowe podobają, a wręcz u niektórych budzą odraze, obrzydzenie, ale warto załozyć o nich watek...bo one mają styl, swój charakter, swa ideę, pogląd na świat...Chciałabym, aby wizazanki posiadające piękne dredy napisały tutaj posta, opowiedziały swoją historię z nimi związana...fotki mile widziane. Pozdrawiam dredziarzy
![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: A teraz odmiennie- DREDY:D
Miałam dredy, gdy byłam nastolatka.
Dla mnie ta fryzura cos wyraza, jest zwiazana z ideologia, a nie, "taka sobie fryzurka dla kazdego", czym niestety, stała sie teraz... Dredy sa bardzo fajne, ale wberw pozorom trzeba o nie bardzo dbac- "dokręcać" odrosty, w zimie przez kilka godzin suszyc po myciu głowy, bo mocno wchłaniaja wode. ![]() No i niezmiennie budzą kontrowersje na ulicy ![]() ![]()
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://www.dready.pl/dready.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Albertyna dziękuję za wpis...a na tamtej streonce nigdy nie byłam, ale dredy są bardzo ładne, szczególnie podobają mi się te ostatnie- czarne
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
oj tak dready sa sliczne, ale nie zawsze.
niektorym kompletnie niestety nie pasuja, a maja bo to modne ;/ ja kocham reggae i chetnie zrobilabym sobie dready ale no mloda jestem i to jak wyglada musi sie choc troche podobac mojej mamie ![]() widzialam kiedys sliczne dlugie [za ramiona] blond, ceniutkie dreadziki, slicznie wygladala, bosssko po prostu, az chcialoby sie zrobic cos takiego ((; |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z tym,że są osoby, którym to nie pasuje
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
ja posiadałam dready przez pare ładnych latek ale niestety nadszedl dzien w którym trzeba było sie z nimi pożegnac
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a Ty na to co zrobiłaś?! ![]() Ja bym się z nimi biła ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hehe... ja też bym się biła ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Szatan z dredami
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
nie lubie dredow, wzbudzaja we mnie odraze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Isis bardzo ładnie Ci w dredach, ale wierzę, że bez dredów też.
![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
![]()
dredy są przepiekneee
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ja mam tyLko 4 dready.. powod prosty.. przyszŁa do mnie koLezanka by mi zrobić dready.. i tak jakos wyszŁo, że mamuśka wparowaŁa.. no i są tyLko 4. Brata namowiłam na dready i świetnie wygLada [;. Z reszta zauwazyŁam, że stała sie moda na dready o__O, wiekszasc z osob posiadajace dready nie ma pojecia co one oznaczają, mają ją bo są moden i wsio.. :P Dready jak dLa mnie są ważne.. z reszta jak caŁa kuLtura Rasta [; a co do tego Satana, to samo byŁo z moim bratem T___T', często starsze panie tak reaguja o___O
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
jejuś co za brednie, jakie siedlisko kurzu i brudu?
przeciez o nie trzeba dbac bardzeij niz o zwykle wlosy! sa sliczne! reggae i rasta rulez ![]() ![]() ja sobie je zrobie, chociaz ze mamuska sie nie zgadza ![]() albo chociaz jednego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Isis przepiękne te dredy
![]()
![]() |
#17 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
A tak w ogóle to jak się robi dredy? Zawsze mnie to ciekawiło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Nie chcę nikogo urażać, ale ciężko mi zrozumieć, dlaczego tak wam się podobają te... STRĄKI... to naprawdę niekorzystnie wygląda, zwłaszcza u dziewczyny (bo czasem u chłopaków takie krótsze są ok, ale nie takie długaśne). Hmm dready to takie włochate pałki zwisające i może nie są brudne czy zakurzone, to mimo wszystko wyglądają na zanieczyszczone... tak jakby same się tak zrobiły z braku higieny :-/ takie jest moje odczucie.
A właściwie to o co chodzi z tą ideologią całą, bo nie całkiem rozumiem po co to się robi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Moze calej ideologii rasta nie bede przytaczac i tłumaczyc bo to sprawa na dłuzsza mete ale moge powiedziec w skrocie co znacza dready
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Isis kochana nie dziwię Ci się wcale
![]() ![]()
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Podejrzewam,ze cięzko ci zrozumiec dlaczego ludzie noszą dredy bo nie obracałas się nigdy w tych kręgach
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
hm. ja chce sobie w najblizszym zcasie zrobic jednego dlugiego dreada bo kocham rasta. na cala glowe nie mam odwagi bo mam wlosy do ramion i boje sie w mojej malej miescowosci byloby to czyms dla nich dziwnym [hm. wlansie to i tak uwazaja mnie juz za dziwna :P]...
jak myslicie, zrobic sobie tego jednego dreada? ;> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
hm.. u mnie w miescie robienie jednego dreada staŁo się bardzo komercyjne ;/, jak widze dziewczyny sŁuchające na codzien techna aLbo hip hopu z jednym aLbo co gorsza z wieksza iloscia dreadow to mnie sciska....
aLe jezeLi czujesz, ze dLa Ciebie ma to wieLka wartosc to pewnie, zrob ![]()
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
u mnie wlasciqie, jest tylko male grono sluchajace reggae i nie widzialam jeszcze nikogo z jednym dreadem [zreszta z wiekszoscia tez ni procz chlopaka kuzynki ale jest z innego miasta] takze byc moze w wakacje sobie zrobie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Widziałam kiedys dziewczyne z dwoma dreadami z przodu jak zwiazala wlosy tylko dready bylo widac opadajace na twarz fajne wrazenie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
oj tamm myslalam o woodstocku na powaznie, ale sadze ze nic z tego - rodzice sie nie zgoidza, a wole sie chyba nie narazac im. No i jedzie trojka moich znajomych beze mne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
chciałabym, aLe rodzice nie pozwaLają, przynajmniej mam oficjalną zgodę na BieLawę i Ostrode, wiec jest dobrze [;
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
W Ostrodzie byłam juz 2 razy i stwierdzam calym moich serduchem ze ten festiwal nie ma duszy :/ za ta kase mozna przezyc kilka naprawde wspanialych niezapomnianych dni gdziekolwiek indziej
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
![]()
DREADY_każde.. są piękne.
Długie, krótkie... jasne, ciemne.. byle czyste i w 'miare' zadbane. ![]() DREADY_kocham <3. Choć sama bym nie zaryzykowała ![]() to kocham u NIEGO ;* Ekhm.. ktoś powyżej napisał; cyt.'dready sa wg. mnie odrażające'. Normalnie ![]() skreślać kogoś, bo ma taką czy inna fryzurę? ;/ Inaczej wygląda? to juz jest 'BE'?! Tia.. O_o. A tymczasem Jego zdjęcie dla Was. ![]() http://i42.photobucket.com/albums/e3...roc/bartol.jpg Ps. 'KOLEŻANKO' .. co tu jest odrażające? miłych snów kochane_. pa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
a ja ćwiczę capoeira i śmiejemy się z dziewczynami, że w naszej grupie bardziej oryginalnie jest nie mieć dredów niż je mieć
![]() i tak nawiasem mówiąc - ostatnio mój kolega za dredy dostał gazem po oczach
Mój blog o modzie. Fashion as my lifestyle. http://nowohucianka.blox.pl/html Powiększ sobie biust Bransoletki hand-made Do czytania - nowości z 23.09 Kosmetyki i wishlista brak komputera przez najbliższe dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.