Jak się podniesc po tym co mi powiedział?.... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-31, 00:56   #1
nika2491
Raczkowanie

Jak się podniesc po tym co mi powiedział?....

Dzis był najgorszy dzien w moim zyciu. Najpierw chłopak zrobił mi wielką awanturę przy swojej matce, kazał mi spier.... do swojej śmierdzącej wsi, nazwał mnie szczylem etc... Potem się pogodzilismy. Nie kochał się ze mną miesiąc, wieczorem tez nie miał ochoty, powiedział mi, że myślę tylko o sobie i że powinnam sobie doszyc fiu...a żeby się zadowalac tyle ile potrzebuję. Powidział, że nie chce się ze mną kochac, bo jestem brzydka i śmierdząca. Że z innymi dziewczynami chodził do kina i na łyżwy, a ze mna nie sprawia mu to żadnej przyjemności. Podarł kartki, jakie dał mi na walentynki i powiedział, że nie chce ze mną juz byc. I że ktoś albo oci...eje albo ucieknie ode mnie na drugi koniec świata...
nika2491 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 01:15   #2
Synkopa
Raczkowanie

Dot.: Jak się podniesc po tym co mi powiedział?....

Jeszcze raz. Zrobił Ci awanturę przy matce, potem się pogodziliście, a potem znowu Ci wygarnął?

Trochę się zamotałaś w poście, ale.. eh nie ma się czemu dziwić.

Ostatecznie jesteście pokłóceni, czy pogodzeni?
Chociaż... tak naprawdę to nieistotne.

Może to zbyt ostre, co powiem, ale im prędzej to się stało tym lepiej - im prędzej przekonałaś się z jakim chamem masz do czynienia.
Nie przejmuj się moja Droga, widać szukał byle pretekstu.
Wiem, że na początku ciężko to olać, zrozumieć, że nie warto się nim przejmować - w końcu sprawił Ci przykrość, ale pociesz się tym, że więcej nie będzie miał okazji Ci zrobić takiej przykrości, pociesz się tym, że kiedyś tam mogłoby się to skończyć jeszcze gorzej...

Pomalutku dojdziesz do siebie staraj się nie myśleć, spotykaj się ze znajomymi, rób to co lubisz, co zajmuje Ci najwięcej czasu
Synkopa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 01:20   #3
nika2491
Raczkowanie

Tak, najpierw wygarnął mi przy matce, potem się pogodziliśmy, teraz znów wykrzyczał mi co o mnie myśli, a uciec od tego będzie ciężko, bo mieszkamy razem... bylismy razem prawie dwa i pół roku...
Stary 2012-01-31, 01:25   #4
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Oczywiscie to już były chłopak, prawda? Nie masz zamiaru z nim dłużej być? Generalnie tak:broń Boże nie wracaj do niego jak poprosi czy coś, miej swoją godność, pomyśl, że gdzieś czeka ktoś, kto bedzie Cię szanować i nigdy by nie pozwolił na takie Twoje traktowanie, nie trać czasu na takiego gnojka...

Edit: nie masz gdzie się wyprowadzić? do rodziców? gdzieś indziej? mieszkanie z nim teraz to nie jest najlepszy pomysł:/

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 01:26   #5
monikaa93
Raczkowanie

Wina zawsze leży po obu stronach. Koleżanka wyżej ma rację, odpuść sobie go, chyba nie chcesz być z tak nie kulturalnym człowiekiem? W sumie sama bez winy nie jesteś, odstraszyłaś go od siebie ;p Nie pierwsza i nie ostania miłość przed Tobą, wszystko się jeszcze ułoży! I nie próbuj go prosić , aby wrócił.. to jest najgorsze co mogłabyś jeszcze zrobić ..
monikaa93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 01:29   #6
Synkopa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monikaa93 Pokaż wiadomość
Wina zawsze leży po obu stronach. Koleżanka wyżej ma rację, odpuść sobie go, chyba nie chcesz być z tak nie kulturalnym człowiekiem? W sumie sama bez winy nie jesteś, odstraszyłaś go od siebie ;p Nie pierwsza i nie ostania miłość przed Tobą, wszystko się jeszcze ułoży! I nie próbuj go prosić , aby wrócił.. to jest najgorsze co mogłabyś jeszcze zrobić ..

Dlaczego odstraszyła? (bo mi się to nie nasunęło na myśl)

no chyba, że masz na myśli, że ona chciała się kochać a on nie ale to nie jest powód żeby tak zwyzywać swoją dziewczynę. Z która jest się ponad dwa lata.

Edytowane przez Synkopa
Czas edycji: 2012-01-31 o 01:36
Synkopa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 02:45   #7
InkluzjaOstateczna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nika2491 Pokaż wiadomość
Najpierw chłopak zrobił mi wielką awanturę przy swojej matce, kazał mi spier.... do swojej śmierdzącej wsi, nazwał mnie szczylem etc... Potem się pogodzilismy. Nie kochał się ze mną miesiąc, wieczorem tez nie miał ochoty, powiedział mi, że myślę tylko o sobie i że powinnam sobie doszyc fiu...a żeby się zadowalac tyle ile potrzebuję. Powidział, że nie chce się ze mną kochac, bo jestem brzydka i śmierdząca.
WTF?! o.O Gdzie tacy ludzie istnieją?
InkluzjaOstateczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 07:09   #8
klempaa
Zakorzenienie

Pozwalałaś sobie na to, to i tak miałaś.
Teraz chociaż nie próbuj do niego wrócić.
Nie ma po czym (po kim) płakac, z daleka od takich buraków....

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 07:49   #9
Paszczurek666
Zakorzenienie

Zamiast pisać posty na wizażu to się rozglądaj za miejscem, do którego możesz się wyprowadzić. Choćby tymczasowo (w sensie: dopóki nie znajdziesz czegoś na stałe, nie: dopóki on znów nie przeprosi).

Podskakuję z Mel B.
Joga

Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą.
----------------------------
Używasz poprawnie?
'Szlak prowadzi na wschód.'
'Szlag mnie trafia.'
Paszczurek666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 09:13   #10
Dotka90
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że to prowo, bo naprawdę głęboko wierzę, że nie istnieją tacy (...) ludzie, którzy slyszą takie słowa od faceta i zamiast dać mu w mordę i wyjść, jeszcze leżą z nim w łóżku i są zawiedzione, że nie ma seksu

A jeśli naprawdę tak było, to mimo mojego całego wspólczucia z racji posiadania faceta buraka, to SAMA jesteś sobie winna - widać sobie pozwoliłaś żeby Cię tak traktował.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 09:33   #11
Unex
bez kija nie podchodz

Pięknie ładnie kłócicie się, poźniej ty go prosisz żebyście się kochali, wyabacz, ale nie jesteś jego popychadlem, dziwką, sprzataczką i tak dalej

Kopnij go w 'rzyć'! ( jak to na śląsku mówią ) Rozglądaj się za lokum, nie wiem wróć do rodziców, pomieszkaj chwilę z jaką koleżanką ( do momentu znalezienia własnego mieszkania), zostaw go i nawet się nie oglądaj.

dziewczyny mają rację, lepiej teraz niż za 10 lat.

W ogóle po przeczytaniu tego wątku nasunęło mi się wielkie " WTF " pomimo, że rzadko używam tego skrótu...

Cytat:
Waga najszybciej spada jak się ją wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 09:49   #12
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, najpierw wygarnął mi przy matce, potem się pogodziliśmy, teraz znów wykrzyczał mi co o mnie myśli, a uciec od tego będzie ciężko, bo mieszkamy razem... bylismy razem prawie dwa i pół roku...
To się od niego wyprowadź, no dziewczyno dajże spokój o tak dawać się traktować? W pale się to już nie mieści. Co on musi Ci jeszcze zrobić żebyś odeszła, pobić, zgwałcić? Masz jakiekolwiek granice?
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 09:56   #13
Weronikapr
Wtajemniczenie

Ale o czym tu dyskutować

Chłopak to dno, należy od niego odejść jak najszybciej i wymówką nie jest nawet wspólne mieszkanie. No ja to bym w minutę na tą swoją wieś spier... wedle życzenia.
On Cię nie szanuje i nigdy nie będzie, uwierz.

Nawet jeśli masz swoje za uszami, to jego zachowanie jest osobną kwestią. Koleś nie ma klasy, nie ma nic prócz swojego buractwa i prostactwa.
Weronikapr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 09:59   #14
Duduu
Raczkowanie

Cytat:
Szanuj się dziewczyno i uciekaj od niego!
Duduu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 10:05   #15
nika2491
Raczkowanie

Studiuję w innym mieście niż moja rodzinna miejscowosc, na wsparcie rodziców w tym, że się wyprowadzam nie mam co liczyc, umowa z właścicielka mieszkania jest do czerwca, nie mam gdzie...chocbym chciała. Zawsze wydawało mi się, że jeśli się kogoś kocha, to trzeba na pewne rzeczy przymknąc oko...a teraz widzę, że on mnie ma za nic. To prawda - jest tak, bo na to pozwoliłam. Tylko co mam teraz zrobic?...
Stary 2012-01-31, 10:07   #16
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Dzis był najgorszy dzien w moim zyciu. Najpierw chłopak zrobił mi wielką awanturę przy swojej matce, kazał mi spier.... do swojej śmierdzącej wsi, nazwał mnie szczylem etc... Potem się pogodzilismy. Nie kochał się ze mną miesiąc, wieczorem tez nie miał ochoty, powiedział mi, że myślę tylko o sobie i że powinnam sobie doszyc fiu...a żeby się zadowalac tyle ile potrzebuję. Powidział, że nie chce się ze mną kochac, bo jestem brzydka i śmierdząca. Że z innymi dziewczynami chodził do kina i na łyżwy, a ze mna nie sprawia mu to żadnej przyjemności. Podarł kartki, jakie dał mi na walentynki i powiedział, że nie chce ze mną juz byc. I że ktoś albo oci...eje albo ucieknie ode mnie na drugi koniec świata...
Dziewczyno, a po co ty się z nim godziłaś? trzeba było spakowac walizkę i wrócić do rodziców.

Jak możesz pozwalać na coś takiego? Jesteś masochistką? Dlaczego tego wysłuchujesz, godzisz się z nim, mieszkasz z nim? Podejrzewam, że to nie jest pierwszy raz, co ty w ogóle jeszcze robić z taką imitacją faceta?

I gdyby mi facet w łóżku powiedział, że jestem brzydka i śmierdząca, to by dostał takiego strzała w gębę, że by się nie pozbierał. Nie jestem fanką przemocy, ale w takiej sytuacji nie zdzierżyłabym.

Wyprowadź się jak najszybciej od tego złamasa.

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 10:08   #17
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Studiuję w innym mieście niż moja rodzinna miejscowosc, na wsparcie rodziców w tym, że się wyprowadzam nie mam co liczyc, umowa z właścicielka mieszkania jest do czerwca, nie mam gdzie...chocbym chciała. Zawsze wydawało mi się, że jeśli się kogoś kocha, to trzeba na pewne rzeczy przymknąc oko...a teraz widzę, że on mnie ma za nic. To prawda - jest tak, bo na to pozwoliłam. Tylko co mam teraz zrobic?...
to Wy mieszkacie z teściową w wynajmowanym mieszkaniu?
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 10:10   #18
nika2491
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość

I gdyby mi facet w łóżku powiedział, że jestem brzydka i śmierdząca, to by dostał takiego strzała w gębę, że by się nie pozbierał. Nie jestem fanką przemocy, ale w takiej sytuacji nie zdzierżyłabym.
Nie jestem ładna, to prawda, ale na pewno nie może powiedziec, że jestem śmierdząca - dbam o higienę, perfumy, te sprawy...

Nie mieszkamy z teściową - przyjechała do nas z jego rodzinnego miasta, odwiedzic, zobaczyc co słychac, bo w tym samym mieście, w ktorym teraz mieszkamy studiuje jej córka i mieszkają jej rodzice.

Edytowane przez nika2491
Czas edycji: 2012-01-31 o 10:11
Stary 2012-01-31, 10:12   #19
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Mimo wszystko - wyprowadzić się.

Nie możesz wrócić do rodziców? Wziął dziekanki na pół roku na studiach, jeśli nie możesz dojeżdżać, czy coś? Bo naprawdę, w tym momencie twoje życie, twój stan psychiczny i godność są od studiów STO razy ważniejsze.

Na kogo jest umowa? Bo jeśli na niego - nie miej oporów, zmykaj. Jeśli na ciebie - sprawdź, jaki masz okres wypowiedzenia. Powinnaś mieć taki punkt w umowie, u mnie jest to miesiąc. I wtedy spokojnie możesz wypowiedzieć umowe i zniknąć. A jeśli właściciel mieszkania jest ludzki, to może dałoby radę wyjaśnić sytuację i pójść na jakąś ugodę?

Skąd bierzesz pieniądze na utrzymanie i ile? Nie dasz rady wynająć sobie pokoju albo nawet miejsca w pokoju?

Masz dużo możliwości, ostatnią rzeczą, którą powinnaś teraz zrobić, to zostać w mieszkaniu z tą marną imitacją faceta.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Nie jestem ładna, to prawda, ale na pewno nie może powiedziec, że jestem śmierdząca - dbam o higienę, perfumy, te sprawy...
Nawet gdybyś była najbrzydszą dziewczyna świata to facet po takim tekście zasługiwałby na przetrzepanie ryja (ryj, bo to świnia, a nie facet).

Zrozum, nieważne, jak wyglądasz - takich rzeczy się nie mówi, a już na pewno nie w taki sposób! Nie wolno się na to godzić! Czemu ty go jeszcze usprawiedliwiasz?

Dziewczyno, gdzie twoja godność!

Stary 2012-01-31, 10:18   #20
nika2491
Raczkowanie

Opcja powrotu do rodziców nie wchodzi w grę - jak kiedyś powiedziałam matce, że już z nim nie jestem, kazała mi go przeprosic i do niego wracac. Opcja wyprowadzki też - od wczoraj spimy na osobnych łożkach i udajemy, że sie nie widzimy. To nie jets proste, kiedy nie możesz liczyc na wsparcie psychiczne z niczyjej strony...
Stary 2012-01-31, 10:25   #21
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Opcja powrotu do rodziców nie wchodzi w grę - jak kiedyś powiedziałam matce, że już z nim nie jestem, kazała mi go przeprosic i do niego wracac. Opcja wyprowadzki też - od wczoraj spimy na osobnych łożkach i udajemy, że sie nie widzimy. To nie jets proste, kiedy nie możesz liczyc na wsparcie psychiczne z niczyjej strony...
Rozumiem, że powrót do rodziców możliwy nie jest.

Ale czemu nie chcesz się wyprowadzić? Lubisz, jak ktoś traktuje cię jak szmatę do podłogi? Im dłużej będziesz przebywać z tym fagasem w jednym pomieszczeniu, tym bardziej twoja psychika będzie podupadać!

Tak jak mówiłam - jeśli umowa jest na twojego chłopaka, pakuj manatki i wyprowadzaj się. Jeśli umowa jest na ciebie, zorientuj się w okresie wypowiedzenia, porozmawiaj z właścicielem mieszkania i po odpowiednim czasie również się wyprowadzaj.

Skoro stać cię, by wynajmowac mieszkanie wraz z chłopakiem, to będzie cię stać aby wynajmować z kimś innym. Poszukaj pokoju bądź miejsca w pokoju i UCIEKAJ.

Stary 2012-01-31, 10:29   #22
nika2491
Raczkowanie

Umowa jest na mnie, z trzymiesięcznym okresem wypowiedzenia plus kara za zerwanie umowy - przystałam na to, bo bylam pewna, ze nic po drodze się nie stanie i i tak będziemy tu mieszkac do czerwca....
Stary 2012-01-31, 10:30   #23
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:

Nie mieszkamy z teściową - przyjechała do nas z jego rodzinnego miasta, odwiedzic, zobaczyc co słychac, bo w tym samym mieście, w ktorym teraz mieszkamy studiuje jej córka i mieszkają jej rodzice.
Autorko, zostaw tego patafiana w trybie natychmiastowym.
Odnośnie tego, co napisałaś. Wiadomo, że nie każdy posiada urodę, ale jakoś i ludzie niezbyt atrakcyjni się doobierają i są szczęśliwi. Skoro się temu kretynowi nie podobasz to po co w wchodził z Tobą w związek? Co za buc
Weź daj sobie szansę na spotkanie kogoś z kim będziesz się czuła akceptowana i szczęśliwa. Przecież widzisz, że on ma Cię całkowicie gdzieś.
I jeszcze jedno: nie wierzę, że wcześniej było między Wami dobrze i że on Cię szanował...
To po co w takim razie z nim zamieszkałaś?
A teraz masz problem i najpawdopodobniej i tak się nie wyprowadzisz od niego, ,,pogodzicie się'', będzie dobrze tydzień i dalej będziesz dawała się obrażać. Bo po Twojej postawie widać, że i tak będziesz z nim mieszkać.
Więc ja nic nie będę radzić, życie Cię nauczy.
Stary 2012-01-31, 10:30   #24
erusimilus
Raczkowanie

Żył z Tobą 2 i pół roku i stwierdził nagle ,że jesteś brzydka ? Co za prostak i cham A ,że ktoś mieszka na wsi nie oznacza ,że śmierdzi. Miastowy czyścioszek się znalazł. Nie mam słów do takich ludzi.
erusimilus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 10:31   #25
3asiex
Zadomowienie

Cytat:
Na jakie rzeczy on nie potrafił przymykać oka?

Miałem taki piękny sen, że byłem ostatnim ssakiem na ziemi.(Mort: a ja w nim byłem?) Tak ale jako padlina.

3asiex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 10:39   #26
nika2491
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 3asiex Pokaż wiadomość
Na jakie rzeczy on nie potrafił przymykać oka?
chodziło mi o to, że ja przymykałam oko.

co do mieszkania - nie jest to tak prosto zrobic, jak się mówi. Uwierzcie. Tym bardziej, ze studiuję dziennie dwa kierunki i sama się nie utrzymuję...
Stary 2012-01-31, 10:44   #27
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez Synkopa Pokaż wiadomość
Jeszcze raz. Zrobił Ci awanturę przy matce, potem się pogodziliście, a potem znowu Ci wygarnął?

Trochę się zamotałaś w poście, ale.. eh nie ma się czemu dziwić.

Ostatecznie jesteście pokłóceni, czy pogodzeni?
Chociaż... tak naprawdę to nieistotne.

Może to zbyt ostre, co powiem, ale im prędzej to się stało tym lepiej - im prędzej przekonałaś się z jakim chamem masz do czynienia.
Nie przejmuj się moja Droga, widać szukał byle pretekstu.
Wiem, że na początku ciężko to olać, zrozumieć, że nie warto się nim przejmować - w końcu sprawił Ci przykrość, ale pociesz się tym, że więcej nie będzie miał okazji Ci zrobić takiej przykrości, pociesz się tym, że kiedyś tam mogłoby się to skończyć jeszcze gorzej...

Pomalutku dojdziesz do siebie staraj się nie myśleć, spotykaj się ze znajomymi, rób to co lubisz, co zajmuje Ci najwięcej czasu
czy to jakiś (bardzo) nieudany żart??Po czymś takim, nie umieszczałabym tematu na forum,ale spakowała siebie, albo jego i definitywnie się rozstała, jestem w szoku...

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 10:53   #28
201608251020
Konto usunięte

Skoro studiujesz dziennie i to aż 2 kierunki to MUSISZ mieć jakichś znajomych z uczelni! Nie masz koleżanki która mieszka gdzieś na stancji? Która nawet TYMCZASOWO by Cię przygarnęła? Kurde, kombinuj dziewczyno, chcesz żyć z wrogiem pod jednym dachem? Po takich hasłach nie chciałabym typa oglądać więcej nigdy w życiu.

Nie wiem, kurczę - a może dziadkowie? Rodzeństwo? Kuzyni? Ciocia z wujkiem?
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 11:09   #29
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
chodziło mi o to, że ja przymykałam oko.

co do mieszkania - nie jest to tak prosto zrobic, jak się mówi. Uwierzcie. Tym bardziej, ze studiuję dziennie dwa kierunki i sama się nie utrzymuję...
Rodzice Cie utrzymują? Jeśli tak, to chyba nie będzie problemu z tym, żeby dali Ci na wynajem pokoju, skoro do tej pory dawali Ci na stancję.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 11:17   #30
nika2491
Raczkowanie

Nie mam w tym mieście nikogo z rodziny, najlepsza koleżanka mieszka z facetem, w jednym pokoju - nie bardzo chcę zwalac się im na głowę, pozostałe dwie mieszkają z rodzicami... Dobra, nieważne, po prostu zrozumcie, że na inne mieszkanie nie dostanę od rodziców ani zgody, ani pieniędzy - oni są po jego stronie, uważają, że ni zasługuje na takiego faceta i że powinnam się go trzymac.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości