|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
spanie z kolegą w jednym łóżku?
Hej dziewczyny,
może problem wyda się banalny, ale jednak postanowiłam z ciekawości napisać co o tym sądzicie. Jest pewien facet - znamy się od 7 lat ale nie utrzymujemy na codzień kontaktu, tylko tak czasem na wspólnych imprezach. Ostatnio coś zaczęło między nami iskrzyć ale do niczego konkretnego nie doszło, mam wrażenie że i on i ja boimy się zrobić o krok za dużo. Sprawa jest o tyle skomplikowana, że moja najbliższa przyjaciółka jest narzeczoną jego brata. Chyba oboje boimy się, że gdyby między nami coś nie wyszło to byłoby nie za fajnie w relacjach w "towarzystwie". Dojdę do sedna problemu... Planujemy wyjazd sylwestrowy w góry, tak jakoś wyszło, że jedzie moja przyjaciółka z facetem, jeszcze jedna para i dwóch singli - ja i "ten mój" ![]() Gdyby nie było między nami tego iskrzenia to nie byłoby problemu - po prostu kolega i koleżanka spią w jednym pokoju. Ale teraz sytuacja jest conajmniej dziwna, bo nagle wylądujemy razem w pokoju a nigdy nie mieliśmy tak bliskich kontaktów. Sylwester, alkohol... nie zamierzam sie z nim przespac bo chcialabym żeby między nami było coś więcej, na stałe. Wogóle będę się dziwnie czuła, bo już nawet nie mówie o seksie, ale wiecie... spanie razem, przebieranie, wspólna łazienka... no to takie jakieś wiecie dziwne ![]() Nie śmiejcie się, nie jestem jakąś szczeniarą, mam 25 lat, miałam dużo doświadczeń ze związkami i facetami, ale ostatnio byłam sama już prawie 3 lata... i nagle poczułam do niego to coś czego dawno do nikogo nie czułam. Dlatego jestem teraz po prostu przerażona ![]() Nie możemy wziąć jedynek bo domek z trzema dwójkami jest już wybrany... Pomijając sylwester - mam wrażenie, że on jest tylko pozornie pewny siebie, chciałabym zrobić pierwszy krok ale boję się co będzie jeśli nie wyjdzie... faktycznie będzie kwas, bo mamy masę wspólnych znajomych no i łączą nas nasze najbliższe osoby - tzn moja przyjaciółka i jego brat... I kolejna sprawa - zawsze od lat traktowałam go jako kolegę tylko i wyłącznie, dziwnie się teraz czuje z tymi "uczuciami" do niego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: spanie z kolegą w jednym łóżku?
Do Sylwestra może się wiele zmienić. Może już będziecie parą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
nie wiem jakie to towarzystwo ale moje sylwestry raczej kończą się tak że wszyscy śpią razem w jednym pokoju
![]() bawimy się dotąd aż padniemy ![]() ja mam takiego kolegę z którym śpię w jednym łóżku.. tez spotykamy się tak raczej na imprezach (przyjaciel TŻ-a mojej siostry ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- a między wami coś jest.. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
O tym samym pomyślałam
![]() Tylko nie rozumiem, jak miałoby to pokomplikować "sprawy w towarzystwie" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Teoretycznie tak, ale z naszą relacją problem jest taki że widujemy się bardzo sporadycznie, raz na 2 miesiące na imprezie, urodzinach itp, albo na 5 min jak gdzieś jestem z koleżanką i przyjedzie do niej po jakies klucze albo cos... Problem jest taki, że on też nie ma nikogo od wtedy od kiedy ja jestem sama, na każdej imprezie przytula się do mnie, siedzi zawsze obok, ostatnio nawet powiedział, że mnie kocha ale to było na głos i przy wszystkich i był już dość wstawiony więc potraktowałam to jako żart.. bo jak to inaczej potraktować
![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37625022]O tym samym pomyślałam ![]() Tylko nie rozumiem, jak miałoby to pokomplikować "sprawy w towarzystwie" ![]() ![]() Wiesz jak to jest... od początków do związku droga daleka, nie wiadomo co z tego by wyszło, a jeśli któreś z nas się wycofa z jakiegoś powodu, to już zawsze będę się dziwnie czuła przy narzeczonym mojej przyjaciółki, jak mnie zaprosi na urodziny, do domu, na kolacje czy cokolwiek... już teraz mam motyle w brzuchu jak "ten mój" akurat dzwoni do mojej przyjaciółki jak jestem z nią, po prostu panikuje jak nastolatka ![]() A co dopiero byłoby gdybym np. ja mu pokazała że coś do niego czuje, a okazałoby się że on jednak nic. Masakra... wtedy już zawsze byłby tzw "kwas". Ehh ![]() Edytowane przez valencia1987 Czas edycji: 2012-11-14 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Łotewa
|
za dużo gdybania za mało starania
![]() Możecie tak pół życia sie przejmowac co ludzie powiedzą ale pytanie po co? Ja bym tam cos pokombinowała albo zareagowała nawet tak w żartach gdy on coś znowu wypali w towarzystwie , że Ty też np czujesz do niego miętę przez rumianek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Za dużo gdybasz, jeśli facet Ci się podoba, to czemu niby nie moglibyście jakoś rozwinąć swojej znajomości? Nie każdy nieudany związek kończy się kwasem w towarzystwie, można zachować z tą osobą koleżeńskie stosunki nawet po tym, jeśli wcześniej się spotykaliście.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
lepiej dla Was jakbyscie byli para, bo takie romansowanie po pijaku jakos niefajnie sie potem odbiera...
Moze na jakies imprezie (andrzejki?) uda sie Wam zblizyc? Moze zapropnuje randke? To by wiele ułatwiło |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
X
Edytowane przez Martacin Czas edycji: 2016-11-19 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny dziękuję za rady! Ostatnio byliśmy wszyscy w kinie, ale on musiał wyjść przed końcem filmu, jakieś sprawy biznesowe, przeprosił następnego dnia w smsie i zaproponował rewanż tego samego dnia, ale ja akurat nie mogłm. Kilka dni później aroponowazlam kawę, napisałam ze jestem akurat na mieście i ze moglibyśmy sie spotkać, to napisał ze jest właśnie z kolega na spotkaniu i nie pociągnął dalej tematu, to było ponad tydzień temu i od tego czasu sie nie odezwał... Sama już nie wiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie można spać z kimś w łóżku, ale tylko spać, nic więcej
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Witam, i juz mowie, jak ja na to patrze.
Twoja przyjazn trwa dosc dlugo, i nie wiem czy chcesz ja ryzykowac? to moze byc chwilowe, tym bardziej ze rzadko sie widujecie, dlatego tak was do siebie ciagnie, ale mysle ze gdyby to mialo byc cos na dluzej, ktores z was na pewno podjeloby dzialania, by czesciej sie widywac. a chcialabys skonczyc przyjazn na nieudanym zwiazku?? moja siostra zrobila tak samo, zwierzala sie przyjacielowi ze swojego zwiazku, kiedy ten po wielu latach w koncu sie zakonczyl, postanowili razem sprobowac i.. nie ma juz przyjaciela wspolnych rozmow i herbatek... ;/ a sympatyczny byl.. musisz sama wiedziec czy checsz ryzykowac przyjazn, bo to jest na dobra sprawe ryzykanctwo... a jezeli chodzi o moje doswiadczenia, zdarzylo mi sie spac z dobrym kolega, nawet mnie przytulil, tylko ze ja dalam znac, kiedy przytula ZA BARDZO i dalej jestesmy dobrymi znajomymi, szanujemy sie wzajemnie. Z drugiej strony inny kolega chcial usilnie czegos wiecej i teraz nawet czaesc nie mowimy sobie na ulicy, bo "probowalismy" stworzyc pare. zrobisz jak uwazasz, jednak ja NIGDY nie porwalabym sie na co takiego, przyjazn to przyjazn, to wielkie uczucie i mysle ze nie warto tego zmieniac.. ![]() pozdrawiam a po sylwestrze daj znac jak zadecydowaliscie, jestem ciekawa ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
wydaje mi się że powinnaś spróbować
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Także ja wierze w moc sylwestrowej nocy i życze powodzenia i czkam na relacje w nowym roku ![]() Aha i rada od mojej znjomej którą wtedy dostałam to: koniecznie czerwone majtki na sylwestra to sprzyja miłości w nadchodzącym roku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziękuję za rady ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
łee! dziewczyno, jak to jest zwykly kolega to sprobuj
![]() ![]() ![]() ![]() ja tez mialam taka przygode i teraz na siebie nie patrzymy ale jakos specjalnie nie zrobilo to w moim zyciu przewrotu:PP a ty bedziesz miala co wspominac jak bedziesz miala wnuki:PP ta godzina, ze juz pisze od rzeczy ![]() ale moje motto to CARPE DIEM, raczej zawsze sie tego trzymam ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Mnie by doprowadzało do szału takie zachowanie - na imprezie się przytulam do Ciebie, flirtuję, na trzeźwo nawet nie staram się o spotkanie. Ale to ja tak mam
![]() Pewnie w którymś momencie kolejnej imprezy bym mu to powiedziała - jakby znowu się przymilał ![]() ![]() ![]() A spanie obok... jest ok, sama czasem tak robię z kolegami. To jest zupełnie nieerotyczne. Wątpię, by Wam tak wyszło ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.