|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
jedzenie na mieście
Hej dziewczyny
![]() W tym wątku możemy wrzucać lokalizacje fajnych knajp w naszych miastach, gdzie można zjeść zdrowo i dietetycznie. Często mi się zdarza, że mam tylko godzinkę wolnego w środku dnia i idę wtedy z moim facetem coś zjeść na mieście. Zazwyczaj była to pizza, chcę to zmienić. Znacie jakieś fajne knajpki we Wrocławiu, gdzie można zachować dietę i zjeść obiad, ewentualnie zamówić do domu/pracy?
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jedzenie na mieście
Może nie we Wrocławiu, bo ja akurat jestem z Krakowa, ale jeśli chodzi o Krk, to na pewno polecam:
Chimera (bar sałatkowy) na Anny, indyjska knajpka Roti Roti na Węgłowej Momo - bar wegetariańsko-wegański na Dietla i organiczna Karma na Krupniczej.
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
A ja akurat z Wrocławia i mogę polecić parę miejsc, w których przegryzam co nieco w kryzysowej sytuacji na mieście (nie odchudzam się już, ale trzymam się zdrowego odżywiania
).A więc: Pasaż Grunwaldzki - Freshpoint (może nie obiad, ale sałatki i kanapki z czym chcesz, z czego to drugie może być pełnoziarniste) Pasaż Grunwaldzki, Renoma - Salad Story na Kuźniczej oraz w Magnolii - Green Way (znajoma mówi, że to taki wegetariaństki fast food, ale ja w to nie wierzę ) - brązowy ryż, pełnoziarniste pierogi, zupy, quiche ze szpinakiem...i wydaje mi się, że w nowej sieci Multifood, gdzie bierzesz co chcesz i płacisz za wagę całości, też można zdrowo zjeść, bo w sumie możesz wziąć co chcesz, ale z ósmej strony nie ma tam nic pełnoziarnistego itd.. No, w każdym razie te multifoody znajdziesz w Realu, Pasażu, Magnolii, Marino i podobno jest też na Kuźniczej, ale tam nie byłam. Pozdrawiam.
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2012-02-17 o 15:00 |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie
Najblizej mi do Renomy, blisko miejsca pracy i blisko uczelni.Ja tez mogę polecić knajpe Noodle w Pudle we Wrocławiu na rynku oraz na ul. Hallera. Można zamówić też jedzenie na dowóz. Serwują tu jedzenie z woka, można wybrać ryż jaśminowy czy makaron gryczany itp. z dodatkiem wybranego mięsa i warzyw. Jest dosyć tłustawe, ale raz na jakiś czas można się wybrać, a będzie na pewno zdrowiej i smaczniej niż pizzucha. tutaj link http://www.noodlewpudle.pl/1024/index.html
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie Greenway'e, Bioway'e na północy Polski, Fresh Point'y. W Warszawie polecam z całego serca Vega Bar - http://www.vega-warszawa.pl/index.php. Jeżeli chodzi o stolicę, to niestety mamy tylko dwa Green Way'e - na Marszałkowskiej 28 (przyt. Trasa Łazienkowska) i w Woli Park, co jest przerażające ... podobno kiedyś było ich tu więcej. Za to mamy wszędzie Salad Story, Subway'e i Fresh Pointy, także da się trafić na coś dobrego i zdrowego
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

).