|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
ruchy dziecka
witam jestem w 24 tyg ciazy tydzien temu moje dziecko buszowalo w brzuchu a teraz rusza sie slabo i rzadko okolo 2 razy na dzien co mam o tym myslec ? a jak z waszymi maluszkami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: ruchy dziecka
A to jest pierwsza ciąża?
Myślę, że Twoja ciąża jest jeszcze "młoda" i dzidzia ma jeszcze w brzuszku sporo miejsca. Możesz zacząć liczyć ruchy, jak jest ich 10 lub więcej to jest ok. Najczęściej dzieciątka ruszają się w brzuchu, kiedy ich mamy odpoczywają lub zjedzą coś słodkiego. Kiedy mama się rusza to dzidzia jest kołysana w brzuszku i najzwyczajniej sobie śpi ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie przejmuj się, ona ma tam kupe miejsca więc tak nie czuc jak sie rusza.Jak bedzie dzidzia miala mniej miejsc ato dopiero sie bedzie wierciła aż do bólu
![]()
![]() |
#4 |
BAN stały
|
problem jest jak przez dłuższą chwilę dziecko nie rusza się w ogóle-a nie jak rusza się tylko rzadziej.Moze jesteś bardziej aktywna i mocniej je kołyszesz w brzuchu przez co więcej śpi? możesz zjeść coś słodkiego i położyć się-u mnie wtedy ruchy się wzmagają. Ale jesli masz duże wątpliwości to podejdź do lekarza czy szpitala żeby zrobili usg i posłuchali serduszka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.