|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Nieudana koloryzacja - trzykolorowe włosy ;/
Witam, mój problem polega na tym, że kiedyś coś mi odbiło i sama (!) postanowiłam zmienić się w blondynkę. Rozjaśniacz wyżarł mi włosy i miałam je okropnie żółte. Postanowiłam zafarbować je na mój naturalny kolor (średni brąz), również w domu. Bałam się jednak drażnić znowu skóry głowy, więc nakładałam farbę.. chyba za daleko. Było to kilka miesięcy temu.
Dzisiaj mam 5 cm odrosty, dalej ok. 8 cm żółtawego blondu, a reszta w takim spranym, brzydkim brązie (Brąz z Garniera, który na początku wyszedł czarny ;|). Wygląda to strasznie, do tego włosy są przesuszone i pozbawione blasku, a u nasady się przetłuszczają. Chciałabym uzyskać radę; czy zacząć stopniowo ścinać, czy narazić swe włosy i portfel na farbowanie, tym razem u fryzjera. Pomocy!
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nieudana koloryzacja - trzykolorowe włosy ;/
Cytat:
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
No dosyć spory bajzel
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Popieram wypowiedź wyżej. Tylko polecam Ci iść do fryzjera z dobrą renomą. Kiedyś miałam trochę podobny problem i chciałam się pozbyć różnokolorowej farby i fryzjerka polecała mi dekoloryzację, która była dosyć wieloetapowa(mycie na gorąco proszkiem itd.), ale to będziesz musiała wydać trochę funduszy. A wzmocnić włos możesz przeróżnymi maseczkami, nawet te domowe pomagają. I jak używasz prostownicy/lokówki to polecam Ci się z nimi pożegnać na czas kuracji : )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.